Калькулятор продвинутого самогонщика

Автор Shurik, 16-03-2023, 13:09:40

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Бандерівець

Цитата: Shurik від 16-03-2023, 21:02:20
Бандерівець,  ти юний. Менi зараз 63+, а коли почав, було сильно за 60.
I я нiколи не робив програмiстом. Увесь мiй досвiд у цieï галузi це 3 роки 1984-1987 в iнстiтутi на кафедрi (Fortran, PL-1, JCL для IBM360/370)
та 2 роки 1987-1989 пiсля росподiлу з iнстiтуту, вечорами як халтура (dDase, Clipper, C на Olivetti 8080).
Тому що я iнженер-гiдротехник i працював тодi на будiвництвi.
Так що, не сумнiвайся, переходь смiло.

Ти мене переконав. Уже найшов собі репетитора по анг. мові, у вівторок перший урок.

Придумав уже програму яку буду писати, java, буду створювати через неї SQL- таблиці, налаштую синхронізацію з git

ShurikTopic starter

Цитата: Бандерівець від 18-03-2023, 13:24:57буду створювати через неї SQL- таблиці, налаштую синхронізацію з git
Добре. Маеш на увазi використовувати github як зовнiшню хмару?
Так

Бандерівець

Цитата: Shurik від 18-03-2023, 13:51:23
Цитата: Бандерівець від 18-03-2023, 13:24:57буду створювати через неї SQL- таблиці, налаштую синхронізацію з git
Добре. Маеш на увазi використовувати github як зовнiшню хмару?
Так

Так

А сина 2-й тиждень вчу python

ГОГа

Може я не правий, але IMHO все це марне: ШІ переможе і у людей лишаться лише те, що можна зробити руками і виключно для людини.Тобто: зварити пиво, зв'язати шкарпетки, отримати врожай з городу і саду, наловити риби, напитися в барі и по-м'яти один одному боки, посваритися з кумом і помиритися, піти в ліс і назбирати грибів....і т.д.і т.п.
Единственный "грех" на земле - это глупость

ShurikTopic starter

Цитата: Бандерівець від 18-03-2023, 17:46:22А сина 2-й тиждень вчу python

Я теж вчив молодшу доньку через С (Классика - Керниган та Рiччi, Страуструп i т.д.).

Поступила i закiнчила IТ факультет Тартуського унiверсiтету, працювала в вiдомих фiрмах i зараз працюе, вже майже 5 рокiв, добре заробляе.
А на минулому тижнi прийшла к нам в гостi та каже:
"Буду я, тато, звiльнятись. Обридло то програмування. Вiзьму таймаут кiлька мiсяцiв. Поïду кудись, свiт подивлюсь. Все обридло."
А менi i вiдповiсти нема що. Це ж нi би то я винний...

Бандерівець

Цитата: Shurik від 18-03-2023, 21:52:11
Цитата: Бандерівець від 18-03-2023, 17:46:22А сина 2-й тиждень вчу python

Я теж вчив молодшу доньку через С (Классика - Керниган та Рiччi, Страуструп i т.д.).

Поступила i закiнчила IТ факультет Тартуського унiверсiтету, працювала в вiдомих фiрмах i зараз працюе, вже майже 5 рокiв, добре заробляе.
А на минулому тижнi прийшла к нам в гостi та каже:
"Буду я, тато, звiльнятись. Обридло то програмування. Вiзьму таймаут кiлька мiсяцiв. Поïду кудись, свiт подивлюсь. Все обридло."
А менi i вiдповiсти нема що. Це ж нi би то я винний...

Люди не завжди цінують те що мають. На жаль.

Багато людей зараз зароблять 7-10 тис. грн., а ще напашуться по 12 годин на роботі включно з суботою

ShurikTopic starter

Цитата: Бандерівець від 18-03-2023, 21:56:48Люди не завжди цінують те що мають. На жаль.
Згоден. Саму алексу не перевiряв? Можливо е якись питання по сутi?

ShurikTopic starter

Чего-то тихо в теме. Одно из 3-х:
1. Либо всё понятно (я имею в виду тех, кто скачал, распаковал и успешно запустил)
2. Либо вообще ничего не понятно
3. Либо оно и нахер никому не надо.
Ну ладно, надеюсь, что не третье.
Тем не менее, продемонстрирую некоторые возможности Алексы.
Приложил скриншоты эксцеловских графиков ФЧ, кол-ва ТТ/ФТ и скорости отбора
в зависимости от крепости сырца в кубе и выбранной стратегии отбора
в ходе кубовой ректификации для одного и того же демонстрационного исходника.
Вкладка "Периодическая (кубовая) ректификация" - любой может повторить и проверить.
Интересно, насколько это соответствует популярным шпорам по отбору.
Там ещё экономическое сопоставление стратегий - время ректа, энергозатраты и потери спирта.

Батарейкин

для поддержания разговора напишу...

у меня этот вариант:

Цитата: Shurik від 31-03-2023, 16:10:433. Либо оно и нахер никому не надо.

так как древняя мейза 2/16гб  задолбался память через день чистить... от нвостей и видео с телеги... автоматическое удаление не помогает

есть новый самсунг 4/128 уже 5месяцев лежит
лень переносить весь софт с андроида и старенького айфона....
ну просто лень! хотя на мейзе месяц назад разбил немного экран...

настольный комп форевер! с нормальным экраном 24" и клавой )))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ShurikTopic starter

Цитата: Батарейкин від 31-03-2023, 16:17:20у меня этот вариант
спасибо и на этом. У меня ноут HP Elitbook 8769w (экран 17.2") и ему уже лет 12+.
Винда пишет, что для 11-ой реинкарнации не пригоден. С ужасом думаю о том времени, когда 10-ка станет как сейчас XP-шка и придётся менять комп. Сам комп и софт для него покупались, когда ещё доходы в фирме были, теперь полная жопа.

ДимаС

Та наразі немає часу займатись хоббі. Майже немає. Тому й така активність думаю.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: Shurik від 31-03-2023, 16:37:37С ужасом думаю о том времени, когда 10-ка станет как сейчас XP-шка
хрюшка меня вполне устраивала...
сейчас на половине компов стоит кочерга 7ка...
на некоторый 10ка LTSC... чисто повыпендриваться

а так бы работал на НТ2000 и не жужжал... она годами не давала синих экранов
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ShurikTopic starter

Цитата: ДимаС від 31-03-2023, 17:30:00Та наразі немає часу займатись хоббі. Майже немає. Тому й така активність думаю.
Так. Можливо ти правий. Вiйна зробила так, що вже нiколи не буде так, як ранiш. Деякi речi назавжди перестали бути важливими.

ShurikTopic starter

Начал и пишу сейчас версию 4.0.
Помимо нового многооконного интерфейса и большей смысловой структурированности,
добавится возможность сохранять результаты расчётов в текстовый файл,
будет больше поясняющей графики, возможно смогу организовать хэлпы и т.д. и т.п.
Возможно даже смогу запрограммировать расчёт полной колонны без
гидроселекции. ГС будет в следующих реинкарнациях, для сейчас, боюсь, неподъёмно.
Нужны замечания по сути. Пожелания, вопросы... Возможно кто-то багу нащупал.
Пишите, неужели ни у кого вопроса не возникло? 

Delta

Цитата: Shurik від 05-08-2023, 20:57:15Пишите, неужели ни у кого вопроса не возникло? 
Що то ставил сначала...потом удалил...сбрось последнюю версию...опять поставлю...поштудирую...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

SMF spam blocked by CleanTalk