Перцовка

Автор Олежище, 11-08-2013, 12:48:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Батарейкин

Цитата: фотограф від 24-05-2023, 20:36:45А ти знаєшся на них?
он где не глянь... везде все знает (((
стукни в личку завтра
познакомлю со своим перцеводом
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ГОГа

Цитата: фотограф від 24-05-2023, 20:36:45А ти знаєшся на них? Я "захворів" цією темою, хочу замовити на наступний рік насіння. Тільки не знаю що замовляти
Я не великий знавець перців, скорше  - гастрономічний аматор )).
Купував ч різноманітні перці на сайті  https://www.specii.in.ua/ua/catalog/ekzoticheskie-pertsy/perets-moruga-scorpion/   (розділ - екзотичні перці).
Мої друзі казали проще два сайти:
https://gostronomia.com/products/carolina-riper/
https://hotsauce.in.ua/ru/catalog/pertsy-chili
Тепер цодо насіння і вирощування.
Моя дружина просто вибирала насіння з перців і віддавала до друзів в село: там їх саджали на розсаду, потім в ґрунт. Часом був врожай, часом - ні. Я, чесно, споживав цей вирощений перець лише в консервованих продуктах...
Окрім цього дружина садила з цього насіння в горщики на балконі (лоджії): сходили, давали плоди, споживав. Але якихось цінних порад дати не можу - їх вирощувала дружина, а я лише споживав і практично тільки я один. 
Единственный "грех" на земле - это глупость

ДимаС

По перцю - "Вогняр" зараз певно крафтовіші та крутіші перечники що самі вирощують найгостріші сорти, найцікавіші сорти перцю, роблять соуси... І, увага, у них була розсада з дисків на продаж. Вже немає.
З 01.06 має бути перший врожай перцю - буквально пару кг на всю країну, тому якщо прямо маніакально любов до перців - то у пошук у ФБ по назві контори.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

фотограф

Цитата: ДимаС від 25-05-2023, 09:10:25
По перцю - "Вогняр" зараз певно крафтовіші та крутіші перечники що самі вирощують найгостріші сорти, найцікавіші сорти перцю, роблять соуси... І, увага, у них була розсада з дисків на продаж. Вже немає.
З 01.06 має бути перший врожай перцю - буквально пару кг на всю країну, тому якщо прямо маніакально любов до перців - то у пошук у ФБ по назві контори.
Та бачив, хай самі їдять за 600грн/кг :)  І це не наш метод, купити, багато часу це не займає , виростити я сам можу, в мене питання було по смакам, ароматам, щоб знати яке насіння купувати. Може є ті хто пробував свіжі екзотичні перці, не сушені. Цікавить просто що сподобалось, а що ні, чи дійсно таке різноманіття відтінків та смаків. Бо той що в мене вже визрів, кімнатний, від звичайних українських відрізняється  але ну дуже якийсь "одеколоновий". Я б такий соус їсти не хотів.

ГОГа

Цитата: фотограф від 25-05-2023, 10:40:20в мене питання було по смакам, ароматам, щоб знати яке насіння купувати.
Це питання ну дуже індивідуальне. Мені подобається Cascabel, Teja, Wiri Wiri Chilli.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Олекса

Товариство ! Можу поділитись насінням сорту Хабанеро Нага Морич . Одна перчина на три літри - й 25 грам добре гріють . Має фруктовий аромат .Дуже пекучий , працювати з насінням , або плодами краще в перчатках . Вирощувати трохи геморно , в перший рік вегетації тільки деякі рослини дають трохи врожаю , й то не факт , тільки при доброму догляді . А от на другий рік родить .

Сергій Леонідович

на балконі можна виростить?
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

фотограф

Цитата: Олекса від 30-05-2023, 15:10:54от на другий рік родить
:) щось незрозумів, якщо в перший не родить, то звідкіля брати насіння на другий

Олекса

В тому й полягає гемор, що рослина дворічна .Спершу розсада в стаканчику , тоді перший рік в вазоні (обрізаному п'ятилітровнику ), тоді на зиму в зимовий сад ,засклений балкон без мінусів теж піде , далі , з весни легше в грунт , але ,можна лишити й в вазоні , тільки добре годувати .

Сергій Леонідович

Цитата: Олекса від 31-05-2023, 01:22:07засклений балкон без мінусів теж піде
Тоді мені на один горшечок насип  :)

фотограф

Цитата: Сергей Леонидович від 31-05-2023, 05:43:45

Сергей Леонидович якщо тобі на перцовку ( або просто помилуватися), то в мене є менш вибагливі перці,  якщо щось сподобалося то нагадай ближче до осені, я насіння позбираю, вишлю. З горщиком від 20 до 60 см, ростуть як не в себе. Всі ще не пробував бо не поспіли ще, поки їм самі маленькі (з першого фото, росте як зілля на городі), на тарілку борщу одна штука - не кожен здолає. З нього вже зараз повно насіння.

ДимаС

Яка краса!
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Сергій Леонідович

Цитата: фотограф від 09-07-2023, 19:52:38
Цитата: Сергей Леонидович від 31-05-2023, 05:43:45

Сергей Леонидович якщо тобі на перцовку ( або просто помилуватися), то в мене є менш вибагливі перці,  якщо щось сподобалося то нагадай ближче до осені, я насіння позбираю, вишлю. З горщиком від 20 до 60 см, ростуть як не в себе. Всі ще не пробував бо не поспіли ще, поки їм самі маленькі (з першого фото, росте як зілля на городі), на тарілку борщу одна штука - не кожен здолає. З нього вже зараз повно насіння.
з радістю

Бандерівець

Посадив гострий перець.

Прийшла сьогодні мама в гості і каже "Та це Володя в тебе помідор росте"

Сергій Леонідович

SMF spam blocked by CleanTalk