Сырье для производства спирта .

Автор vova0869, 02-01-2023, 13:04:11

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vova0869Topic starter

Хотелось бы понять что сейчас оптимально для производства спирта из доступного сырья\сахар мука зерно\ . Цена качество трудозатраты .Количество необходимо 50-60 л .

makrak80

Гадаю що на спирт краще цукру немає . Вихід більш за все , домішок меньш за все . З бродінням все просто , вода та дріжжі . По коштах  х\з , рахувати треба ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

гуральник

борошно дешевше, але з цукром простіше і вихід більший...
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869Topic starter

А кукуруза на кодзях ?Сахар почти 35 грн и ведро кукурузы 40 грн.

makrak80

Цитата: vova0869 від 02-01-2023, 17:52:38ведро кукурузы 40 грн.
це що , зараз така ціна на куку ? Крайній раз брав перед війною по 70 грн була , а зараз подешевшала ?
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

гуральник

Цитата: vova0869 від 02-01-2023, 17:52:38А кукуруза на кодзях ?
В мого приятеля налипла на тен,  прийшлось зішкрябувати. Гідромодуль 1:4.
Ціна кукурудзи ~ 7 грн за кілограм. Борошно в млині, вищий сорт 11.20.
Але якби мені прийшлось робити спирт, то купив би цукор.))
Хіба якщо є пвк , то тоді борошно!

vova0869Topic starter

Я сам брал по 50 гр летом а перед новым годом сосед брал по 40 гр.  У нас пригород и есть зерновой рынок люди свое зерно полученое за задачу земли /распаеваное /продают .

добавлено: 02-01-2023, 19:50:17

С кг сахара можно получить 0,5 АС . С ведра кукурузы /9 кг/ надеюсь 1,8 АС. Бродить на кодзях и отцедить крупу /можно и промыть немного /и жидкость перегонять .

гуральник

А що означає ціна за відро? ::)  :D
Скільки відер потрібно на 100 кг?  :o

makrak80

гуральник, Володимир , в нас на базарі на кг не продають , або на баночки ( наприклад жито , овес , насіння ) , або на відра 10 литрові ...

alexdoe

Цитата: гуральник від 02-01-2023, 18:43:24
Цитата: vova0869 від 02-01-2023, 17:52:38А кукуруза на кодзях ?
В мого приятеля налипла на тен,  прийшлось зішкрябувати. Гідромодуль 1:4.
Ціна кукурудзи ~ 7 грн за кілограм. Борошно в млині, вищий сорт 11.20.
Але якби мені прийшлось робити спирт, то купив би цукор.))
Хіба якщо є пвк , то тоді борошно!

Плюсую, теж як би був ПВК літрів на 200+ - в ньому і затор поставити і потім перегнати.
А так, без ПВК, голосую за цуков.

vova0869Topic starter

Я тоже без ПВК ещё . А в чём проблема ? Может я что-то не правильно понял . Подробил кукурузу /есть чем / залил водой тёплой и внёс  кодзи перемешал внёс пеногаситель и под гидрозатвор . Как процеживать ещё не знаю .

alexdoe

Для  меня проблема - малый выход и большие трудозатраты.
В современных реалиях - при отключениях света, проще работать с сахаром.
Цитата: vova0869 від 02-01-2023, 21:51:46
Я тоже без ПВК ещё . А в чём проблема ? Может я что-то не правильно понял . Подробил кукурузу /есть чем / залил водой тёплой и внёс  кодзи перемешал внёс пеногаситель и под гидрозатвор . Как процеживать ещё не знаю .
Ты один раз сделаешь и после первого раза сам поймешь, в чем проблема (если она есть).
А процеживать - посмотри ютуб - и наволочками процеживают, и колготками женскими и ситом и мешками для затирки солода. И не процеживают вовсе и корзины солодовые используют и парогенераторы. Тут уж как фантазия или возможности позволяют. Вон гуральник тему как раз поднял - как перегонять малой мощностью без  процеживания на кодзи.

yrabarskiy

Цитата: vova0869 від 02-01-2023, 19:36:07С кг сахара можно получить 0,5 АС . С ведра кукурузы /9 кг/ надеюсь 1,8 АС
Або з математикою проблема, або з практикою. Нехай вже з 1 кг цукру 0,5 АС, но з відра кукурудзи 1,8 АС це щось ти накосячив. Візьмемо в середньому, у відрі ( не дитячому ) буде 7 кг кукурудзи середнього помолу. Із 1 кг  по мінімуму 0,35 АС х 7 кг = 2,45 л хоча кукурудза легко видає 0,4 л з 1 кг засипу.
Хмільна вода не приведе до добра!

vova0869Topic starter

Практики нема зовсiм . Вiдро кукурзи я важив 9 кг цiлоi . Кодзi  не завжди переробляють ввесь крохмаль у цукор i в дробинi щось залишаеться . Тому я препустив вихiд 0.2 АС з кг так i вийшло 1.8 АС . Ящо буде бiльше , то краще . Чого я вперся в кукурузу бо для джину краще зерновий спирт .

yrabarskiy

Якщо вихід 0,2, то немає сенсу заморочуватися, тоді краще цукор.
     Особливої різниці при приготуванні джину між цукром і зерном не відчуєш.. ну хіба що для цукру на 1кг потрібно 80-100 гр  дріжджів, а для зерна 10-12 гр.
Хмільна вода не приведе до добра!

SMF spam blocked by CleanTalk