Прошу помощи создать приемлемый спирт для питья.

Автор Ataman, 23-06-2023, 00:58:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Назим

Цитата: гуральник від 03-07-2023, 20:40:19Якщо самогон, то такий деф, як в апараті для чачі,

а если спирт, то такой как в теме про дефлегматоры на странице 100, и колонну.

Цитата: Ataman від 03-07-2023, 21:28:11Самогон, але гарний, якщо це можливо так назвати)). До спирту ще дуже далеко

по этой дороге всегда будет далеко.  :) Да и самогон, это про СС? или про дистилят?
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

гуральник

Цитата: Ataman від 03-07-2023, 21:28:11До спирту ще дуже далеко.
Спирт простіше.)
Головне, правильне обладнання.
А дистилят чи самогон це суцільні екмперементи, і можливо колись свій рецепт перегону.
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Обладнання для спирту буде доржче i автоматика потрiбна .

гуральник

Цитата: vova0869 від 03-07-2023, 22:12:23Обладнання для спирту буде доржче
Та хз, може,  ніколи не рахував.
Якщо кусок труби і холодильник то не дорого.))
Цитата: vova0869 від 03-07-2023, 22:12:23автоматика потрiбна
Для дистиляції нє?
В моєму випадку для дистиляції потрібно більше обладнання ніж для спирту.
Любіть життя. Повторення не буде...

AtamanTopic starter

Цитата: гуральник від 03-07-2023, 22:27:44В моєму випадку для дистиляції потрібно більше обладнання ніж для спирту.
Якщо розмова йде про живі дистиляти з фруктів та зерна то так. Але мабуть для самогону з цукру, обладнання потрібно менше.

Я так зрозумів щоб вигнати більше, менш гідний самогон потрібно:
1.При відборі тіло не повинно бути міцнішим ніж 80гр,
2.Тіло відбирати до 60гр.
3.використовувати насадку -мідні кільця Рашига,
4.голови відбирати не по-капельно, а з більшою швидкістю.
5.можливо перед другою перегонкою зробити ХО.
Якщо хтось ще хоче додати якийсь пункт, ласкаво прошу.
Також, якщо я правильно зрозумів, бажано замінити деф на дімротний. Який не буде переохолоджувати флегму при дожимі тіла перед хвостами, та встановити автоматики типу малюк для зручності.

vova0869

Ну то вже другий рiвень . Я вже декiлька обладнань зiбрав i ще збираю . Обходився без дiмрота але фруктова сировина i дубовi бочки .

Игорь

Атаман, я услышал озвученные тобой условия. У тебя нет возможностей для изменения оборудования.
Исходя из этого, я выложил тебе алгоритм как получить приемлемый результат  с использованием твоего оборудования. 
Похоже, ты это пропустил,  a у меня нет ни возможности, ни желания писать это снова. Даже искать и давать ссылку желания тоже нет.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

AtamanTopic starter

Цитата: Игорь від 03-07-2023, 23:56:01Атаман, я услышал озвученные тобой условия. У тебя нет возможностей для изменения оборудования.
Исходя из этого, я выложил тебе алгоритм как получить приемлемый результат  с использованием твоего оборудования.
Я вас зрозумів. Дякую за поради. Повторювати не треба. Я все записав.

добавлено: 04-07-2023, 06:54:37

Ви дуже сильно мені допомогли. Та і не тільки ви, дякую всім хто відгукнувся.

Игорь

Ти не записуй, а спробуй.
А я сробую повангувати, зрозуміти чому ти так не робиш.
Мабуть тому, що на цьому шляху бачиш перепону, навіть дві.  І обидві вони мають нескладні рішення, але ти їх не почуєш, про них не прочитаєш, доки сам ці питання не задаш.
Перше.
В процесі відбору тіла та хвостів ти мусиш постійно слідкувати за міцністю в потоці відбору, і своєчасно реагувати на зменшення міцності. А папуги в тебе нема. Отже, постійне спостерігання за міцністю перетвориться у тягомотний процес безперервного наповнення мірного циліндру, виміру міцності, та переливання продукту з вимірювальної ємності в основну.   
Друга - це те, що ти маєш лише один насос, але він задіяний на охолодженні, таким чином через деф нема чим ганяти воду.   
Атаман, твій вихід :)

