Переработка \"голов\"

Автор IgorKip, 28-07-2011, 18:01:06

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Lexx77761

Цитата: Игорь від 11-04-2020, 22:43:26
Цитата: Lexx77761 від 10-04-2020, 22:21:46а что если с ТСА вообще ничего не будет выходить, т.к. вдруг переохлажу ее?
Цитата: Lexx77761 від 11-04-2020, 05:34:43ТСА расположена горизонтально
в таком случае объясни каким образом пере-, или недоохлаждение ТСА может повлиять на количество и состав того, что в ТСА выходит из дефлегматора?
не подумал. Спасибо за советы.

alexnowar

Где происходит окисление спирта:

1) при контакте воздуха и спиртовых паров?
2) при контакте воздуха и "жидкого спирта" на витках холодильника?
3) и там, и там, но в 1) намного больше, или наоборот во 2) больше?
4) читай книжку, там все есть?

Lexx77761

По совету Игоря увеличил высоту колонны, получилась железка высотой 1.9 метра и 60мм внутренним диаметром с СПН 3.5х3.5. Из-за увеличения высоты, пришлось убрать карман слива сивухи, у него высота 50см. Датчик температуры расположился на высоте 40 см от куба. В кубе установлен ТЭН 3 кВт. На автоматике есть стабилизация, поэтому была выставлена рабочая мощность 2.8 кВт, это наслучай если вдруг будут какие то скачки напряжения. Давление в колонне было 30мм.  На ТСА дефлегматора сделан доохладитель, температура в дефлегматоре держалась 65.8 градусов. НА ТСА одета трубка была и свернута в кольцо, налил туда чуток воды, что бы получился гидрозатвор, дабы избежать попадание воздуха в дефлегматор.
Так вот, запустил колонну, все заработало, все прекрасно. Затем, через некоторое время, захожу в гараж, а клапан отбора начал работать с уменьшением, в кубе температура 85.2. Я подумал, видимо Игоря советы правильные, уменьшать отбор при 85 градусах. Посмотрел и ушел. Через пару часов прихожу и не пойму, как бы спирта большая часть отобралась, но колонна работает не понятно. Клапан щелкает, отбор минимальный, а вот температура в кубе плавает от 87 до 85 давление все теже 30мм. Первый раз с таким столкнулся. Думал может автоматика выделывается, поставил термометр обычный вместо датчика давления, а нет, на нем тоже температура плавает. Потом вспомнил, что где то читал про сивушную пробку, которая может возникать в колонне. Отключил нагрев и клапан отбора, давление упало до 10мм, затем включил нагрев, подождал когда колонна поработает на себя и включил клапан. Отбор возобновился, температура в колонне затем больше не поднималась.
Решил сделать новый, короткий карман слива сивухи и слив сивухи начать не с 90 градусов, а  85 и посмотреть что получится.

ZSerje

Очередные грабли :)
ТСА бубликом это зло! В колоне происходит попеременное увеличение и уменьшение давления, а значить и поток пара ну и.тд. Устал писать и в личке и тут...
Было бы не плохо тебе почитать форум, иначе грабли на каждом шагу обеспечены.

добавлено: 19-04-2020, 12:07:20

Цитата: Lexx77761 від 19-04-2020, 08:31:05На автоматике есть стабилизация
Подробнее.

Lexx77761

Цитата: ZSerje від 19-04-2020, 12:06:00
Очередные грабли :)
ТСА бубликом это зло! В колоне происходит попеременное увеличение и уменьшение давления, а значить и поток пара ну и.тд. Устал писать и в личке и тут...
Было бы не плохо тебе почитать форум, иначе грабли на каждом шагу обеспечены.

добавлено: 19-04-2020, 12:07:20

Давление у меня было всегда 30 мм, по крайней мере когда смотрел. Даже если и будет изменение давления, то столб будет туда-сюда работать.

Цитата: Lexx77761 від 19-04-2020, 08:31:05На автоматике есть стабилизация
Подробнее.
В автоматику встроен РМ.

ZSerje

Если напряжение в сети падает меньше установленного на РМке стабилизации не будет. Со всеми вытекающими последствиями.

Lexx77761

Цитата: ZSerje від 19-04-2020, 12:53:04
Если напряжение в сети падает меньше установленного на РМке стабилизации не будет. Со всеми вытекающими последствиями.
У меня стабильное напряжение, максимум 2 вольта может упасть в сети. Но для этого у меня трансформаторная ресанта на 10Квт установлена.

гуральник

Привіт.
Перечитав всі повідомлення Ігоря, деякі по діагоналі, є такі що пропустив взагалі, але відповіді, як перегнати голови з рк не знайшов. Алгоритм зрозумілий, але прошу конкретики.
Хочу спробувати перегнати ~ 8 л голів з рк, щоб знати, чи варто з тим заморочуваттсь у майбутньому. Колона 50мм. Чи може хтось прописати чіткий алгоритм перегону?

