Двойная ректификация спирта-ректификата

Автор Бандерівець, 14-11-2012, 15:51:10

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Serhiy

Бачу на сайті Грепан різні ТЕНи.
Підкажіть, будь ласка, на які мені дивитись.
Це мають бути ТЕНи для повітря?
Всегда

гуральник

Любіть життя. Повторення не буде...

Serhiy

На 3 кВт.
Але це має бути ТЕН в куб суто для другої ректифікації. Він має дозволити закінчити ректифікацію без доливу води.
Всегда

ГОГа

Вопрос ко всем, в т.ч. к Бандерівцю и Игорю:
Сивушное масло или сивушные масла?
Что правильно? Или все правильно?
Из Вікіпедії:
Сиву́шні масла́  — спирти високого порядку (більше двох атомів вуглецю), що виникають внаслідок спиртного бродіння вуглеводів рослинного походження. Найзагальнішими компонентами є ізоаміловий спирт, ізобутанол, 1- і 2-пропанол, в меншій кількості — жирні кислоти і фурфурол.

Сивушне масло — отруйні рідинні відходи (з різким неприємним запахом) рафінування етилового спирту; розчинне у воді та органічних розчинниках; найбільш ефективне в суміші з дизельним пальним 1:1; за високої мінералізації та температури ефективність падає; постачається в герметично закритих бочках і цистернах; недопустиме наливання в ємності з-під нафтопродуктів; токсичне, летке.

Давайте уже определимся и будем правильно называть вещи своими именами. 
ИМХО: ЕСТЬ сивушное масло и НЕТ сивушных масел.
Кстати, ссылка:
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,260.msg3929.html#msg3929
Единственный "грех" на земле - это глупость

БандерівецьTopic starter

ГОГа, Я ніколи не задумувався та і взагалі я роблю багато помилок, з мови мав 3 в школі та інституті. Себе тим не напрягаю і мене це не торбує, я важливіші і цікавіші речі в моєму житті

ГОГа

Володя, мова - це те, що ми є: Українська мова - це квінтессенція нації, російська мова - в кращому випадку - просто іноді інструмент миттєвого спілкування, або ж атавізм/суржик. Так і в нашому хоббі: якщо ми хочемо досягнути успіхів, то маємо правильно називати речі, події, технології, сполуки і ін. І ти, як програміст маєш то розуміти.

ДимаС

Цитата: Serhiy від 01-06-2023, 11:06:57
Бачу на сайті Грепан різні ТЕНи.
Підкажіть, будь ласка, на які мені дивитись.
Це мають бути ТЕНи для повітря?
Те що тен не згорить якщо буде оголений - це чудово. Але температура розжареного тену у кубових парах буде і 200 і 500с певно, це прямий шлях до непр ємностей.
Треба зробити точку вводу тену максимально низько - це раз. Заливати спирт такого об'єму та спиртуозності щоб розрахувати те що тен ніколи не оголиться до кінця процесу. Тим більш у другій РК я би брав тільки прихвостні, і то подумав би два рази чи треба вони, тому залишок має бути кубовий.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

makrak80

Serhiy, наприклад буде в тебе тен що не боїться оголення , ти залив в куб сирець по мінімуму , тен оголився , но не згорів , а спирт в кубі залишився . Що далі ... А далі треба мати неснижаємий мінимум поменьш , та заливати побільш (накопичувати потрібну кількість) сирця , тоді можно працювати любим теном ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

БандерівецьTopic starter

Заливаєш в 50 літровий кую 45 літрів сирцю 40% і нічого не оголиться

Serhiy

Друзі, ви праві.
Любий, навіть «незгораємий» ТЕН має лишатись покритим рідиною.
Просто потрібно підібрати низькопрофільний ТЕН, щоб мінімізувати об'єм потрібної для його покриття рідини.
Всегда

silverus

Цитата: Serhiy від 31-05-2023, 19:15:48Першу ректифікую проводжу на тарільчатій нбк. Крайній раз отримав лайно-спирт 93%
Делаю аналогично, крепость 95, параллельно отбор голов из ТСА.
Применил такой прием: при отборе выше 2,5 л в час на провальных тарелках снижается барботаж, во время отбора 2,5 л/ч увеличил мощность до предзахлебной и 
смог увеличить отбор до 3,5 л/час, колонна отработала в таком режиме нормально, в кубе 45 л АС.
Для предварительной ректификации очень удобный скоростной режим.
Спиртуозность 95,2

Serhiy

Silverus уже распробовал сортировку из своего спирта после второй ректификации?
Поделись впечатлениями.
Всегда

Гад

Цитата: Бандерівець від 01-06-2023, 09:37:46Чудесно все продувається і нічого незабрюднюється, а якщо і забрудниться хвостами то при наступному відбору голів все вернеться в куб.

Я закриваю подачу води в дефлегматор, включаю максимальну потужність і все видувається. І так в кінці ректифікації в тебе в низу насадка забруднена, коли ти виключиш нагрів всі масла лишаться в насадці до наступної ректифікації. А ти знаєш які вони жирні і нерозчинні у воді? Вони плівкою покривають насадку.

Крім того проміжні фракції також лишаться в колоні після відключення нагріву. Тобто в тебе насадка без продувки буде в рази загаджена ніж після продувки. А ти потім попробуй вивести проміжні фракції, вони в тебе будуть накопичуватися в колоні від ректифікації до ректифікації та попадати у відбір
Я щось не розумію, поясніть! Я не продуваю РК, відбираю хвости і все! При наступній ректифікації РК годину працює на себе, більше 10 годин відбираються голови! 1,5 години підголовники! Питання - ці процеси не краще промиють насадку чим водяний пар з куба?

ramzes55

Я продуваю куб зверху вниз через ТСА.На куб встановлюю маленький прямоток та жену як самогонку,у відборі вонюча масляниста рідина.Продукт після продування здається кращим.Але то таке😀😀😀
⚡️ *«Первыми сломались те, кто верил, что скоро все закончится. Потом – те, кто не верил, что это когда-то закончится. Выжили те, кто сфокусировался на своих делах, без ожиданий того, что ещё может случиться»

ГОГа

Цитата: Гад від 01-06-2023, 17:24:48Я щось не розумію, поясніть! Я не продуваю РК, відбираю хвости і все! При наступній ректифікації РК годину працює на себе, більше 10 годин відбираються голови! 1,5 години підголовники! Питання - ці процеси не краще промиють насадку чим водяний пар з куба?
Микола має рацію.
Я просто хвилин 10 на підвищеній потужності відбираю воду (пічля закінчення відбору сивухи) і... все...
Потім, як вказує Микола, при наступній ректифікації, насадка промивається під час роботи на себе, відбору голів так, як необхідно!

SMF spam blocked by CleanTalk