Кава

Автор Бандерівець, 16-03-2023, 13:43:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

фотограф

Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 21:58:07проганяється кипяток через каву
В тому фішка, що не кип'яток у кавомашині, менша температура там. На мій смак смачніше, ніж у турці

perkoljator

Цитата: ГОГа від 05-05-2023, 21:23:40Достоинство кофемашины - в быстроте приготовления чашки кофе, плюс кофе там свежемолотый.
Кофемашина это фуфел по сравнению с туркой. Кофе свеже молотый в машине - ценности не представляет. 
Зёрна , даже если из вакуумной упаковки, всегда следует подсушить на сковородочке. Снизить влажность.
После смолоть , я пользуюсь ручной мрией. Молотый  в турку, заливаю холодной водой, сахар, соль на кончик ножа и на медленный огонь довожу до кипения. Можно несколько раз дно турки охладить под стрйкой холодной воды и снова нагреть.
Ну а дальше сами знаете, остальное на любителя.  :)
Хотя у кофемашины есть небольшое преимущество, кода она стоит на работе или в гараже. 
Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

гуральник

Цитата: Батарейкин від 05-05-2023, 21:37:21Ник с мАЛЕНЬКОЙ
А мав написати по типу , як в сраку їбуть,одна велика одна маленька?))
Чи з натисненим капсом?))
Я поважаю себе  і оточуючих більше ніж ти думаєш.
І до людей ставлюся так, як вони до мене.
  А нікнейм мій, як хотів, так і написав.
Любіть життя. Повторення не буде...

БандерівецьTopic starter

Цитата: perkoljator від 05-05-2023, 22:01:11
Цитата: ГОГа від 05-05-2023, 21:23:40Достоинство кофемашины - в быстроте приготовления чашки кофе, плюс кофе там свежемолотый.
Кофемашина это фуфел по сравнению с туркой. Кофе свеже молотый в машине - ценности не представляет. 
Зёрна , даже если из вакуумной упаковки, всегда следует подсушить на сковородочке. Снизить влажность.
После смолоть , я пользуюсь ручной мрией. Молотый  в турку, заливаю холодной водой, сахар, соль на кончик ножа и на медленный огонь довожу до кипения. Можно несколько раз дно турки охладить под стрйкой холодной воды и снова нагреть.
Ну а дальше сами знаете, остальное на любителя.  :)
Хотя у кофемашины есть небольшое преимущество, кода она стоит на работе или в гараже. 

А після кипятіння скільки ще витримуєш в турці?

БандерівецьTopic starter

Бачу навіть у тут є люди котрим подобається кава в турці, а іншим в кавомашині

perkoljator

Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 22:07:14А після кипятіння скільки ще витримуєш в турці?

Кофе в турке только доводится до кипения., и перелил в чашку.
Кофе не пиво, кофе кипятить не надо.  :D

БандерівецьTopic starter

Цитата: perkoljator від 05-05-2023, 22:14:27
Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 22:07:14А після кипятіння скільки ще витримуєш в турці?

Кофе в турке только доводится до кипения., и перелил в чашку.
Кофе не пиво, кофе кипятить не надо.  :D

А встигає заваритися що не плавали крупинки?

В турку заливаєш воду якої температури?

А якщо свіжомелену каву трішки в турці прогріти, щоб вона пустила аромат, а потім залити водою?

ГОГа

Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 21:58:07Порівняємо,  якщо кипяток прогнати під тиском через каву і якщо каву заварити в турці де більше ексрагуються розчиних речовин?

Напевно коли заварювати, кава нагрівається в турці потів в ній кипить, а в кавомашині просто проганяється кипяток через каву
Не зовсім так ))
В кавомашині вода не нагріта до кипіння, нагріта десь 92-95 градусів, що дає аромат і не дає  зайвої гіркоти.
Мало того, вода продавлюється через каву під тиском, причому мелена кава в кавомашині не просто насипом, вона стиснена, не дуже, але стиснена. Це дає змогу видати так звану "пінку", яка містить ароматичні печовини і не дає їм розпилитись/випаровуватись занадто швидко.
В турці ми можемо сильніше екстрагувати каву, але.. буде втрачено частину ароматики.
І ще:
Я робив простий експеримент: щойно мелену каву закидав в кавомашину (таке в моїй можна: є спеціальний отвір, куди можна засипати мелену каву) і таку ж наважку кави заварював окропом. Повір: різниця вельми значна...(головне чшку прогріти, бо об'єм кави готової мав бути однаковим, а чашка - холодна....
Единственный "грех" на земле - это глупость

ГОГа

І ще: в Египті і в Еміратах кава змелена майже в пудру...Добре це для ароматики, чи ні = подумай сам. Але кава міцна. І сдобрена кардомоном.

ГОГа

Володя, заходь до мене - пригощу і зробиш для себе висновки.

perkoljator

Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 22:15:57А встигає заваритися що не плавали крупинки?
Как-то не обращал внимания на такую мелочь.
Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 22:15:57В турку заливаєш воду якої температури?
Температура комнатная или из под крана.
Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 22:15:57А якщо свіжомелену каву трішки в турці прогріти, щоб вона пустила аромат, а потім залити водою?
Кофе лучьше молоть подсушеным.
  А поджаривать молотый в турке ещё не пробовал.

ГОГа

Цитата: perkoljator від 05-05-2023, 22:01:11Кофемашина это фуфел по сравнению с туркой. Кофе свеже молотый в машине - ценности не представляет. 
Ой, какой ты ультимативный)))
Подсушить))) Наверное, да, если уофе лежало долго. Откуда в вакууме влага?? А?? И чем ценен твой свежемеленый кофе? Тем, что ты его смолол? Вложил свой труд?
Сахар - Батарейкина на тебя. Доводить до кипения несколько раз? Да, так делают. Для чего? А что б пенка образовалась и чтоб экстракция была больше. Но по ароматике - кофе из турки очень отстает от кофе из кофемашины (из хорошей кофемашины, а не ширпотреба хрен знает какого производителя).

ГОГа

И вообще: подумайте об истории турки: это маленькая медная кастрюля, сужающаяся вверху.
Почему? А потому, что кофе баняками не пьют (сердце беречь надо), медь - из нее легко сформировать кастрюльку (да и где раньше сталь/железо взять и с медью проще работать, сужение вверху - для того, что б меньше остывало и меньше ароматики уходило.
Были бы у бедуинов, например, кофемашины - пили бы из кофемашин кофе.
Аналогия с пивом: почему-то все все-таки покупают или создают пивоварки, и только самые упертые варят пиво по старинке: в кастрюльках, как варили в далеком прошлом. Говорят - аутентичнее и вкуснее получается. Не верю. Просто или средств нет, или просто ретрограды.  А насчет вкуса и качества - вполне может быть такое же, как и на хорошем оборудовании, главное, что б руки росли с нужного места.

БандерівецьTopic starter

Цитата: ГОГа від 05-05-2023, 22:32:38Сахар - Батарейкина на тебя
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

BazilVV

Вибачте мені, але хочеться сказати погано, але не знаю кому, бо всі дуже крепко розуміються в каві.
ПС:Пийте каву, яка вам подобається! Батарейкін правий,, тільки із цукром не дружить. Я, наприклад, борщ без цукру не їм!

SMF spam blocked by CleanTalk