Порадьте що приготовити

Автор Бандерівець, 13-07-2023, 17:24:01

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

м'ясо на капусті, дуже смачно. М'ясо - шия, нарізати товщиною в два пальци, м'ясо різать не до кінця, щоб кусок залишався цілим, в кожну прорізь закласти цибулю різану напівкілцями, по 2 напівкільця, не тоненьких, замаринувать на пару тройку годин (сіль, чорний перець, соєвий соус, гірчиця, мед). Один маленький качан капусти на кіло м'яса, нашинкувать, посолить, поперчить та змішати з 2-3 ложками олії, намазка для м'яса: 3 ложки олії, 2 зубочка часника натерти, або розчавити, 2 чайні ложки паприки. М'ясо покласти в центр посуду і обкласти капустою по боках, м'ясо зверху намазати намазкою і накрить мокрим папіром для випікання, а зверху замотати фольгою. 70 хвилин, 200 градусів в духовці. Все, можна пальці з'їсти  :)
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Ярославович123

Я , примерно раз в месяц  ХАШ готовлю.
Любое мясо на кости (кроме курицы), и одно свинное копытце, первый отвар, - сливаю, и спустя четырёх часов лёгкого кипения, добавляю лук морковь семена укропа, чёрный перец , соль, и ещё час, кипения, а  можно и два часа. По финишу добавляю натёртый на мелкой тёрке часнок
В оригинале его варят из говяжьих копыт, но их трудно отыскать, так что хрушкино кпытце, это наш вариант.
При похмелье , очень лекарственное блюдо.
наркотоики придумали кто? - Хиппи некультурные....
а Водку  сам👆 Д.И.Менделеев....

Сергій Леонідович

Цитата: Ярославович123 від 15-07-2023, 14:20:57
Я , примерно раз в месяц  ХАШ готовлю.
Любое мясо на кости (кроме курицы), и одно свинное копытце, первый отвар, - сливаю, и спустя четырёх часов лёгкого кипения, добавляю лук морковь семена укропа, чёрный перец , соль, и ещё час, кипения, а  можно и два часа. По финишу добавляю натёртый на мелкой тёрке часнок
В оригинале его варят из говяжьих копыт, но их трудно отыскать, так что хрушкино кпытце, это наш вариант.
При похмелье , очень лекарственное блюдо.
Дико вибачаюсь, але те є що завгодно, але не хаш! Хаш готується з яловичих копит та хвостів, дехто добавляє рубець, але я його не переношу. Свинини взагалі не має буть! Хвіст і копитця розрізаються і на сутки замочуються, кожні дві години вода змінюється. Перша вода після закіпання, зливається через годину, після другого закіпання в хаш додається не чищена, мита цибулина, в котру натикані дві гвоздички, на дві години, з десяток чорних перчин і все! Ані солі, ані моркви, ані укропу! Після другого закіпання хаш вариться 8 годин на тихому кіпінні, за дві години йго можна зварить або в скороварці, або в афганському казані.Подається хаш так: М'ясо перебирається, кістки собакам, кладется в кожну тарілку порціонно, заливається хашем, на столі, мілко нарізаний часник, мілко нарізана кінза, свіжозмолотий чорний перець, сіль і сушений лаваш, все це, звісно, в різних тарілочках. Кожен додає собі чого забажає в бажаний кількості, оте і є хаш, я так думаю :)

добавлено: 15-07-2023, 17:29:41

Цитата: Ярославович123 від 15-07-2023, 14:20:57говяжьих копыт, но их трудно отыскать
я знайшов фірму в Дніпрі, дочекався морозів і замовив в них по 20 кг. хвостів і копит(путовий суглоб), склав це все в морозилку і варю собі хаш весь рік

фотограф

імхо... Копита, хвости... Навіщо такє їсти?  Хоч в мене дружина татарка,  в них  взагалі кішки варили і їли коли корову різали... >:( >:( >:(
Мені зараз чим простіше,  тим смачніше. Холодна курка варена з мінімумом солі,  з додаванням при варці майорану у бульйон ( або суміш "італійські трави"), ніяких цибулин, моркви чи ще чогось.  Або з куркою суп авголемоно (котосупа) , тільки правильний грецький,  де тільки курка  яйця та лимон, можливо трохи оливкової олії :P :P :P
Мабуть організм не сприймає важкого вже, з жирного тільки сало з огірком заходить легко :)

Сергій Леонідович

Цитата: фотограф від 15-07-2023, 20:48:50Навіщо такє їсти?
бо то дуже смачно!

добавлено: 15-07-2023, 21:24:23

після нашої перемоги, запрошую усіх бажаючих, до мене на хаш, радий буду усім!

