Кава

Автор Бандерівець, 16-03-2023, 13:43:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

БандерівецьTopic starter

Дуже люблю пити каву, стаю помаленько гурманом кави. На наступний тиждень куплю кофемолку, щоб молоти каву в зернах.

Хто і де купляє каву, як заварює та все інше що відноситься до кави

Троха шукав в неті де можна купити каву, натрапив на такий сайт

https://koffen.com.ua/continent/avtorski-blendy/

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 16-03-2023, 13:43:42куплю кофемолку, щоб молоти каву в зернах.
истинные гурманы пользуются ручной...
так как даже с жерновами... а не пропеллером пережигает кофе

просто перескал... те две у меня есть... ручной нет
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ДимаС

з жерновами нічого не перепалює - але рівномірність помолу і рівномірність фракції - це на голову вищу пропелерних... Дивись у стонону Krups/
у мене така вже роки чотири - апарат супер.
Ну і кавоварка на 16 бар заявленого тиску. Головне щоб кавоварка не перегрівала воду для приготування кави - це певно серед інших факторів найголовніше, бо навіть якісна кава стає гіркою рідиною
Spoiler
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

БандерівецьTopic starter

А де купуєте каву?

Я таку замовив Індія Monsooned Malabar AA
https://koffen.com.ua/coffee/kopiyadominikana-aa-barahona/

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 16-03-2023, 14:28:54Ну і кавоварка на 16 бар заявленого тиску.
в турка сна реске совсем не катит???

добавлено: 16-03-2023, 16:17:08

Цитата: ДимаС від 16-03-2023, 14:28:54з жерновами нічого не перепалює
ну я сообщил чужое мнение
тут недавно ы джин чате написал про сахар ((

добавлено: 16-03-2023, 16:22:07

ну я знал об этлм))

сахар    усилитель вкуса((
когда я на турку (две порции 80-100мл) добавил меньше 1/4 чайной ложки...
то получил "пидюлей! и остался без утреннего секса(((

теперь  всегда кофе без сахара ))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ГонщикФормулы

А какой кофе вы посоветуете? Может есть ссылка на магазин или что-то подобное?

ДимаС

Я кожен раз беру тільки свій улюблений грецький салат, якщо я хочу зрозуміти як готує заклад.
Так само я шукаю по олх фірми що обжарюють мою улюблену Columbia supremo... бо вивчивши смак, починаєш цінувате те, що подобається.
Я беру один й той самий сорт, але кожен раз різна фірма-виробник, шукаю на олх назву типу крафтова кава, крафтове обсмаження, колумбія супремо свіжа обжарка, якось так. І один той самий сорт кави щоразу інший за смаком... нота загальна є, але це щоразу інша кава по суті, але з однаковим характером...

BazilVV

Цитата: Бандерівець від 16-03-2023, 15:50:43Я таку замовив Індія Monsooned Malabar AA

Є недостаток в цій каві і дуже значимий! А це дуже впливає на смак.
-В описі не вказано, що зерна зібрані непорочними молодицями на південному схилі плантаціїї, в першій половині місяця)))

І якщо я скажу, що кращої кави не пив, яку готують на італійських заправках, то хто ж мені повірить)))

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 16-03-2023, 23:15:35мою улюблену Columbia supremo...
скинь ссылку на хорошего поставщика...

давно АРТЕМ присадил меня на "польскую" Лавацу-ОРО... она в два три раза оригинала дешевле, но качество устраивало
сейчас просто просто в супермаркете берем по акции, предпочтение немецкому
а там как повезет (((

ДимаС

Цитата: Бандерівець від 16-03-2023, 15:50:43
А де купуєте каву?

Я саме ці дві думаю випив по кілу, дуже цікаві, якщо відносно свіжа партія жарки.

Батарейкин

кстати когда с первой женой в 2010 разводился...
к ней было две просьбы
оставить рецепт кофе и сала...

рецепт кофе был до идиотства простой....
не нужно жмотится! и насыпать 10+ грамм  в турку (120мл на выходе)

тогда пили Жокей по восточному чаще всего

ДимаС

Я від турок відійшов давно, бо для еспресо, лате - краще за кавомашину ніяка турка не приготує.

БандерівецьTopic starter

Цитата: ДимаС від 16-03-2023, 23:25:54
Цитата: Бандерівець від 16-03-2023, 15:50:43
А де купуєте каву?

Я саме ці дві думаю випив по кілу, дуже цікаві, якщо відносно свіжа партія жарки.

Мені також сказали що дуже цікаві. А я ще вибирав щоб не було багато кофейну, бо пю по 5-ть чашок в день. Серце буде сильно калатати,якщо буде кофейну в каві багато. От мені і ту порадили

ГОГа

Якщо кофеїн має бути обмежений, то кава має бути (в кавомашини) міцна (маленька), тобто, при одній наважці меленої кави має бути маленька порція. Якщо порція велика (велика чашка), то і кофеїну буде набагато більше, бо він виходить у розчин тим більше, чим прозоріше кава, тобто менша чашка - менше кофеїну, хоча кава буде більш насиченою. От такий парадокс..
Единственный "грех" на земле - это глупость

Батарейкин

Цитата: ГОГа від 18-03-2023, 22:35:34(велика чашка),
то в селах тетки пьют по 300мл
и иногда и 500

кофе должно быть 5грамм
а там хоть на 30мл хоть на ведро разводите

SMF spam blocked by CleanTalk