Кава

Автор Бандерівець, 16-03-2023, 13:43:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

БандерівецьTopic starter

Як на мене, хіміка, в кавомашині з кави менше екстрагується речовин ніж при варінні кави в турці.

Я прихильник того щоб з кави максимально забрати всі розчинні речовини

Батарейкин

Цитата: фотограф від 05-05-2023, 22:00:42В тому фішка, що не кип'яток у кавомашині, менша температура там
бильша ... там давление...
цифр не помню но 5 атмосфер(((
кофеварки как раз по качеству и цене от этого зависят

добавлено: 06-05-2023, 00:30:09

Цитата: гуральник від 05-05-2023, 22:01:36А мав написати по типу , як в сраку їбуть,одна велика одна маленька?))
честно говоря... мне по х+у_й куда и когда тебя е_б_ут (((   может это и не совсем толлеранто (((

добавлено: 06-05-2023, 00:36:21

Цитата: ГОГа від 05-05-2023, 22:32:38кофе из турки очень отстает от кофе из кофемашины (из хорошей кофемашины, а не ширпотреба хрен знает какого производителя).
мне нравится пить на брендовых аато заправках
типа вог (((
но там есть два НОООО
1-цена
2-зерно кофе
но процесс хрен в турке... даже на песке... такое получишь ((
это как ректификация против чухламбика )))

добавлено: 06-05-2023, 00:40:06

Цитата: BazilVV від 05-05-2023, 22:53:55Я, наприклад, борщ без цукру не їм!
Батарейкина тоже чайную ложку ложит...
я борщ умею варить... но не хочу
а в икру из синеньких... сам СТОЛОВУЮ ложку ложу или кладу

добавлено: 06-05-2023, 00:42:35

Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 23:01:32Я прихильник того щоб з кави максимально забрати всі розчинні речовини
прихУльнык ((

Вова.. ((( увы главного ты в Кофе еще СОВСЕМ не понял (((

добавлено: 06-05-2023, 00:44:12

Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 23:01:32Як на мене, хіміка, в кавомашині з кави менше екстрагується речовин ніж при варінні кави в турці.
((((((((((((
бля...
ты не химик...
ты не физик....

там как раз наоборот!!!!!!!!!!!!!!!!

добавлено: 06-05-2023, 00:47:27

заедь в кафе к туркам!
выпей чашечку кофе

заедь на своем лисапеде и выпий там ((((
вог победит!!1 даже на сранном зерне (((

а если кофе турком прогнать через воговскую мащину.... это будет БОМБА!!!!!!!!!

добавлено: 06-05-2023, 01:14:09

ЦитатаКакое лучше давление в кофемашине?
Какое высокое давление в кофемашине: сколько бар выбрать на ...
Оптимальный показатель, который обеспечивает получение насыщенного кофейного напитка, составляет 8—9 бар. Некоторые профессиональные аппараты могут обеспечивать давление 15—20 бар.28 мар. 2021 г.
однако...
турка так сможет?

но пока  пользуюсь туркой (((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

гуральник

Цитата: Батарейкин від 06-05-2023, 00:27:09мне по х+у_й куда и когда тебя е_б_ут (((   может это и не совсем толлеранто (((
Ось бачиш, і толку з того, що ти вважаєш себе розумним?
І нікнейм з великої літери...))
Любіть життя. Повторення не буде...

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 05-05-2023, 21:20:15Розкажи, пліз, як заварювати каву в турці. Тому, що по відео з нету нічого правильно не навчишся
Ми заварюємо так: на двох 3 чайні ложки кави, 150мл. холодної води, на маленькому вогні до закіпання, відставляємо, на 2-3 хвилини, потім знов до закіпання, через сітечко по чашках іноді додаємо трішечку солі
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Був в  ГОГа на дегустації кави з кавомашини.

Ще раз переконався, що у кожного свої смаки і кожний сам вибирає те що йому подобається.

Мені не сподобалася кава, тому що:

1. Люблю гарячу каву, практично кипяток, а тут маленьке горня дуже мало кави і вона швидко остигає
2. Кави мало і дуже сильна. Швидко випивається і лишає в роті неприємний післясмак

БандерівецьTopic starter

А ще таке напишу, любий час, сушка, якоди... недостатньо заварити, треба щоб настоялося. Чай не буде міцним якщо в кавомашині замість кави прогнати чай, бо йому необхідно час на настоювання.