AtamanTopic starter

Цитата: Игорь від 04-07-2023, 08:13:39В процесі відбору тіла та хвостів ти мусиш постійно слідкувати за міцністю в потоці відбору, і своєчасно реагувати на зменшення міцності. А папуги в тебе нема. Отже, постійне спостерігання за міцністю перетвориться у тягомотний процес безперервного наповнення мірного циліндру, виміру міцності, та переливання продукту з вимірювальної ємності в основну.   
Друга - це те, що ти маєш лише один насос, але він задіяний на охолодженні, таким чином через деф нема чим ганяти воду.   
Атаман, твій вихід

Ви праві. Папуги в мене поки що нема.буду майструвати самостійно. Так, міряю целіндром. Всі мабуть через це пройшли. Я ж не казав , що я профі, і целіндром утру вам гуру ніс. Ні, я банально новачок, багато читаю цей форум, але не одразу здається все зрозуміти. Іноді навіть, якщо є питання, не одразу можу знайти на форумі, бо банально, не розумію де шукати.Ви, як людина з досвідом, з пари речень у повідомленні все розумієте. Бо ви це знаєте.

А насос другий у мене є, мембранний, на 12 в. Навіть два, але другий заховав від дитини і вже 4 місяця не можу знайти.Використовую для вуглювання самогону на саморобному вугольному фільтру.

Ось мій вихід, вся правда як є. Надіюсь задовільнив ваше питання? Задовільніть будь ласка і ви моє. Писав вище про теплу воду с холодильника на деф.

добавлено: 04-07-2023, 08:41:29

Цитата: Игорь від 04-07-2023, 08:13:39А я сробую повангувати, зрозуміти чому ти так не робиш.
Не зрозумів, що саме я не роблю? Я ж не гоню самогон кожен день. Робив всього один перегін,але без дефа, виявилася проблема зі з'єднувачем трійником.Він пропускав малий об'єм води.Перепідключив холодильник.Писав вище. Мабуть ви не читали моїх постів, раз робите такі виводи. При кожному перегоні знань стає більше, буду експериментувати. Дякую за розуміння.

makrak80

Ataman, папуга не є точним вимірювачем , тому краще заміряти кілька разів міцність при різних темп. в кубі , та записати , або запам"ятати . І завжди при однакової навалці в кубі будеш знати міцність в струє ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

AtamanTopic starter

Цитата: makrak80 від 04-07-2023, 09:34:03Ataman, папуга не є точним вимірювачем , тому краще заміряти кілька разів міцність при різних темп. в кубі , та записати , або запам"ятати . І завжди при однакової навалці в кубі будеш знати міцність в струє ...
Дякую. Я про це вище писав. Це зрозуміло. Я про невеликий дожим хвостів дефом. Треба постійний контроль міцності вихідного продукту. А температура в кубі все одно буде рости. Можливо, гратися с температурою у царзі чи над дефом. Треба експериментувати.

makrak80

Цитата: Ataman від 04-07-2023, 09:48:18Я про невеликий дожим хвостів дефом. Треба постійний контроль міцності вихідного продукту.
Це я називаю оборотний спирт , його не потребляю  навіть для настоянок  , та й тобі не раджу , а збераю на РК  , тому там не потрібна точність ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Игорь

Гратись виключно з температурою пари на вході в холодильник. Зфоткай термодатчик свого терморегулятора та свій деф разом з холодильником.  Разом придумаємо як саме його поставити. Не буде де проґиваоґритимаргоном - пришлеш мені, я приварю. Без грошей.

Игорь

Якщо є другий насос, це міняє ситуацію. Зараз знайду посилання.

добавлено: 04-07-2023, 11:05:40

Принцип у тому, що ми крутимо по дефу ту саму гарячу воду, і лише додаємо до неї трошки гарячої.
Дивись тут.

SMF spam blocked by CleanTalk