Кава

Автор Бандерівець, 16-03-2023, 13:43:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГОГа

Цитата: гуральник від 04-05-2023, 06:34:38Немає правил, є тільки смак і бажання.
Це точно.
В Єгипті мені подаали каву дуже міцну, без аромату кави, але з ароматом кардамону. Теж саме було і в Еміратах. Кава настільки мілко змелена - як пил - враження, що вона густа. Діє сильно: бадьорить, смак приємний, але аромат не сподобався.
Единственный "грех" на земле - это глупость

voffka75

Цитата: ГОГа від 04-05-2023, 07:38:21без аромату
Це мабуть робуста.
Арабіка більш ароматна, але не така міцна. Робуста навпаки. Майже без аромату, але міцна.

БандерівецьTopic starter

Дуже сподобалося кава зробленна наступним чином.

Заливаємо каву в термо-горня, накриваємо кришкою і даємо постоятися 15 хв. Тоді кава настюється і виходить дуже смачною

БандерівецьTopic starter

Треба мені визнати, що я інтернетівський шопоголік.

Купив на Латте склянки на 230 мл, вони мені виявилися замаленькими і в них швидко остиває напій.

Тільки що купив такі склянки на 625 мл. з подвійними стінками

https://kinderera.com.ua/p1721783931-chashka-dvojnymi-stenkami.html?source=merchant_center&gclid=Cj0KCQjwr82iBhCuARIsAO0EAZw0ANyoHGZF9le1NcazQE_kPaP-aMihnMioV-H6y5VocXcc2FKLvF8aAvvYEALw_wcB

ГОГа

Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 09:23:56Тільки що купив такі склянки на 625 мл. з подвійними стінками
Та ти прямо американець! ))
Мало того, ми маємо два полюси: кава з маленьких 35-40мл і до 625мл.
Нехай початкова "навалка" меленої кави фіксована, об'єм готового напою в першому випадку (кава еспресо) складе 30мл, а в другому 600мл, то маємо розбавлення в 20 (!) разів, і це при однаковій кількості спожитого кофеїну...
Майже "бачкова" кава, хіба що смак і аромт трохи краще (бо теж розбавлені в 20 разів).
Для відновлення смакоаромату прийдеться як мінімум в 5 разів збільшувати "навалку" меленої кави, що призведе до 5-и кратного збільшення спожитого кофеїну...
Чи я в чомусь помиляюсь??

БандерівецьTopic starter

Цитата: ГОГа від 05-05-2023, 12:21:22
Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 09:23:56Тільки що купив такі склянки на 625 мл. з подвійними стінками
Та ти прямо американець! ))
Мало того, ми маємо два полюси: кава з маленьких 35-40мл і до 625мл.
Нехай початкова "навалка" меленої кави фіксована, об'єм готового напою в першому випадку (кава еспресо) складе 30мл, а в другому 600мл, то маємо розбавлення в 20 (!) разів, і це при однаковій кількості спожитого кофеїну...
Майже "бачкова" кава, хіба що смак і аромт трохи краще (бо теж розбавлені в 20 разів).
Для відновлення смакоаромату прийдеться як мінімум в 5 разів збільшувати "навалку" меленої кави, що призведе до 5-и кратного збільшення спожитого кофеїну...
Чи я в чомусь помиляюсь??

Я люблю сидіти і помаленько попивати гарячий напій. Це не лише з кавою, а і з чаєм також.

І ті стакани замовив на Латте, бо там піни дуже багато

ГОГа

Зрозуміло.
А я люблю каву міцну (дуже), маленького об'єму (30-40 мл) вранці - з цукром і вершками.
А в обід - така ж кава, але без цукру і вершків, але до кави - 50 мл лікеру типа Бенедиктин, або Вана Таллінн. І маленькими ковточками лікер і коли аромосмак лікеру починає згладжуватись і падати - маленький ковток кави. Вистачає на хвилин 20-30. Але за цей час відчуваєш весь можливий діапазон ароматів і смаків.

Батарейкин

Цитата: ГОГа від 05-05-2023, 12:31:54А я люблю каву міцну (дуже), маленького об'єму (30-40 мл) вранці - з цукром і вершками.
не....
не выделенное лишнее...
попробуй пару недель через силу... (((
да
гадость!!!
но потом поймешь...
Spoiler

была у меня одна "узбечка" белая кость-голубая кровь...
Spoiler
дедушка каким то кгбэшником чуть ли не генералом был в Ташкенте
[close]
вот утром готовлю в турке кофе...
и добавляю туда 1/4чл сахара
Spoiler
как усилитель вкуса...
[close]
пить не стала... отгреб! сама себе заварила (((
[close]
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ГОГа

Хм...
Что ж - по-пробую. До конца следующей недели.
Отпишусь о результатах.

Батарейкин

Цитата: ГОГа від 05-05-2023, 19:53:11Что ж - по-пробую. До конца следующей недели.
я привык на пятый день!
за две недели то был ее совет...

сейчас вообще сахаром пить не могу (((

а кто может - то попробуйте сахар на мед заменить...
тоже 3-4дня гамно ((( а потом вкус открывается...
так меня на заводе в 1992 году научили

добавлено: 05-05-2023, 19:56:42

то все стереотипы (((
экспериментируйте!!!

добавлено: 05-05-2023, 20:01:10

не помню тут писал или нет....
повторюсь!
у меня сломался бачок на осмосе... уже год набираю воду тонкой струйкой в 5л-ПЭТ

баклажки особые...
но жена лохонулась (((
и налила в электрочайник вместо той воды сортировки )))
закипятила! (хорошо хоть не взорвалось)
)))
добавила в чашку адскую смесь черного чаю+имбирь+мед.....
на третьем глотке в меня полетели не только табуретки... но и сковородки ((( хорошо что до топоров не дошло )))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

БандерівецьTopic starter

Цитата: Батарейкин від 05-05-2023, 19:55:57я привык на пятый день!

Херню ти говориш. Я цілий місяць пив кау без цукру, так і не привик

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 20:02:55

твои проблемы ((((((((((((

БандерівецьTopic starter

Цитата: Батарейкин від 05-05-2023, 20:05:26
Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 20:02:55

твои проблемы ((((((((((((

Як раз у мене проблем. Пю те що мені подобається, а не те що мені навязують

гуральник

А я ніколи не пив кави з цукром, ще з студентських років.
Одного разу спробував і зрозумів, що правильно робив.)
Любіть життя. Повторення не буде...

БандерівецьTopic starter

Люди поділяються які пють каву/час без цукру і з цукром. І один одного не розуміють

На тому усе, не має чого сперичатися

SMF spam blocked by CleanTalk