Двойная ректификация спирта-ректификата

Автор Бандерівець, 14-11-2012, 15:51:10

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

БандерівецьTopic starter

Цитата: Serhiy від 31-05-2023, 19:15:48Першу ректифікую проводжу на тарільчатій нбк
Ти ректифікаційну насадочну колону маєш?

Ідеально так робити. Ректифікуєш спирт сирець на повноцінній колоні з насадкою СПН. Далі цей спирт розводиш до концентрації 35-45% і ще раз ректифікуєш.

Я так 3-и роки ректифікував "відходи" від чачі, спирт ідеальний виходить я уже не кажу про цукрову брагу.

makrak80

Serhiy, 93% годится , зрозуміло , але треба насадочну РК . А за тен подзвони в Грепан , вони тобі порадять , та зроблять те що потрібно ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Serhiy

Цитата: Бандерівець від 31-05-2023, 21:02:32Ти ректифікаційну насадочну колону маєш?
Звичайно маю. Я на ній проводжу другу (остаточну) ректифікацію.
Застосуванням тарільчатої нбк для першої (недбалої) ректифікації, я запобігаю забрудненню насадки. Окрім того ректифікація на нбк забезпечує швидкість відбору, недосяжну для моєї насадочної ректифікаційної колони.

добавлено: 31-05-2023, 21:45:45

Цитата: Бандерівець від 31-05-2023, 21:02:32Ідеально так робити. Ректифікуєш спирт сирець на повноцінній колоні з насадкою СПН. Далі цей спирт розводиш до концентрації 35-45% і ще раз ректифікуєш.
Твоя тактика подвійної ректифікації дещо відрізняється від того що я досі думав про подвійну ректифікацію.
Тобто,  розведення до концентрації 35-45% для другої ректифікації, зводить нанівець те заради чого городився цей город. Принаймні, я так зрозумів з прочитаного в цій темі.
Всегда

БандерівецьTopic starter

Цитата: Serhiy від 31-05-2023, 21:33:49Застосуванням тарільчатої нбк для першої (недбалої) ректифікації, я запобігаю забрудненню насадки.

В мене після дефлегматора, на звязку з атмосферою стоїть холодильник. І коли хвости забрав я колону продуваю тим що лишилося в кубі, чудесно виводиться з насадки все. А ще плюс того, що в кубі не лишається масел, бо якщо лишаються то вони не зливаються в каналізацію, а лишаються на стінках куба і з часом накопичуються. Якось погано робити ректифікацію знаючи що у кубі є масла.

Першу ректифікацію я роблю до 92С в кубі, бо після 92С запах у відборі уже не той що треба, а при другій відбираю до 94С

ДимаС

Цитата: Serhiy від 31-05-2023, 19:15:48
Маю гонору запровадити подвійну ректифікацію.
Для того замріяв собі баняка, суто для другої остатОчної ректифікації.
Десь зустрічав згадки про чудо-ТЕНи які не перегорають після оголення.
Порадьте, будь ласка, хто знає що воно таке (де і скільки купувати щоб забезпечити необхідну потужність). Дуже не хочеться тьопатись з доливом води посеред процесу.
Першу ректифікую проводжу на тарільчатій нбк. Крайній раз отримав лайно-спирт 93%  При якій мінімальній міцності сирцю друга ректифікація взагалі має сенс?

Розкажи будь ласка про те який затор ти робиш та яке у тебе обладнання максимально докладно, тут треба розібратись бо поки не схоже на те що у тебе колона здатна дати спирт
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 31-05-2023, 22:52:49тут треба розібратись бо поки не схоже на те що у тебе колона здатна дати спирт
Дима! а нужно ли?
я всегда думал что аватарка это олицетворение души или состояния...
ты просто зайди в его профиль... и почитай его сообщения...
то что он пишет в этой ветке бред полный
но и в других увы ((( не лучше 
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Serhiy

Цитата: ДимаС від 31-05-2023, 22:52:49тут треба розібратись бо поки не схоже на те що у тебе колона здатна дати спирт
З цим важливим питанням я вже розібрався. Моя ректифікаційна колона спроможна дати спирт.
Цитата: Батарейкин від 01-06-2023, 00:20:22Дима! а нужно ли?
Конечно, не стоит.
Батарейкин, а твоя аватарка мне нравится. И то, что ты так внимательно следишь за моими сообщениями и постоянно пытаешься меня вылечить, тоже импонирует. )
А ты никогда не думал, что это может оказаться не аватарка, а моя реальная фотография?
И твои нелестные замечания могут/могли бы обидеть. (
Могли бы, но не обидят. Мы ведь знаем – доктор хочет вылечить. И у меня появился дополнительный стимул поставить передние зубы

добавлено: 01-06-2023, 06:58:30

Ще мене цікавить питання про місткість.
Об'єм сировини для остатОчної  ректифікації біля 30-ти літрів.
Місткість куба, якого я надибав на olx - 50 літрів.
Ректифікація зайвих 20 літрів повітря справді не дуже гарна ідея?
Мені варто планувати куб місткістю суто під об'єм сировини, чи це не надто критично?
Всегда

БандерівецьTopic starter

Цитата: Serhiy від 01-06-2023, 06:55:58Ректифікація зайвих 20 літрів повітря справді не дуже гарна ідея?
Мені варто планувати куб місткістю суто під об'єм сировини, чи це не надто критично?

