Прошу помощи создать приемлемый спирт для питья.

Автор Ataman, 23-06-2023, 00:58:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Це не робить цей деф придатним для нормального керування. Але - зрозумій - потрібний результат можна отримати не прямим шляхом.

Принцип такий.
До терморегулятора під'єднуєш дзвоник, налаштовуєш на певну температуру.
Коли температура пари на входім дефлегматор досягає цієї температури, тобто міцність палає нижче потрібної, дзвоник дає тобі сигнал, що час братись за справу.
Ти маєш увімкнути насос на дефі на 3 секунди, чи на 5 - знайдеш сам.
Дзвоник деякий час ще трошки пошумить (інерція системи та термодатчика), та вщухне. Не треба лишати насос працювати доки температура впаде, бо це вже буде запізно. Переохолодиш систему.
Треба знайти такий час роботи насоса, щоб дзвін закінчувався за секунд 20 -30 після вимкнення насосу.
Я б робив це так.
При першому дзвонику ввімкнув би насос на повну, та рахував секунди доки дзвін не припиниться. 
При наступному зашкалі температурі тиснув би кнопку насоса удвічі менше по часу. А потім рахував би секунди доки дзвін завершиться.
Не думав ретельно, але чисто інтуїтивно я шукав би такий час подачі води, щоб через такий самий час дзвін би зупинявся.

Можна назвати таку систему автоматичною?
Незаперечно. Але ти сам стаєш гвинтиком системи.
А життя занадто коротке щоб бути частиною самогонного апарату. :)
Але в якості дослідів, щоб зрозуміти чому навчити справжню систему керування, можна дозволити собі витратити деякий час.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

AtamanTopic starter

Господи, хто верстав цей сайт. Не можу зрозуміти як тут фото додавати. Додав якось через виправлення

На четвертому фото датчик від регулятора на другому. Який брав на радіоринку для сушки пилку. Не впевнений, що його можно в парову зону вводити.

Delta

Цитата: Ataman від 04-07-2023, 11:51:18що його можно в парову зону вводити.
В парову зону треба вводити гільзу, а в гільзу датчик...Десь на форумі є фотки як це зробити.
Датчиком у цьому термореле виступає терморезистор, (перше фото) й вони бувають також зразу у гільзі..
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Delta

Ataman, так на першому фото в тебе,  датчик у гільзі...
А на четвертому цифровий датчик DS18B20....він до цього реле ні в якому разі не підходить...(що на першому фото)...

Delta

Якщо в тебе, та гільза, що вгорі (третє фото) має отвір в середину, то ти можеш датчик з першого фото, через сіліконовий шланг, ущільнити...й нічого пропускати не буде. Як що отвору нема, то так вставляй датчик.
Який там діаметр трубки?

vova0869

Игор тобi все гарно написав . А я покажу тобi iншу сторону .Я декiлька рокiв використовував подiбне обладнаня тiльки без дефлегматора .Менi повезло я почав з винограду .Це благодарна сировина .Переганяв я в холодному примiщеннi в зимку .У вертикальнiй трубi /царгi/були плотно вставленi 4 мiднi трубки .Це я про те що з цукру окрiм спирту нi чого путного не вийде .Може змiнити сировину ?

AtamanTopic starter

Цитата: Delta від 04-07-2023, 13:14:20Ataman, так на першому фото в тебе,  датчик у гільзі...
А на четвертому цифровий датчик DS18B20....він до цього реле ні в якому разі не підходить...(що на першому фото)...
Перше фото це одне реле, друге та четверте фото це друге реле. У мене два реле.

Игорь

Всё печально.
Чтобы датчик показывал температуру пара, а не температуру медного провода, которым он подключен, он должен стоять  в быстром потоке пара, как минимум 10, а лучше 20 и больше метров в секунду. Если пар движется медленно, у него есть возможность обойти препятствие. Скорость движения пара в окрестностях датчика становится малой, в зоне датчика начинается конденсация, и показания датчика становятся далёкими от фактической  температуры пара.
Какая скорость пара будет в твоих коленах (которые откровенно говоря и нахрен не нужны)?
Нагрев в 1 кВт рождает 750 см³ пара в секунду.  Этот поток мы пропускаем через 50-е колено с сечением прохода 18 см².
У нас максимальный нагрев 3 кВт. Если не включать дефлегмацию,  при нагреве 3 кВт, скорость пара составит...
750 х 3 / 18 = 125 см/с всего 1.25 м/с, в 8 раз меньше, чем нужно для корректного замера температуры. И это без учёта конденсации в дефлегматоре. 
Нихрена с таким железом не выйдет.

Меня не так удивляют умельцы, которые этот хлам продают, как покупатели, которые его покупают. Абсолютно нефункциональный набор. Неуправляемый дефлегматор,  абсолютно бесполезные фланцы, гильзы для термодатчика, в которых ничего не измерить. 
И наверное в комплекте ещё куб, блестящий, как у кота пенсне, но не утеплённый.

AtamanTopic starter

Цитата: vova0869 від 04-07-2023, 13:27:30Игор тобi все гарно написав . А я покажу тобi iншу сторону .Я декiлька рокiв використовував подiбне обладнаня тiльки без дефлегматора .Менi повезло я почав з винограду .Це благодарна сировина .Переганяв я в холодному примiщеннi в зимку .У вертикальнiй трубi /царгi/були плотно вставленi 4 мiднi трубки .Це я про те що з цукру окрiм спирту нi чого путного не вийде .Може змiнити сировину ?
Я з вами згоден. В майбутньому в планах і фрукти і мука. Останній перегін з цукру, мене більш менш задовільнив. А якщо зрівняти з самогоном вигнаним до знайомства з цим форумом, то це небо і земля. Тому рухаюсь в правильному напрямку.

добавлено: 04-07-2023, 13:53:43

Цитата: Игорь від 04-07-2023, 13:49:34Всё печально
Охохо, я завчасно  зрадів((

Игорь

Десь я викладав на ютубі ролік про схожий дистилятор. Там має бути видно і обв'язку води, і вузол виміру температури пари.
Доречі, там теж 3 кВт.

Игорь

AtamanTopic starter

Цитата: Игорь від 04-07-2023, 13:49:34И наверное в комплекте ещё куб, блестящий, как у кота пенсне, но не утеплённый.
Куб сам зробив з молочного бідона, і до речі утеплив))

Игорь

Яка швидкість пари тут? Пара йде до холодильника по трубці Двн 17мм, назустріч потоку стоїть термодатчик в гільзі Дзовн 6 мм. 
Перетин потоку складає 1.9 см².
Швидкість пари, що тонким потоком рівномірно омиває датчик,  майже в 10 раз більше, ніж в твоїх колінах.

AtamanTopic starter

Цитата: Игорь від 04-07-2023, 13:49:34Меня не так удивляют умельцы, которые этот хлам продают, как покупатели, которые его покупают. Абсолютно нефункциональный набор
Взяв не дорого з рук все окрім куба. Мабуть  минулий власник розчарувався і вирішив продати. А я профан , після дідівського апарата зі змієваком вважав , що пересідаю з жигуля на мерседес, а вийшло пересів на таврію.

makrak80

Цитата: Ataman від 04-07-2023, 13:51:16
не треба це тут писати , видали !  >:( В нас лабораторія ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

SMF spam blocked by CleanTalk