Так і з кавою. Мені найбільше кава сподобалася якщо її залити кипятком в термо-горня і дати постояти 15-20 хв.

БандерівецьTopic starter

Тільки, що заварював каву в турці і вона мені вибігла на вогонь, одразу пішов такий класний аромат.

Треба буде попробувати мелену/не мелену каву перед тим,як залити водою прогріти на вогні, щоб вона пустила аромат

Приїхали стакани з подвійними стінками. Для Латте вони бомба підходять. То що треба

БандерівецьTopic starter

Знайшов такі ароматизовані кави, замовив різних 14  видів по 100 гр.

https://pryana-hata.com.ua/catalog/kofe/aromatizirovannyy-kofe/?page=2

ГОГа

Володя, а яка тоді твоя думка щодо ароматизаторів горілки? (добавив - і отримав віскі, текілу, ром...)
IMHO: ароматизатори - ВЕЛИКЕ ВЕЛИЧЕЗНЕ зло.
Единственный "грех" на земле - это глупость

фотограф

Цитата: Бандерівець від 07-05-2023, 15:13:44
Знайшов такі ароматизовані кави, замовив різних 14  видів по 100 гр.

https://pryana-hata.com.ua/catalog/kofe/aromatizirovannyy-kofe/?page=2
там два самих популярних ароматизатори - горіх та ірланський крем, і так як сама кава там ролі немає, то  купуй "львівську" марцепанову ( горіховий смак)  або "лігумінна" ( ірл. крем), щось біля 100грн  :) на розетці 250грм
В мене дружина інколи таке ароматизоване капучіно полюбляє, ароматизовану  та звичайну змішує. 
А на роботі у нас взагалі дівчата купували  ароматичні якісь копієчні сиропи для кави (у магазинах барахла Аврора), навіщо платити більше :D

БандерівецьTopic starter

Цитата: ГОГа від 07-05-2023, 17:04:14
Володя, а яка тоді твоя думка щодо ароматизаторів горілки? (добавив - і отримав віскі, текілу, ром...)
IMHO: ароматизатори - ВЕЛИКЕ ВЕЛИЧЕЗНЕ зло.
Та я лише взяв на пробу.

І то лише до Латте

БандерівецьTopic starter

За цей тиждень багато експерементував, найсмачніша кава виходить так.

Залити каву кипятком в термо-горня, накрити кришкою і дати постояти 20-25 хв. Кава просто ульот як по смаку так і по запаху

ДимаС

Тиждень - ніщо, це дуже мало щоб хоч якось розбиратись у каві.
Ти вже зміг знайти саме свій сорт кави, який готовий купувати за любі гроші і будь-де хотіти саме його зранку?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

БандерівецьTopic starter

Цитата: ДимаС від 07-05-2023, 20:39:58Ти вже зміг знайти саме свій сорт кави, який готовий купувати за любі гроші і будь-де хотіти саме його зранку?

Так, мені ця кава найбільше подобається. І так зівпало, що вона без кофеїну, мені супер як для гіпертоніка

https://koffen.com.ua/coffee/kolumbyya-decaf/

БандерівецьTopic starter

1. --------------------------------------------
Подумав, що ароматизовані кави роблять на основі дешевих кав тому купив сиропи
[attach=1]

2. --------------------------------------------
Кавомашини створюють тиск, що продавити воду через мелену каву, без тиску вода не піде. І це лише для того. Кава в кавомашинах є гіршою від заварної/приготовленної в турці, просто кавомашине дуже зручна у використанні у барах, кафе, магахинах, заправках тощо....

3. --------------------------------------------
Сито/фільтр до кави не купив тому, що довго буде кава проціджуватися, придумав так. Каву з турки наливаю у високу, конічну склянку і даю трішки постояти, всі крупинки каві навіть найдрібніші швидко осідають. Далі каву наливаю в інше горня і готую латте/копучіно.

4. --------------------------------------------
щоб молоко добре збивалося, треба брати молоко з високим вмістом білків. наприклад Галичина "Barista"
[attach=2]

SMF spam blocked by CleanTalk