Не переймайся, якщо куб на 50 тоді долиєш води щоб було СС 45 літрів. Чим більше розведеш тим краще буде

А про Батарейкина не переймайся, в нього такий нік що одні батарейки в голові . Людина- батарейка :D

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 31-05-2023, 22:38:59а лишаються на стінках куба і з часом накопичуються. Якось погано робити ректифікацію знаючи що у кубі є масла.
а помить куб після РК, не по феншую?  :)
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

Цитата: Сергей Леонидович від 01-06-2023, 09:28:01
Цитата: Бандерівець від 31-05-2023, 22:38:59а лишаються на стінках куба і з часом накопичуються. Якось погано робити ректифікацію знаючи що у кубі є масла.
а помить куб після РК, не по феншую?  :)

В мене кег, до стінок куба доступу не має. Але як би був то мені здається що продути колону легше ніж возитися з мийкою куба

Сергій Леонідович

Зрозуміло, в мене для РК куб з польової кухні, там велика кришка, тому мив його кожен раз

добавлено: 01-06-2023, 09:33:00

та ще й сіп голову встановив, якщо заліньки мить
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Serhiy

Цитата: Бандерівець від 31-05-2023, 22:38:59колону продуваю тим що лишилося в кубі, чудесно виводиться з насадки все. А ще плюс того, що в кубі не лишається масел, бо якщо лишаються то вони не зливаються в каналізацію
Тобто, ти кубовими рештками чистиш колону?
Масла, які могли лишитись в кубі і забруднити його, проходять крізь всю насадку і чудесним чином собою її стерилізують.
Це нетривіальний погляд на продувку колони. Перший з явних плюсів – каналізація точно буде чистіша.
Всегда

БандерівецьTopic starter

Цитата: Serhiy від 01-06-2023, 09:34:14
Цитата: Бандерівець від 31-05-2023, 22:38:59колону продуваю тим що лишилося в кубі, чудесно виводиться з насадки все. А ще плюс того, що в кубі не лишається масел, бо якщо лишаються то вони не зливаються в каналізацію
Тобто, ти кубовими рештками чистиш колону?
Масла, які могли лишитись в кубі і забруднити його, проходять крізь всю насадку і чудесним чином собою її стерилізують.
Це нетривіальний погляд на продувку колони. Перший з явних плюсів – каналізація точно буде чистіша.

Чудесно все продувається і нічого незабрюднюється, а якщо і забрудниться хвостами то при наступному відбору голів все вернеться в куб.

Я закриваю подачу води в дефлегматор, включаю максимальну потужність і все видувається. І так в кінці ректифікації в тебе в низу насадка забруднена, коли ти виключиш нагрів всі масла лишаться в насадці до наступної ректифікації. А ти знаєш які вони жирні і нерозчинні у воді? Вони плівкою покривають насадку.

Крім того проміжні фракції також лишаться в колоні після відключення нагріву. Тобто в тебе насадка без продувки буде в рази загаджена ніж після продувки. А ти потім попробуй вивести проміжні фракції, вони в тебе будуть накопичуватися в колоні від ректифікації до ректифікації та попадати у відбір

Serhiy

Цитата: Бандерівець від 01-06-2023, 09:37:46І так в кінці ректифікації в тебе в низу насадка забруднена
І ти справді вважаєш, що раз забруднився низ, то кращим кроком буде продути кубовими рештками насадку до самого верху. (Виглядає як "Згорів сарай, гори і хата").
А як довго триває процес продувки? Коли вже стає зрозуміло, що всі забруднювачі з куба пішли через тса? а крізь колону тепер проходить чистий пар.
Я не пускаю хвостів в свою колону, а чищу спиртом, який падає в куб після півгодинної роботи на себе наприкінці ректифікації.
Всегда

БандерівецьTopic starter

Цитата: Serhiy від 01-06-2023, 10:33:30
Цитата: Бандерівець від 01-06-2023, 09:37:46І так в кінці ректифікації в тебе в низу насадка забруднена
І ти справді вважаєш, що раз забруднився низ, то кращим кроком буде продути кубовими рештками насадку до самого верху. (Виглядає як "Згорів сарай, гори і хата").
А як довго триває процес продувки? Коли вже стає зрозуміло, що всі забруднювачі з куба пішли через тса? а крізь колону тепер проходить чистий пар.
Я не пускаю хвостів в свою колону, а чищу спиртом, який падає в куб після півгодинної роботи на себе наприкінці ректифікації.

Звичайно краще продути, спершу йде з ТСА масляниста рідина(сивушні масла), а потім вода. Ну і звичайно проміжні виходять. Коли уже йде вода я не одноразово нюхав, то запаху практично не має. Коли над тим експерементував то знаєш як нанюхався щоб знати чи реально насадка продувається. І продуваю на максимальній потужності, щоб все поздувало з насадки, крім того коли ти продуваєш з насадки теж йде випаровування рідини якою покрита насадка.

Я ніколи незасікав скільки продуваю часу, ставлю баклашту на 2 л., поки не заповнеться. Баклашку потім викидаю, бо вона вся в сивушних маслах, ну її мити. Сморід ще той

Ти по запаху побачиш що насадка уже продута. Визначиш для своєї колони час продування чи обєм рідини продутої

SMF spam blocked by CleanTalk