Кава

Автор Бандерівець, 16-03-2023, 13:43:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 3 Гостей дивляться цю тему.

Батарейкин

куда то вы не в те теории пошли (((
форум срочно переименовать в даб-кофе (((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ГОГа

ИМХО. Кофе  - один их основных сопровождающих напитков к коньяку, ликерам, биттерам, виски. От его качества (готового кофе) зависит и общее впечатление как эмоциональное, так и психофизическое от употребления вышеупомянутых алкогольных напитков.
Единственный "грех" на земле - это глупость

БандерівецьTopic starter

Цитата: ДимаС від 25-05-2023, 00:17:05
Бери термопот Panasonic - для мене це вже два роки незамінна річ: закип'ячує та тримає задану температуру.... Брав такий як на фото 25.10.2021.

Все ж таки краже брати диспенсер, наприклад такий. Але я троха зупинюся, бо мене точно жінка з хати вижене з тою кавою.

ДимаС

Немає меж. Межи завжди є...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Сергій Леонідович

можна узяти чи настольний, чи напольний кулер для води, в ньму е керування и гарачею і холодною водою, ну в моїй моделі є
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Взнав сьогодні новий для себе термін "капінг кави"

А ще зрозумів що пофіг заливати каву температурою 100 градусів чи 92 градуси, ми не є такими спеціми щоб на смак визначити якою температурою заварювалася кава

ДимаС

Ну-ну. Це хто за нас там вирішив? Хто це? Ней за свої рецептори піклується, бо тільки той хто не любить гарно звареної кави випити не шарить.
Якщо би ти пив еспресо з апарату - ти би дуже був чутливий до різниці температур

ГОГа

Цитата: Бандерівець від 25-05-2023, 19:27:41А ще зрозумів що пофіг заливати каву температурою 100 градусів чи 92 градуси, ми не є такими спеціми щоб на смак визначити якою температурою заварювалася кава
Володя, тоді ти марно витратив 350 Евро на кавомолку. Перефразую тебе: "ми не є такими спеціми щоб на смак визначити якою температурою кавомолкою заварювалася були змелені кавові зерна кава"
Spoiler
( як на мене - то кавомолка - супер і варта того, щоб таку придбати, але з точки твого зору - вона не потрібна)
[close]
Единственный "грех" на земле - это глупость

БандерівецьTopic starter

ГОГа, Я ще в пошуках. Набуваю досвіду та знань

Продегустував в сліпу каву залитою водою 92 градуси і 100 градусів. Запах в кави приготовленою при 100С яскравіший, кава більше пахне, на смак вона більш сильніша я би сказав агресивніша. Кава при 92 градуси більш ніжна, більш водяниста. Мені більше сподобалася кава залита водою 100 градусів.
І це не дивно, чим більша температура тим краще проходить екстракція.

Не знаю як тим спецам по каві подобається кава приготовленна при 92 градусах, вона ж більш водяниста.
Я до того відношуся як хімік, екстракція залежить від температури та концентрації. Якщо опускати температуру то кави в горнятко треба класти більше. Все просто

От попробуйте ви продегустувати так в сліпу, я на 100000% впевнений що кава залита водою 100% вам більше сподобається

P.S. Не дивно, що в приготуванні еспрессо кладуть стільки кави, адже вода з кавою контактує лише 20-30 сек. А при заварюванні 10 хв.

P.S.S Швидше за все приготування еспрессо - це великий бізнес. Дорогі кавоварки примочки до них, йде великій розхід кави. А що при заварюванні? Треба мати лише каву та воду, і то кави там йде набагато менше ніж при готування еспрессо

P.S.S.S Коли я воду температурою в 100С заливаю в холодне залізне термогорня то температура падає до 95С. Якщо заливаю воду в звичайну кружку то температура падає до 89С. І це без врахування кави котра теж забирає тепло.
Висновок такий, каву треба заливати кипятком.

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 26-05-2023, 13:10:47
ГОГа, Я ще в пошуках. Набуваю досвіду та знань

Продегустував в сліпу каву залитою водою 92 градуси і 100 градусів. Запах в кави приготовленою при 100С яскравіший, кава більше пахне, на смак вона більш сильніша я би сказав агресивніша. Кава при 92 градуси більш ніжна, більш водяниста. Мені більше сподобалася кава залита водою 100 градусів.
І це не дивно, чим більша температура тим краще проходить екстракція.

Не знаю як тим спецам по каві подобається кава приготовленна при 92 градусах, вона ж більш водяниста.
Я до того відношуся як хімік, екстракція залежить від температури та концентрації. Якщо опускати температуру то кави в горнятко треба класти більше. Все просто

От попробуйте ви продегустувати так в сліпу, я на 100000% впевнений що кава залита водою 100% вам більше сподобається

P.S. Не дивно, що в приготуванні еспрессо кладуть стільки кави, адже вода з кавою контактує лише 20-30 сек. А при заварюванні 10 хв.

P.S.S Швидше за все приготування еспрессо - це великий бізнес. Дорогі кавоварки примочки до них, йде великій розхід кави. А що при заварюванні? Треба мати лише каву та воду, і то кави там йде набагато менше ніж при готування еспрессо

P.S.S.S Коли я воду температурою в 100С заливаю в холодне залізне термогорня то температура падає до 95С. Якщо заливаю воду в звичайну кружку то температура падає до 89С. І це без врахування кави котра теж забирає тепло.
Висновок такий, каву треба заливати кипятком.

добавлено: 26-05-2023, 19:46:38

чай смачніше, коли він завар'яний правільною температурою. Тепер я зрозумів, що вода с киснем, смачніша для заварки, ніж окроп

добавлено: 26-05-2023, 19:48:54

не хтів так багато цитувать, тільки крайній абзац

БандерівецьTopic starter

Сергей Леонидович,

1. В тебе чай при якій температурі заварюється?

2. Ти чай заварюєш в чайоварці котра підтримую(нагріває) воду до температури яку ти проставив, але якщо ти з чайника налиєш чай у горня то температура одразу впаде на 10С(грубо)

фотограф

Цитата: Бандерівець від 26-05-2023, 13:10:47P.S.S Швидше за все приготування еспрессо - це великий бізнес. Дорогі кавоварки примочки до них, йде великій розхід кави. А що при заварюванні? Треба мати лише каву та воду, і то кави там йде набагато менше ніж при готування еспрессо
ти помиляєшся, ручні рожковв єспрессо кавоварки ціна до 200 доларів, якщо дуже кортить то кавомолку жернову від 100. Все, пий каву, взбивай молоко для капучіно, насолоджуйся. Закрите питання.
Доречі, ти ще не порівнював порцію еспрессо, розведене водою до потрібного тобі об'єму, з іншими, своїми варіантами заварювання :)

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 26-05-2023, 20:20:301. В тебе чай при якій температурі заварюється?
В тієй машині, різні чаї заварюються при різній температурі. Вона спершу нагріває воду до потрібной температури, потім заварює чай стільки скілько портібно по міцності, яку ти вибрав, підтримуючі температуру, після заварювання, сигналізує, що чай заварений, а далі на твій розсуд, чи випити, чи тримати в гарячому стані, тобто, вибираєш температуру при котрій тобі приємно споживати чай і вона ту температуру і тримає

ДимаС

Цікаво що не кип'ятить спочатку воду...

Сергій Леонідович

ні, не кіп'ятить, тобто не кіп'ятить не для всіх чаїв, фруктовий 100 градусів заварювання

SMF spam blocked by CleanTalk