Делаем дистилятор

Автор Roman2149, 21-09-2022, 20:57:48

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Все це має один недолік - кожухотрубні дефлегматори та такі ж холодильники. Вони теж нормально працюють, але не так ефективні як димрот та прямоточний холодильник - тому на старті можна брати - блищить - то і продати можна буде. Але я би радів інше трохи.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Roman2149Topic starter

Цитата: ДимаС від 23-09-2022, 14:43:23
Все це має один недолік - кожухотрубні дефлегматори та такі ж холодильники. Вони теж нормально працюють, але не так ефективні як димрот та прямоточний холодильник - тому на старті можна брати - блищить - то і продати можна буде. Але я би радів інше трохи.
Наприклад, що порадите, продавець можливо змінить по моєму бажанню конструктив

ДимаС

Цитата: Roman2149 від 23-09-2022, 16:08:08що порадите
ось це нехай зробить
Цитата: ДимаС від 23-09-2022, 14:43:23димрот та прямоточний холодильник

Roman2149Topic starter

Цитата: ДимаС від 23-09-2022, 16:21:06
Цитата: Roman2149 від 23-09-2022, 16:08:08що порадите
ось це нехай зробить
Цитата: ДимаС від 23-09-2022, 14:43:23димрот та прямоточний холодильник

Першою йде царга(скильки см), потім холодильник дімрота(якой довжини та діаметр трубки порадите), потім прямоточний холодильник(теж яка длина та діаметр)?

makrak80

Яж тобі кажу деф та царга , то що ти показуєш , то плёночна колона (ПК) , або бражна колона Мариса (БКМ) . На них потрібна тонке регулювання , якого дуже не просто дотримуватись . А відбор по рідині набагато простіше , та можно працювати як прямотоком , так и з укріпленням , зменьшуванням відбору ...

добавлено: 23-09-2022, 16:59:34

В доброму дімроті вже є вузол відбору , правда ще надо буде доохолоджувач , та він недорогий . Це маленький прямоток ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Дмитрик

Я не зовсім розумію функцію доохолоджувача.В вузлі відбору вже накопичується рідина,яка нормується краном.Навіщо доохолоджувати рідину,яка вже сконденсована дімротом?

makrak80

Тому , що вона горяча після дімрота ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Дмитрик

Не настільки,раз вона вже сконденсована.В тврі охолодиться))))

makrak80

Ну , мабуть 50-60* буде , для сирцю немає різниці , а для спирту бажано щоб був холодний . Тому современні дефи дімрота вже роблять монолітом с доохолоджувачем , та такий же ТСА ...

Дмитрик

З цим як раз згоден,РК-то інша справа.Хояа якщо діаметри однакові,то Можна використовувати один і той самий дімрот.
Замість клапана відбру приєднати кран гольчатий,або перетискати трубку силіконову

vova0869

При ппервом перегоне димот может не справляться , нужен мощный конденсатор . Есть ещё вопрос по воде . Я выбросил два прямоточника забились . Очистить не смог .Пользуясь кожухотрубником .Когда соберу РК буду дождевую воду использовать.

Roman2149Topic starter

На олх нашел Дмитрия с Днепра, так он мне посчитал таеую комбинацию дистилятора
Царга 2-1000 мм с гильзой под термометр ,перекрестием и опорным пыжем -1130
Насадка СПН нерж 2,5 кг-1500
Диоптр 2-1 шт-750
Узел отбора с полусферой 2-1 шт-700
Кран игольчатый нержавейка -1 шт-220
Доохлодитель-1 шт-450
Димрот проходной 2-1 шт-990
Царга под димрот -1 шт-400
Носик сферический 2-1 шт-350
Хомут и прокладка 2-6 комплектов -810
Отвод под кламп 2 угол 90-2 шт -460 Итого 7760 грн, может что нужно дополнить или изменить?

vova0869

Я знаю Диму  .Только нахрена тебе насадка СпН если спирт не делаешь . Давай с начала .Какие напитки ты желаешь делать . Какое сирье будет использоваться .Какие возможности вода откуда в каких количествах . Електрика сколько кв можно взять падает ли напряжение .

Roman2149Topic starter

Цитата: vova0869 від 24-09-2022, 00:10:59
Я знаю Диму  .Только нахрена тебе насадка СпН если спирт не делаешь . Давай с начала .Какие напитки ты желаешь делать . Какое сирье будет использоваться .Какие возможности вода откуда в каких количествах . Електрика сколько кв можно взять падает ли напряжение .
В основном буду делать с сахарной браги хороший самогон, спирт пока не планирую, электрика 3.5 квт могу легко подать, в доме стабилизатор на 15 ква, есть идукция на такую мощность, но думаю тэн в куб и регулятор мощности, с водой сейчас в городе проблемы(из-за обстрелов часто обестачивают станцию), по воде думаю юмкость и насосик типа аквариумного

ДимаС

Тоді тобі насадка не треба. Тим більш нормальна насадка коштує 22$ нетравлена та 33$ травлена. За 1500грн 2кг - не той шлях.

Зрозумій що у тебе буде саме дистиляція.

Для браги треба замість насадки в царгу тобі купити 2 кг мідних кілець Рашига. Все.

Попрохай дати фото кожного елементу та виклади сюди

SMF spam blocked by CleanTalk