Способ изготовления барботера

Автор GrOV, 27-06-2011, 12:53:16

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

гуральник

Цитата: Батарейкин від 19-03-2023, 21:28:13мощность ПГ позволяет тебе превратить твою брагу в пар
и тебе вроде этой скорости хватает
Так, тільки гріє в місці, де я позначив на фото, постійно потрібно мішати.
Любіть життя. Повторення не буде...

Батарейкин

Цитата: гуральник від 19-03-2023, 21:31:52Так, тільки гріє в місці, де я позначив на фото, постійно потрібно мішати.
потому что дырок много!!!
не хватает скорости и потока пара...
он у тебя "самонастраивается" и выключает лишние... ИМХО
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

voffka75

пар знайшов вихід - перші отвори. навіщо йому йти далі по трубці та там долати спротив каши, якщо він може без проблем вийти у перші отвори?
може ці отвори завелики. ну тобто, повертаемось до питання потужності, щоб пару вистачало на інші отвори, він не повинен встигати у перші

гуральник

Давайте тоді спробуємо по іншому.
  Хтось користується барботером і таким методом перегону?
Яка відстань між насічками?
І яка потужність тена в парогенераторі?

yrabarskiy

Якщо парогенератор працює під тиском, то такого глюка не буде. Звичайно пропили в барботері не від обрізаного диску, а від полотна по металу?  Із практики, - 2 барботери по 40 см працювали з ТЕНом у ПГ на потужності 3 кВ і продуктивністю підтримання робочого тиску 2 кг. Відповідно + є те, що  перегріта пара має t в межах 120*С. Пропили направлені до низу.
Регламентні роботи робив по завершенні весняно-осіньнього сезону. Барботери були чистими, лише від останнього пропилу до заглушеного торця була зерносумішна пробка.
Хмільна вода не приведе до добра!

Beaton

Цитата: гуральник від 19-03-2023, 18:53:06
Щоб вставити фальш дно потрібна кришка на цілий діаметр куба... в моєму кубі такої можливості немає, тому тільки через парогенератор і барботер. :-\

Фальшдно не надо - может собраться под ним паровой пузырь и его опрокинуть.
Надо полноценный бункер - т.е каша варится на водяной бане

гуральник

Цитата: yrabarskiy від 20-03-2023, 10:29:17продуктивністю підтримання робочого тиску 2 кг
А як це реалізовується технічно?

Сергій Леонідович

парогенератор має витримувать необхідний тиск, та на виході пару поставить підривний клапан на 2 атм. имхо
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

гуральник

Тому я питаю як це реалізувати
Клапан є
Навіть манометр( чи як там його) вкручений

yrabarskiy

По простому. Доводиш тиск до бажаного, а далі регулюєш краном розхід пару так, щоб стрілка манометра була в бажаній зоні тиску.
За 10-15 хв освоїш. А якщо гольчатий кран, то ще простіше ніж з шаровим.

У мене автономна літом могла утилізувати      3 kW, хоч у ПГ ТЕНи на 5 kW. Спочатку регулював напругу РМ-2, потім для спрощення встановив ТЕНи на 3 kW , включаю без регулювання.

гуральник

Цитата: yrabarskiy від 20-03-2023, 15:51:50далі регулюєш краном розхід пару
по техніці безпеки на парогенераторі немає бути жодних  кранів
бо людський фактор ще ніхто не відміняв...

yrabarskiy

По техніці безпеки  ПГ обладнаний підривним клапаном та регульованим реле тиску.
Да, ще є реле рівня води.

Игорь

Тиск перед отворами барботера залежить від кількості пари, що виробляється за секунду, та від перетину отворів.
Якщо швидкість утворення пари поділити на перетин отворів, мі отримаємо швидкість виходу пари. Таким чином,  треба з'ясувати з якою швидкістю пара має виходити з отворів, щоб каша не лізла в отвори.
Достатню швидкість можна з'ясувати методом проб та помилок, а краще - шляхом підглядання за успішними варіантами, тобто шляхом урахування успішного досвіду. 
Юра, ти грієш трьома кіловатами, я це зрозумів.  А яка кількість та розмір отворів?

Якщо б підглядати було ні де, я б орієнтувався на швидкість виходу пари з отворів 30 м/с. Тепер порахую. Не відмовлю собі в цьому :) 
3 кВт - це 2250 см³ пари за секунду.
Для того, щоб ця пара рухалась зі швидкістю 30м/с (3000см/с), сумарний перетин отворів виходу пари має дорівнювати 2250/3000=0.75 см2.
Це означає,  що при ширині пропилів 1 мм, їх сумарна довжина має дорівнювати 7.5 см.  УВАГА.
Це лише приклад розрахунку. Я достаменно не знаю необхідної, коректної швидкості. Але ми можемо її вирахувати по потужності нагріву та кількості отворів успішних барботерів, які не засмичуються.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

yrabarskiy

Цитата: Игорь від 21-03-2023, 05:38:19Це означає,  що при ширині пропилів 1 мм, їх сумарна довжина має дорівнювати 7.5 см.

На 2-х барботерах по 5 пропилів, довжина яких в межах 1 см кожен, а ширина 0,5 мм ( пропилювалося міні пилою з набору слюсарного інструменту).
     При закіпанні зернового сусла в ємкості     D-42 см наповненої висотою 80 см спостерігалося самоперемішування.

ДимаС

Цитата: yrabarskiy від 21-03-2023, 09:14:27На 2-х барботерах по 5 пропилів, довжина яких в межах 1 см кожен, а ширина 0,5 мм
тобто 10х0,5*1=0,5 см2 сумарна площа. На фото Гуральник пропилів значно більше і з виду вони ширше, приблизно по 1мм, тому й не тягне пароген барботажувати.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk