Прошу помощи создать приемлемый спирт для питья.

Автор Ataman, 23-06-2023, 00:58:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

AtamanTopic starter

Цитата: Игорь від 02-07-2023, 09:50:24Як ти змішуєш самогон з водою? Розводиш спирт, чи воду зміцнюєш?
Налив у відро спирт. Заміряв спиртуозність, скорегував по температурі і плюхнув по розрахунках відразу всю воду  у відро до спирту.

добавлено: 02-07-2023, 10:28:57

Цитата: Игорь від 02-07-2023, 09:50:24Яке у тебе охолодження?
Який об'єм води міститься в дефлегматорі
Ось опис дефа : Являє собою труби діаметром 50,8 мм, довжиною 20 см всередині якої приварені трубки діаметром 10 мм. Трубок 5 штук. Можу ,якщо потрібно, воду в мл заміряти.
Охолодження насосом 12 вольт з резервуару.
Потужність :тен 3 кВт з регулятором.

yrabarskiy

Цитата: Igorr67 від 02-07-2023, 10:10:21Так що розводжу або самою мінералкою Моршинська або до мінералки додаю 50% води після осмососу.

А чому не всі 100% зворотньоосмотичної води?
Хмільна вода не приведе до добра!

AtamanTopic starter

А якщо кип'яченою водою розводити? Чи це безглуздий захід?

Сергій Леонідович

це зайва трата сил, часу, та енергіі, осмосом розвожу, все добре
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

гуральник

Любіть життя. Повторення не буде...

sergeybb

Цитата: Сергей Леонидович від 02-07-2023, 10:52:01
це зайва трата сил, часу, та енергіі, осмосом розвожу, все добре
Дійсно, розведення водою з осмосу, для мене теж, найкращий варіант.
За що тобі велике ДЯКУЮ за сам осмос!

AtamanTopic starter

Вода тут скоріше ні до чого. Є очищена вода. Розвів 200 грам до 41 гр. Теж побілів.

добавлено: 02-07-2023, 11:41:32

При зміцненні до 45 гр, опалісценції майже не помітно.

добавлено: 02-07-2023, 11:43:09

Скоріше якісь помилки при перегоні((

ДЯДЬКА

Ми про це вже писали.Я раніше для перевірки якості спирту розводив його до 10% і перевіряв органолептіку.Може бути неякісна вода а може помилки при ректіфікиції.І в тому і в іншому випадку продукт може дати сивий колір.Тут поле для експериментів.Якщо впевнений в спирті,перевір воду.Якщо сивина залишилась але на смакові якості не вплинуло,спробуй додати пару крапель кислоти(тільки не азотной  :D)
Российская "история"-сплошная пропаганда и написана для оправдания кровавых преступлений против цивилизации.
   ДЯДЬКА.

AtamanTopic starter

Цитата: ДЯДЬКА від 02-07-2023, 12:35:34Якщо сивина залишилась але на смакові якості не вплинуло,спробуй додати пару крапель кислоти(тільки не азотной  )
Смакові якості без змін. Ви не жартуєте? Є мурашина та лимонна кислота))

makrak80

Ataman, Ми ж не беремо воду для розбавлення з крана , х\з яку ? Тому в 99% випадках це хвости ... :( Але якщо тільки сивина , а не молоко , то глечик аквафор це виправить ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

AtamanTopic starter

Цитата: makrak80 від 02-07-2023, 13:30:30Ataman, Ми ж не беремо воду для розбавлення з крана , х\з яку ? Тому в 99% випадках це хвости ...  Але якщо тільки сивина , а не молоко , то глечик аквафор це виправить ...
Глечика поки що нема. Профільтрую на саморобному вугольному фільтру з насосом.

ДЯДЬКА

Ataman,  :D От мурашинну я не додавав,фантазії не вистачило.Думаю що лимонна не завадить.А взагалі то в рецептурі радянських горілок була присутня уксусна.Не пам"ятаю точно,здається в московській.Між іншим ,для тих хто не знав,додавання кислоти додає горільці "товарний" смак ,тоб то робить її жорскішою,більше схожою на горілку.

