Замінник РМ

Автор Vulf, 16-06-2023, 19:35:00

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

VulfTopic starter

Шановні форумчани! Нарешті наважився придбати собі блок керування колоною. Але РМ тут замінена на корейський аналог на 32А. Здається "zkg-2000".
Може хто користується таким та поділіться досвідом. Цікавить, як ним користуватись, чи є якісь особливості, про які мені треба знати
Завчасно дякую!

Игорь

Блок керування, чи блок спостереження? Чим він керує крім напруги? Тільки власником, чи ще чимось?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

VulfTopic starter

Цитата: Игорь від 16-06-2023, 20:18:01
Блок керування, чи блок спостереження? Чим він керує крім напруги? Тільки власником, чи ще чимось?
Він керує нагріванням куба та клапаном "старт-стоп".

Anti8

Цитата: Vulf від 16-06-2023, 19:35:00
Шановні форумчани! Нарешті наважився придбати собі блок керування колоною. Але РМ тут замінена на корейський аналог на 32А. Здається "zkg-2000".
Може хто користується таким та поділіться досвідом. Цікавить, як ним користуватись, чи є якісь особливості, про які мені треба знати
Завчасно дякую!
ніхто тут навіть розбиратися з цим не буде, я теж спочатку бавився старт-стопами і ще якимись приблудами, але хоч сам робив на РМ-2 і терморегуляторі,
хоча мені мені одразу писали -бери Росу, так тепер і я тобі кажу - бери Росу )), зараз ще й удачний момент.
//скіки це хоч коштувало, де терморегулятори навіть не на DS?
Донбас - це Україна!

Игорь

Если старт-стоп по температуре в дефлегматоре, то это абсолютно ошибочное решение.
Старт-стоп по температуре в насадке - это уже намного лучше, но тоже не очень.
Если температура в насадке выше 20 сантиметров от низа изменилась так, что мы смогли это заметить, значит весомая часть примесей эту зону уже прошла, а рост температуры вызван не подходом примесей, а их уходом вверх, выше зоны изменения, когда на их место приходит  водяной пар. 
В этот момент уже поздно останавливать отбор. Примеси уже попали в приемную ёмкость. 
Именно поэтому лет 10 назад совместными усилиями форумчан была проработана, просчитана, и отлажена на практике технология превентивного снижения отбора таким образом, чтобы в процессе ректификации температура в насадке не увеличивалась.  То есть чтобы насыщение колонны спиртом в процессе его отбора не менялось, а у примесей не было шанса двигаться вдоль колонны.
Системы управления старт-стопного типа - это уже перевёрнутая страница. Перевёрнутая лет 10 назад.

Игорь

С помощью такой системы - несомненно - можно получать нормальный спирт, но надо помнить о некоторых тонких местах такого способа управления и обходить грабли ;)

VulfTopic starter

Цитата: Игорь від 17-06-2023, 04:01:09это уже перевёрнутая страница. Перевёрнутая лет 10 назад
Для Вас ... 😄 А я колону придбав рік тому. І можливість її використання є не часто - тільки коли приїжджаю з фронта.
Так що для мене це все - майбутній досвід.
Хоча питання у мене було про реле потужності.

Игорь

До це таке-реле потужності?

Игорь

Якщо йдеться про стабілізатор потужності, то він вже не новий, перший такий я тримав в руках десь у 2015 році. Стабілізував непогано, але... Запізно.
Бо коли внаслідок подій на Донбасі зникли з горизонту РМ2, довелося навчитись програмуванню та конструювання, і на початок 2015 року в мене вже був прилад в корпусі, як у РМ2, який крім стабілізації потужності, виконував все, що потрібно при ректифікації.
Тому окремий прилад для керування нагрівом мені вже був не потрібен. Ані рм2,ані жоден інший.
Мова про інше.
Чи є сенс, роблячи сьогодні перші кроки, обирати обладнання з далекого минулого?

VulfTopic starter

Знаєте, а я виграв! Ми з другом побились об заклад, що я отримаю кучу усілякої  інформації, але на запитання ніхто не відповість. І я виграв! 😄
Звісно дякую Ігореві за поради, АЛЕ! Але все обладнання
щойно придбане і викидати його я не збираюся! Буду проводити "обкатку" того, що маю. Тим більше, що по органолептиці мене результат влаштовує.
А щодо мого запитання...  Якщо шановне панство вважає, що дати відповідь на запитання про обладнання 15-річної давнини нижче власної гідності, то я  подякую усім за турботу і буду шукати відповіді деінде.
Але, якщо хтось відповість по темі - буду дуже вдячний!

гуральник

Цитата: Vulf від 17-06-2023, 19:21:59на запитання ніхто не відповість
Бо тут ніхто таким не користується. :-\
Цитата: Vulf від 17-06-2023, 19:21:59щойно придбане і викидати його я не збираюся!
Бажано спочатку запитати,а вже потім купляти.
Цитата: Vulf від 17-06-2023, 19:21:59буду шукати відповіді деінде
Успіхів.  :)
Любіть життя. Повторення не буде...

Сергій Леонідович

Цитата: Vulf від 16-06-2023, 19:35:00Може хто користується таким та поділіться досвідом. Цікавить, як ним користуватись, чи є якісь особливості, про які мені треба знати
Завчасно дякую!
Ти не ображайся, не відповіли, бо майже ні хто таким не користується. Більшість має автоматики або від Вілена, або від Ігора
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

KosKiev

Цитата: Vulf від 17-06-2023, 19:21:59по органолептиці мене результат влаштовує.
Давай так... я спробую відповісти...
Ти придбав що? Цей прилад видає стабілізовану потужність (напругу) на виході?
В цього приладу стабілізація +/- 1 вольт?
Якщо так= добре. Це аналог РМ-2

Цей прилад може керувати клапаном відбору.? Якщо так =добре, але...
З цього можна починати, але треба застосувати ступінчасте зниження відбору "по шпорі".
Ти дійсно отримаєш гідний продукт... Але= ти будеш частиною автоматики...
Так тебе влаштує?
Ця відповідь є моїм особистим досвідом, дякуючі форумчанам, сьогодні я довірив керування процесом, який в мене триває 32-36 годин- автоматиці.
Цю автоматику тобі вже порадили.

Далі=вирішувати тобі.
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

ДимаС

Завдяки Росі я зранку закинув у бражний куб увесь непотріб що накопився: настоянки, наливки, хвости та голови дистиляцій, запустив перегонку.
Маючи нормальний вихідний день вже увечорі розбавив отримані 15л 70% до 50%, включив РК та завтра увечорі буду мати 9л якісного спирту.
Це варте того.

А все що куплено може бути повернено виробнику або перепродане.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: Vulf від 17-06-2023, 19:21:59Знаєте, а я виграв! Ми з другом побились об заклад,
дол бо еби зм   какой то ...
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

SMF spam blocked by CleanTalk