ГОГа

Цитата: фотограф від 15-07-2023, 20:48:50мхо... Копита, хвости... Навіщо такє їсти?  Хоч в мене дружина татарка,  в них  взагалі кішки варили і їли коли корову різали...
Все відносно. Цукровані стрибунці - вельми смачні. Я дуже полюбляю рубці (флячки). Я не люблю страв з хвостів. Я обожнюю баранину і не дуже люблю телятину. Є народи, що не переносять свинину, раків.
Я їм пекучий перець стручками.. кожному - своє.
Наша задача в цій гілці  - запропонувати Володимиру (Бандерівцю) страви, а що він обере для себе - його вибір і тільки його.
Единственный "грех" на земле - это глупость

voffka75

Цитата: фотограф від 15-07-2023, 20:48:50імхо... Копита, хвости... Навіщо такє їсти?
100%

yrabarskiy

Цитата: voffka75 від 16-07-2023, 00:07:17
Цитата: фотограф від 15-07-2023, 20:48:50імхо... Копита, хвости... Навіщо такє їсти?
100%

Копита так, ну а про хвости не погоджусь. Можливо ще й язик забракуєш?
Хмільна вода не приведе до добра!

ДимаС

Ооо, краще що їв та готував з телячого язика - Vitello tonnato - це суперова закуска... у перекладі «тунцовий язик» - на смак слайси язика з соусом ніби дійсно риба...дехто зве Lingua tonnato, бо є варіація і з просто мʼясом, але то не те
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ГОГа

Між іншим, страва має бути не тільки смачною і поживною - вона має бути ще й корисною. Тому я хочу запропонувати Бахш - страва бухарськиї євреїв (вони розуміються і колись, і на сьогодні у їжі).
Є багато варіантів приготування бахшу, я пропоную свій, перевірений.
Беремо (ОБОВ'ЯЗКОВО!) бараничу печінку (1 шт.), м'ясо -  да любе -
Spoiler
я беру (50% баранина, але вона не обов'язкова)
[close]
:  50% яловичина чи телятина і 50% свинина (м'яса всього 1 кг). Рис довгий  - найкраще для нашого ринку - жасмін (можна басматі) 0,5 - 0,7 кг. Цибуля ріпчвста - 2 досить великі цибулини. Олія оливкова чи соняшникова 350 мл
Spoiler
(було би добре замінити її курдючним салом - для тих хто любить і знає толк)
[close]
. Зелень кінзи - 5 "веників", по 1 "веніку" кропу, зеленої цибулі, петрушки. Якщо зелені кінзи буде більше - тим краще. Загалом, кінзи по вазі має бути 0,7-1,0 кг. .  Чорний перець - свіжомолотого 3 - 4 чайні ложки. Сало свиняче - грам 200.
Баранячу печінку (тільки баранячу!) ріжемо на шматочки 2-3 см і довжиною 3-6 см, занурюємо їх в окріп на 10-15 секунд, виймаємо з окропу і ріжемо гострим ножем на частки приблизно 3*3*3 мм, тобто мілкими шматочками. Без бланшування (занурювання в окріп) це зробити вкрай важко.
М'ясо можна підморозити і теж порізати (саме порізати, а не пропустити через м'ясорубку) на приблизно такі ж (може трохи крупніше) шматочки.
В казан наливаємо олію і розігріваємо, кидаємо 1 не порізану цибулину і тримаємо до набуття цибулиною коричневого кольору. Виймаємо і викидаємо цю цибулину.
Закидаємо в казан м'ясо, хвилин 5 обсмажуємо його, док не побіліє, потім в казан печінку, знов перемішуємо, хвилин 5. Потім мілко порізане сало, 2-3 хв помішуємо. Потім в казан перець, мілко (МІЛКО!) порізану зелень, знов перемішуємо хвилин 5, док все не "вкладеться".
Рис промиваємо раз 5 водою, добавляємо в нього мілілітрів 50 олії, мілкопорублену цибулину, перемішуємо.
Коли зелень "вкладеться", зверху засипаємо рис і добавляємо окріп (не багато!) до поверхні рису. Ставимо на середній вогінь під закритою кришкою. Час-від-часу перевіряємо готовність рису. Коли майже повністю готовий, перемішуємо і ставимо на маленький вогінь, хвилин на 15. Потім витримка хвилин 10 і до столу!
Spoiler
Перед закладанням рису прийняти 50 мл холодної горілочки і перед прийомом самого бахшу - ще грамм 100)
[close]

Сергій Леонідович

а без печінкі можна готувать?

ГОГа

Ні, печінка - один з найголовніших інґрідієнтів, і саме БАРАНЯЧА  печінка.

Сергій Леонідович

шкода, тоді це блюдо не для мене  :(

ГОГа

Цитата: Сергей Леонидович від 16-07-2023, 11:07:07шкода, тоді це блюдо не для мене 
Чому?! Присмаку баранини не має. А сама-по-собі бараняча печінка - дієтичний продукт. Використання іншої печінки кардинально змінює смак страви...

Сергій Леонідович

Цитата: ГОГа від 16-07-2023, 12:32:08
Цитата: Сергей Леонидович від 16-07-2023, 11:07:07шкода, тоді це блюдо не для мене 
Чому?! Присмаку баранини не має. А сама-по-собі бараняча печінка - дієтичний продукт. Використання іншої печінки кардинально змінює смак страви...

я не їм печінку в жодному вигляді, двічі обманом мене нагодували, мало не помер, алергія, мій батько в житті її не їв, і син мій не може

SMF spam blocked by CleanTalk