добавлено: 02-07-2023, 14:33:24

Цитата: Игорь від 30-06-2023, 08:09:48
Цитата: ДЯДЬКА від 30-06-2023, 02:27:31А керуєш ти цим процесом через збільшення чи зменшення водяного струму на деф
Так пише ...
Не регулюється. Дав трохи більше води - пара зупиняється, трохи менше - ефекту нема. Деф дуже гарній, блищить, коштує як пів-байрактара...
Все шикарно, одна вада - не регулюється. Тому й хоче робити відбір по рідині.
Ну нема в тобі поезії  :D :D :D Одна банальна фізика та математика. :D :D :D
Згоден що це великий головняк і стабільний продукт не вийде,Так в світі взагалі стабільності нема(так філософи стверджують) :D :D :D .Робив я такі чудеса і отримував іноді дуже непоганий результат.Я ж попервах біля колони сутками сидів. :D :D Тут треба відчувати і давати менше ніж трохи більше і більше ніж трохи менше. :D :D
Але якщо ставити справу на поток то три рази замахаєшся поки щось почне виходити.Муторна ця справа і розрахована на фаната а не промисловця.
Российская "история"-сплошная пропаганда и написана для оправдания кровавых преступлений против цивилизации.
   ДЯДЬКА.

makrak80

Цитата: ДЯДЬКА від 02-07-2023, 14:16:45А взагалі то в рецептурі радянських горілок була присутня уксусна.Не пам"ятаю точно,здається в московській.
Я додаю бурштинову ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Игорь

Цитата: Ataman від 02-07-2023, 09:31:04Игорь чи можливо на моєму обладнанні застосувати автоматики на дефі? Наприклад, брати тіло до 60 гр, а потім з автоматикою дожати до хвостів?
мені складно відповідати на такі питання. Однозначної відповіді нема, є багато аспектів, не всім вистачає терпіння сприйняти всю аргументацію.
Я спробую.

Сам себе зупинив

Є ще одне важливе питання.
В якому напрямку рухається вода по дефу? Назустріч парі, чи попутно?
Одна з відповідей на питання "чому нічого не виходить зробити з таким дефом" така.
Якщо  вода рухається попутно з парою, дуже складно налаштувати спокійну парціальну конденсацію, бо пара в дефі одразу зустрічається з холодною водою. Довго писати чому це погано, наразі сприйми це за пустому.
Набагато легше налагодити парціальну конденсацію коли вода суне назустріч потоку пари, тобто згори донизу, але в такому напрямку кожухотрубник зовсім не працює через накопичення повітря в водяній рубашці.
Зауважу.
Я не кажу, що вирішити питання автоматичного керування неможливо. Але рішення може бути несподіваним. Доречі, я  вже писав про нього :)
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Для тех, кто читает через Гугл переводчик.
Міцність  в этом тексте -  это не прочность, а крепость. Концентрация спирта :)

Автоматизацію будь-якого процесу починається з постановки задачі, по суті - з написання інструкції для працівника. Що він має зробити щоб отримати очікуваний результат.
Поїхали.
Кожній концентрацій спирту в потоці пари відповідає певна температура.
Від 78.3°C при відсутності води в потоці, до 100°C  при відсутності спирту. 
Ми можемо поставити швидкий та точний термометр в паровому поточну, градуйований не в градусах цельсія, ав процентах міцності.
А ще треба мати педаль, важель чи кермо, яке буде швидко та точно змінювати концентрацію спирту у паровому потоці. 
Тепер лишилось намалювати на термометрі рисочку - назначити певну міцність, та дати працівнику завдання - тисни педаль так, щоб міцність трималась на цьому рівні.
Як піде справа?
Спочатку працівник буде байдикувати - педаль може лише збільшувати міцність,і доки міцність буде більше за нашу риску, нічого тиснути не треба. Прийде час, міцність сповзе до нашої риски, працівник почне тиснути педаль, спочатку трохи, потім все сильніше.
Прийде час, педаль буде натиснута до полу, а міцність продовжить зменшуватись.
Це буде ознакою для працівника, що справу зроблено, треба зупиняти процес, або переходити до наступного етапу.
Все так?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SMF spam blocked by CleanTalk