Ps.Мене цікавить алгоритм і кількість відбору голів, про решту  я надіюся, що знаю.))
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Ну подумай воно того варте .Я думаю що в кращому випадку ти отримаеш 4 л поганого спирту .

Igorr67

Цитата: гуральник від 19-07-2023, 20:30:33Мене цікавить алгоритм і кількість відбору голів,
Я розбавляю в районі 40 -45, голів відбираю в районі 15% по АС, можливо трохи більше, часом навіть до 20 (це вже по нюху)

alexdoe

Цитата: гуральник від 19-07-2023, 20:30:33
Привіт.
Перечитав всі повідомлення Ігоря, деякі по діагоналі, є такі що пропустив взагалі, але відповіді, як перегнати голови з рк не знайшов. Алгоритм зрозумілий, але прошу конкретики.
Хочу спробувати перегнати ~ 8 л голів з рк, щоб знати, чи варто з тим заморочуваттсь у майбутньому. Колона 50мм. Чи може хтось прописати чіткий алгоритм перегону?

Ps.Мене цікавить алгоритм і кількість відбору голів, про решту  я надіюся, що знаю.))

Я роблю РК як тільки назбираю літрів з 20. Спочатку не розбавляю їх і в такому режимі відбираю голови з голів 6 годин.
Потім розбавляю 25л води і в звичайному режимі відбору голів відбираю 10 годин.
Отримую на виході приблизно 12-13л спирту, якрий проганяю ще раз.
"Хвости" з голів залишаю, а голови з голів зливаю в спеціальну каністру, яка іде на розпал.
Після двох РК получаю хороший спирт.

гуральник

Дякую.
Цитата: alexdoe від 19-07-2023, 23:10:36Потім розбавляю 25л води і в звичайному режимі відбору голів відбираю 10 годин.
Холодної чи гарячої?
Як заливаєш воду?
Скільки, який % голів потрібно відібрати?
Цитата: alexdoe від 19-07-2023, 23:10:36Отримую на виході приблизно 12-13л спирту, якрий проганяю ще раз.
Який режим перегону?

добавлено: 20-07-2023, 06:33:59

Цитата: alexdoe від 19-07-2023, 23:10:36відбираю голови з голів 6 годин.
Яка швидкість відбору?
Любіть життя. Повторення не буде...

alexdoe

Цитата: гуральник від 20-07-2023, 06:29:31
Дякую.
Цитата: alexdoe від 19-07-2023, 23:10:36Потім розбавляю 25л води і в звичайному режимі відбору голів відбираю 10 годин.
Холодної чи гарячої?
Як заливаєш воду?
Скільки, який % голів потрібно відібрати?
Цитата: alexdoe від 19-07-2023, 23:10:36Отримую на виході приблизно 12-13л спирту, якрий проганяю ще раз.
Який режим перегону?

добавлено: 20-07-2023, 06:33:59

Цитата: alexdoe від 19-07-2023, 23:10:36відбираю голови з голів 6 годин.
Яка швидкість відбору?
Холодної. Здається цю технологію я колись питав у Ігора(але це не точно  :) ) принаймі голови я переганяю так я пишу.
В мене в кубову кришку Ігор вварив врізку 1/2, на яку я накрутив звичайний кран.
Я можу туди підкинути манометр або воду . Знаю +- швидкість з якою набирається вода.
Тож підкидаю воду і чекає 2,5хв.
Раніше відкривав кришку і доливав - але воніща дуже сильна.
Швидкість відбору голів в середньому 100мл.
З 20л голів, концентровіні голови вібираю 500-600мл.
Після відбору концентрованих і розбавлення водою приблизно до 40%, відбираю 7%.
Той спирт який отримую, можна пити, але він при розбаленні на сортировку має специфічний ледь чутний присмак і аромат. Якщо використовувати той спирт в настойках - навіть не помітишь.

Але я перегоняю його ще раз в лайт режимі, і получаєть дуже добре. Навіть не скажешь, що то голови.

Бандерівець

Цитата: гуральник від 19-07-2023, 20:30:33чи варто з тим заморочуваттсь у майбутньому

Варто, але треба робити дві ректифікайції. І прийдеться багато відбирати напівхвостів та середніх фракцій

schr1

Добрий день! Я постійно переробляю голови, свої та місцевих колег-гуралів. Розбавляю до 50%, додаю 8-10г КОН. Навалка 45л. Виставляю потужність на 10-15% нижче за звичайну та годин 12 відбираю дуже смердючу субстанцію через атмосферну трубку. Охолодження регульоване. Швидкість відбору-1крапля за секунду. Відбираю до того момента (12 годин-термін умовний) поки при звичайній потужності та температурі охолоджуючої води (71.5-72.0) з атмосферної трубки не перстає крапати. Потім веду ректифікацію в звичайному режимі. Зазвичай отримую 14-15 літрів товарного спирту.

SMF spam blocked by CleanTalk