Автоматическая откачка барды

Автор Игорь, 19-12-2018, 21:30:03

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Ось чому Ти велосипедом захлписвя. Ноги насосом накачав, після цього педалі крутити легко :)
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Цитата: ГОГа від 28-07-2023, 09:13:57Да, автоматики тут мало, но все просто и эффективно.
Наверное ты не так понял про датчики.
Речь шла о контроле уровня не при сливе, а когда насос заполняет брагой куб.

ИгорьTopic starter

Цитата: BazilVV від 28-07-2023, 09:16:54нагрівав для розм'якшення газовою горілкою, прийшлося довго гріти,щоб мяке стало від кипятку точно не попливе
тобі дістався нормальний насос. Димасіку не так пощастило. Його насос був з іншої пластмаси та деформувався від кип'ятку.
Цитатавсе працює, не плющить
Коли ч писав про "плющить",  мав на увазі не насос, а шланг. Прозорі армовані шланги, ті, що до поливу, дуже погано переносять кип'яток. Вони і на холодній воді не дуже стійкі.

ГОГа

Цитата: Игорь від 28-07-2023, 12:54:59Наверное ты не так понял про датчики.
Речь шла о контроле уровня не при сливе, а когда насос заполняет брагой куб.
)) Я понял так, что при заполнении куба датчик потопа стоит в бочке над необходимым уровнем, и когда уровень в бочке с брагой понижается ниже необходимого уровня - насос отключается.
Единственный "грех" на земле - это глупость

ИгорьTopic starter

Я не пхаю датчик потопа в куб:)
Но речь не об этом.
Ты пишешь, про слив с помощью воздуха ...
Цитата: ГОГа від 28-07-2023, 09:13:57автоматики тут мало, но все просто и эффективно.
Мало автоматики по сравнению с чьим вариантом? У кого автоматики больше?
Просто? Чем воздушный насос проще насоса от стиралки?
Один из вариантов, не хуже и не лучше других.

vova0869

Насос от стиралки может и с примесями качать / перекачивал брагу с дробиной / и при заклинивании не сгорит.

ГОГа

Цитата: Игорь від 28-07-2023, 13:12:58Мало автоматики по сравнению с чьим вариантом? У кого автоматики больше?
Просто? Чем воздушный насос проще насоса от стиралки?
Автоматики нет никакой (я - не в счет).
Проще тем, что выдувает все: полностью и из куба, и из шланга - не надо ничего промывать, сливать остатки. Да и подключение простое.
В догонку: выдувает и с примесями )))
Единственный "грех" на земле - это глупость

ИгорьTopic starter

То, что выдувает из шланга - да, это несомненно плюс.
Вообще, как и в любом другом вопросе, каждый способ имеет свои недостатки и преимущества.
Насос от стиралки у меня многофункционален. 
При замешивании браги он  сахар растворяет, трое суток брожения перемешивает брагу (последние сутки - нет), а когда я занимался кубовой перегонкой, он переливал брагу из 300-литровой бродилки в куб.
Но это уже под контролем Росы (ТЭН отключен, насос подключен к штекеру водяного клапана, а за уровнем следит датчик потопа, опущенный в горловину куба, или подключенный другим образом).

Бандерівець

Цитата: Игорь від 29-07-2023, 09:27:12трое суток брожения перемешивает брагу

Для чого ти це робиш?
Я багато з тим наексперементувався, брага швидше не зброджує.

Плюс лише в тому що брага дегазується і тоді вона без проблем на НБК переганяється.

ИгорьTopic starter

Багато залежить від того, з якою інтенсивністю перемішувати, та як саме.
Якщо насос не може перекачати весь об'єм браги за 20-30 хвилин, то це не перемішування. Толку з нього не буде.
У мене потік браги входить в куб по центру дна, та отримує напрям горизонтально, вздовж дна, від центру до периферії.
Це призводить до двох наслідків. 
По-перше, дріжджі не мають можливості осісти, тобто вийти з процесу бродіння.
По-друге, я маю постійну дегазацію браги в процесі бродіння, а як відомо, вивід продуктів біохімічних реакцій з реакційної зони збільшує швидкість цих реакцій.
Якщо б навчитись ще й спирт виводити (вакуум?), а сахар та дріжджі залишати, можна було б запровадити нескінченний процес бродіння.

Бандерівець

Игорь, Ну ти замітив що швидше брага виброджує? Я ні

В мене насос дуже багато перекачував(точно не скажу скільки бо треба йти в підвал), і перемішував добре і дегазував добре але от кажу ще раз що непобачив що з насосом брага швидше виброджує

ИгорьTopic starter

Насос качає вздовж дна? Заважає дріжджам падати на дно? 

Бандерівець

Цитата: Игорь від 30-07-2023, 03:39:35
Насос качає вздовж дна? Заважає дріжджам падати на дно? 

Насос качає брагу так що брага крутилася по кругу. Дріжджі рівномірно розподіляються по обєму бочки. Коли брага вибродить, дріжджі рівномірно розподілені в бочці, якщо тоді виключити насос то буквально за пів години брага на 3/4 освітляється.

Насос великої потужності перемішує брагу дуже добре.

А от швидкість виброджування браги надзвичайно сильно залежить від температури. В 200-т літрові бочці(є саморозігрів) на металевому балконі з сонячної сторони(тобто на балконі дуже жарко) брага виброджувала стабільно за 3 з половиною дні. А зимою(на балконі температура десь 1-6С) на тому балконі з акваріумним підігрівачем, бочка утеплена двома шарами найтовстішого екрану що дають за батареї виброджувала 2-3 тижні

perkoljator

Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

ДимаС

Я доречі тільки думав для перекачим такого малюка брати, вони зараз є і на розетці з безкоштовною доставкою.
Вони є 38 та 51мм
Також 12 чи 24В

добавлено: 01-08-2023, 13:56:52

Ігоре, но твойому насосі немає отакого проводу навколо як на фото.
Бачу бувають з ним (саме намотаним у кембрику навколо патрубка), а бувають без. Може хто стикався у чому різниця? Може там де намотано то у проводі є саме захист від перегріву??
Про всяк випадок даю посилання
Spoiler

добавлено: 01-08-2023, 14:42:10

А така штука є всередині?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk