Кукурузная каша шлифованная

Автор IgorKip, 25-03-2019, 18:15:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

almar68

З кукурузного борошна на ферментах виходило максимум 425 ас. З базарного зерна, просив, щоб змололи якомога дрібніше, близько 400 ас. Але все розварював паром, навіть борошно, близько 2 годин. Гнав також паром.

sonor

Скопирую свое же сообщение трехлетней давности.

Сначала я кашу разваривал в кастрюле на плите 2-3 часа, но потом попробовал запарить.
При разварке выход 385 мл с килограмма.
При запарке выход 375 мл с килограмма.
Сделал для себя вывод, что варить больше не буду, не стоит оно того. Слишком это геморно и трудозатратно в моих условиях.

добавлено: 27-04-2023, 19:59:47

П.С. кукуруза базарная, смолотая практически в муку.

ДимаС

Цитата: sonor від 27-04-2023, 19:59:00
Скопирую свое же сообщение трехлетней давности.

Сначала я кашу разваривал в кастрюле на плите 2-3 часа, но потом попробовал запарить.
При разварке выход 385 мл с килограмма.
При запарке выход 375 мл с килограмма.
Сделал для себя вывод, что варить больше не буду, не стоит оно того. Слишком это геморно и трудозатратно в моих условиях.

добавлено: 27-04-2023, 19:59:47

П.С. кукуруза базарная, смолотая практически в муку.
При розварці ще може бути ароматика цікавіша
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

nicksnn

майже дограла перша брага з каші, можуть бути накладки по часу, підкажіть який час безпечно може перестояти брага щоб не скисла?

ДимаС

Цитата: nicksnn від 05-05-2023, 12:24:42
майже дограла перша брага з каші, можуть бути накладки по часу, підкажіть який час безпечно може перестояти брага щоб не скисла?
можеш нагріти до 65-70С як варіант і вбити більшу частину біоти. Пару руз так робив - буде більше фенолів, але то плюс... Головне добре голови відібрати потім.
А так час до зкисання залежить від чистоти обладнання та приміщення. Пиво не зкисає по закінченню бродіння, а навпаки, витримується до освітлення та готовності...

voffka75

Може і місяць простояти нічого не буде. Може і більше.

ДимаС

це якщо зараження не схопило, бо якщо крупа з зерна яке з землі лопатою насипане - можуть бути нюанси.
Якщо тара чиста була, приміщення більш-менш чисте, крупа з пачок з прилавку - має все бути норм. Ну, закислиться трохи і грець із ним)

sonor

Цитата: nicksnn від 05-05-2023, 12:24:42майже дограла перша брага з каші, можуть бути накладки по часу, підкажіть який час безпечно може перестояти брага щоб не скисла?
В мене 120 літрова бочка з зерновою брагою рік стояла та не скисла. Головне це герметична бочка та хороший гідрозатвор зі спиртом.

makrak80

Цитата: ДимаС від 05-05-2023, 14:14:54Пиво не зкисає по закінченню бродіння, а навпаки, витримується до освітлення та готовності...
не треба брагу з пивом рівняти , це різні речі ... , якщо брага занадто слабка , то не варто її довго тримати , особливо без г\з ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

nicksnn

всім дякую, мабуть я начитався того чого не треба, мені треба перечекать всього 2-3 дні )))

SMF spam blocked by CleanTalk