Квеври

Автор кальвадос, 29-07-2018, 17:24:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

кальвадосTopic starter

обєм 50л. настоювання мезги білого винограду. амфори зробили майстри в вінницькій області
drink all

ДимаС

Технологію брав автентичну? Як це виглядає? Мезга+ цукор+ вода і на скільки часу в землю? Чи як?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

кальвадосTopic starter

технологія оранжів є різна. в землі, в морській воді. я подробив виноград + фермент, залив мезгу в амфори. контакт три тижні. під час бродіння шапку періодично занурював. через три тижні відпресував, далі в бутлі класично добродував, переливав ітд. амфори не закопував , просто стояли в підвалі. вино получилось більш насиченим,,ароматнішим в порівнянні з класичним контролем. з одного сорту зробив в амфорі і класично. в цьому році не робив . в наступному планую тримати на мезгі місяць.
drink all

vova0869

Це якiсь танцi з бубном або магiя .Треба порiвнювати .

Батарейкин

ИМХО - ерундой занимаетесь (((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

hachok

Цитата: Батарейкин від 27-09-2022, 18:19:00
ИМХО - ерундой занимаетесь (((
і нічого не єрудою, якщо задача отримати побільше синильної кислоти в продукті, ну буває що людину дістали сусіді чи родичі і для них спец продук готується))

пЫво

Я на технологіях не розуміюся, алеж грузини весь час були довгожителями. І це все при синільній кислоті...
Питання: без неї вони жили б 300 років?
Со мной не спорил Батарейкин!)))
[url="http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476"]http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476[/url]

IgorKip

Цитата: hachok від 28-09-2022, 11:59:22і нічого не єрудою, якщо задача отримати побільше синильної кислоти в продукті
Юра, це не правда. Есть еще и совсем противоположные сентенции. Но бог с ними. А правда в том, что этой технологией пользуются по сей день. Нiхто не вмира.

hachok

мезгу доброджують для перегонки на чачу, а не щоб готовий продукт отримати, а для ароматики вино змезгою кілька днів бродять, а не кілька місяців

Батарейкин

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

zava-da

Всем привет! Заглянул к вам по другому вопросу и вот споткнулся...
Братцы, оригинальная грузинская технология виноделия отличается от европейской очень сильно. Они действительно после теребилки все сусло сливают в кувшины, которые закопаны в земле. Горлышко только немного торчит. Во время сбора урожая температура в квеври около 15-17грдС. Никакой серы, никаких дрожжей. Заполнили, накрыли рогожей и пока все. После они ставят крышку, замазывают глиной и оставляют небольшой дренаж. Процесс брожения идёт очень медленно. несколько месяцев. Почти всю зиму. Объем квеври до 200-2000л, климат мягкий, брожение дает тепло. Впрочем грузины частенько черпают от туда молодое вино. Сами понимаете). Со временем мезга оседает на дно, вино осветляется. Его вычерпывают до мутного, разливают по бутылкам, сульфитируют и реализовывают кто как может. А вот мезгу с осадком с гребнями перегоняют. И вот это и есть чача. Т.е. утилизация остатков.
Ну, что знал - рассказал)

hachok

Сорт Іршаї-олівер 2021 задум як оранжеве вино, витримка була 6 днів з мезгою, ароматика муската бомба вийшла, колір трохи за дуже треба буде спробувати 4 чи 3 дні

кальвадосTopic starter

стиль рамато , 2 тижні, або більше
drink all

Ikball

Вітаю. Опішня- ось столиця гончарного мистецтва України. Пречудове, атмосферне місце з музеями та майстер класами, тож всім раджу потрапити на екскурсію. Давно виношую тему квеврі та можу поцікавитись на рахунок виконання, наприклад 500л об'єм( мене цікавить саме такий). Тема дуже цікава, як і вино із квеврі😊😉 До речі живу поруч то можу поцікавитись...

vova0869

А ещё лучьше сравнить с нержавейкой и дубом .

SMF spam blocked by CleanTalk