Кава

Автор Бандерівець, 16-03-2023, 13:43:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

БандерівецьTopic starter

Не кипятить тому, що вода потім має остивати, а так він по термометру нагрів до необхідної температури і усе. Це просто зручно

ДимаС

та я те розумію, тут думаю про що: Сергій Леонідович повів нам що чай став смачніше бо апарат:
1. Готує при правильній температурі
2. Вода не кип'ячена

Те що перший фактор 100% покращив смак та аромат це зрозуміло.
А ч чи другий фактор не ефект плацебо? Думаю що різниці немає.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Сергій Леонідович

Цитата: ДимаС від 27-05-2023, 12:58:12А ч чи другий фактор не ефект плацебо? Думаю що різниці немає.
https://akva-svit.com.ua/ua/articles/vodu-dlya-chaya-nelzya-kipyatit.html
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Цитата: Сергей Леонидович від 27-05-2023, 13:39:28
Цитата: ДимаС від 27-05-2023, 12:58:12А ч чи другий фактор не ефект плацебо? Думаю що різниці немає.
https://akva-svit.com.ua/ua/articles/vodu-dlya-chaya-nelzya-kipyatit.html

Якись брэд там написаний. Все вірно написано, але навпаки  :D
Цитата
Саме на етапі кипіння вода стає жорсткою, адже в цей момент в ній розчиняються солі.

У воді  є розчинені солі. А якщо воду кипятити тоді розчинні у воді солі кальцію та магнію випадають в осад тим самим помягшуючи воду. Це при тимчасовій твердості води.

Хімічна реакція така
    Ca(HCO3)2 = СаСО3↓ + Н2О + СО2↑
    Mg(HCO3)2 = MgCO3↓ + Н2О + СО2↑

БандерівецьTopic starter

Пройшло 1,5 тижні з того моменту, як я купив професійну кавомолку mazzer mini electronic, уже можу щось сказати.

Надзвичайно сподобалася мені та кавомолка, меле в муку без проблем. Мотор сильний, є три режима роботи котрі можна виставити. На одну чашку, на дві і ручний.

Від того, що кавомолка меле в муку запах та смак кави надзвичайно насичений, по консистенції кава плотна(із-зі дрібного помолу). Коли допиваєш каву то осад на дні як мілкий пісок на морі. Коли мелеш то всі кухня в ароматі кави. Помол рівномірний
Сестра купила собі KitchenAid 5KCG8433EBM то в неї помол крупніший, я порівнював.

Дуже раджу цю кофемолку, правда нова вона коштує дофіга, а б/у незнайдеш

ДимаС

так, у тебе саме як у турків виходить консистенція помелу - гарнесенько
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 30-05-2023, 08:38:15Від того, що кавомолка меле в муку запах та смак кави надзвичайно насичений,
потому что она его пережигает )))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

БандерівецьTopic starter

Цитата: Батарейкин від 31-05-2023, 02:45:36
Цитата: Бандерівець від 30-05-2023, 08:38:15Від того, що кавомолка меле в муку запах та смак кави надзвичайно насичений,
потому что она его пережигает )))

Батарейкін, от ти не знаєш нічого а постійно пишеш, я навіть би сказав вставляєш непотрібні 5 копійок.

Я мелю каву по 10 або 15 гр., від такої кількості жернова навіть не нагріються і на 1 градус. Жернова там стоять 64 мм., масивні. Кави мелеться мізер

ГОГа

Чим дрібніще помол - тим сильніще розігрів. Але:
- у Володі кавомолка має різні швіидкості обертання жернов
- самі жорна масивні
- Володя меле малі наважки кавових зерен за раз
Ці три фактори (малі оберти, масивність жернов, малі наважки) дають зрозуміти, що ніякого пережогу не буде.
Мало того: короткочасний нагрів дає змогу вивільнити додаткову ароматичну складову з зерен. 
Единственный "грех" на земле - это глупость

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 31-05-2023, 19:42:51Батарейкін, от ти не знаєш нічого а постійно пишеш,
ну так я думать умею...  и перерабатывать информацию...
истинные гурманы кофе пользуются ручными кофемолками
а ты еще год назад пил нескафэ из пакетиков... и вкушал аромат!!!  :P :P :P
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

БандерівецьTopic starter

Цитата: Батарейкин від 31-05-2023, 22:19:21
Цитата: Бандерівець від 31-05-2023, 19:42:51Батарейкін, от ти не знаєш нічого а постійно пишеш,
ну так я думать умею...  и перерабатывать информацию...
истинные гурманы кофе пользуются ручными кофемолками
а ты еще год назад пил нескафэ из пакетиков... и вкушал аромат!!!  :P :P :P

А я і є істиний гурман  :D. Маю ручну кофемолку, але в неї не такий дрібний помол та і харить молоти, мене на 4-5 днів вистачило.

Істині гурмани чого мелять на ручних? Знаєш? Бо це фетіш.
Ти ще скажи що лише мелять на кофемолці Сomandante c40

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 31-05-2023, 22:49:28А я і є істиний гурман
рассмешил....

БандерівецьTopic starter

Приїхав вчора мені з Китаю хопер для кофемолки, щоб продувати кофемолку від залишків кави. Ну дуже класна штука, і якість дуже дуже хороша, 783 грн.. Після помолу в кафомолці лишається 2.1 гр. кави. Оскільки я не люблю пити постійно один сорт кави, а люблю постійно міняти, то це суперова річ

БандерівецьTopic starter

О ця кава дуже класна, раджу

KNBK BEST Арабика 100%

https://knbk.in.ua/p477467104-kupazh-sortov-knbk.html

ГОГа

Не знаю: чи вірити, чи ні.
Але проскочила інформація щодо шкідливості заварювання кави в чашці:
https://storinka.com.ua/ukr/2023/07/tak-lucse-ne-delat-pocemu-ne-stoit-zavarivat-kofe-v-caske/
Однією з головних проблем, пов'язаних з кавою, завареною в чашці, є високий вміст кофеїну. Лікарі попереджають, що вживання великих кількостей кофеїну може спричинити нервовість, безсоння, підвищене серцебиття і навіть серцеві проблеми у деяких людей. Згідно з дослідженням, споживання понад 400 мг кофеїну на день може призвести до негативних наслідків для здоров'я.
Крім того, заварена в чашці кава може містити підвищену кількість ацетальдегіду, речовини, що утворюється при обсмажуванні кавових зерен. Ацетальдегід є потенційно канцерогенною речовиною та може підвищувати ризик розвитку раку. Дослідження показало, що вживання кави з високим вмістом ацетальдегіду може збільшити ризик розвитку раку стравоходу.
Крім того, заварена у чашці кава може бути джерелом акриламіду – речовини, що утворюється при обсмажуванні кавових зерен при високих температурах. Акриламід також є потенційно канцерогенною речовиною та може підвищувати ризик раку. Дослідження показало, що вживання продуктів, що містять акриламід, може бути пов'язане з підвищеним ризиком розвитку раку сечового міхура та нирок.

Единственный "грех" на земле - это глупость

SMF spam blocked by CleanTalk