Малюк та Карлсон. Останні зміни.

Автор Игорь, 14-05-2022, 11:49:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

18ку можу поставити на мінімум продувки
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

Якщо мова йде про внутрішній блок, то можна зовсім не перейматись регулюванням обертів вентилятора, бо температура повітря більш-менш однакова, а мотор майже не чути. 
Якщо зовнішній блок стоїть на вулиці, де теиґмрґпература може бути плюс 40, а може й мінус 20, без керування обдувом не обійтись. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

Так, при температурі у приміщенні 35-40С зменшення обертів не дало достатньо здути тепло. Зупинка по перегріву.
Таки внутрішній блок при РК на 1650Вт потужності здуває по максимуму, регулювання насосом тільки.

Anti8

Цитата: ДимаС від 14-08-2023, 13:43:02
Так, при температурі у приміщенні 35-40С зменшення обертів не дало достатньо здути тепло. Зупинка по перегріву.
Таки внутрішній блок при РК на 1650Вт потужності здуває по максимуму, регулювання насосом тільки.
Це, я так зрозумів, у кімнаті заепртій стояв внутрішній блок(автономка) і керувалась фанкойлом?
Я теж хотів автономку з внутр. блоком, але потім зрозумів, шо воно мені не допоможе, бо просто підніме температуру повятря
у кімнаткє 2 м.кв. до температурі води і буде перегрів  :), тому працює малюк, але плачу за воду.
Донбас - це Україна!

ДимаС

у мене гараж 25 чи 30 м2, гріється добряче, але й зараз тепло ще вдень, тому за ніч трохи вистигає, а вдень плити прогріваються та увечорі віддають тепло, окрім того що постійно гріє колона повітря...

ИгорьTopic starter

В шостій та сьомій прошивці малюка та карлсона, які мають можливість слідкувати чи не слідкувати за додатковим датчиком, колегою Serhiy знайдені, а мною вже виправленні прикрі помилки в веб - інтерфейсі.
Функціонування пристрою це не стосується, змінені лише деякі тонкощі графіків та таблиць.
Восьма прошивка тут.
Якщо ставити прошивку на старі пристрої, може знадобитись (а може й ні) PIN-код пристрою. Якщо нема, можна взяти у мене по номеру, що Малюк чи карлсон пише як ім'я його точки доступу.

Anti8

Доброго дня, все, здаюсь.
Наче все налаштовував і грався з різними налаштуваннями(пів року десь), але все одно от таке, іноді наче +-0,5 гр. але часто таке.
Це зараз ректифікація, подача води поплавковим засобом(з ємності) з  водопроводу.
Може порадите, у яку сторону копати.
Донбас - це Україна!

ivan_fd

Я позавчора писав, у мене таке саме було з поплавковим способом. Коли вмикався насос і з криниці текла холодна вода в бачок, починалися качелі.
Плюс, як я замітив, на цей процес впливає протяг в приміщенні.

ГонщикФормулы

У меня тоже поплавком, но чтоб ад таких качелей, то не было.

ivan_fd

То ще залежить звідки вода поступає в бачок. Якщо з криниці, вона там зараз 6-8 градусів.
Автономка у вигляді кондиціонера по любому краще. У мене зовнішній блок, стоїть в приміщенні. Так, поступово нагрівається повітря, але все працює.
Приміщення, десь 12 кв.м.

Назим

Цитата: Anti8 від 14-02-2024, 12:53:42Може порадите, у яку сторону копати
у меня тоже так было пока был поплавок... может чуток лучше, я пробовал подливать со слива горячую воду в бак с поплавком... пришел к выводу, что автономка рулит, и сделал.

с автономкой стало так

ректификация -  [attach=1]

выход на режим - [attach=2]

коэффиценты - [attach=3]
[close]

самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

ИгорьTopic starter

По-перше, панове.
Ваша Галя балувана.
Дріть його кувіньку, пів-градуса відхилення температури від завдання не влаштовує.
Де ви бачили краще? У колеги? Не заздріть. Якщо температура не відхиляється більше ніж на градус чи три, це супер. Ви ж зуцуважте, це ж не температура в дупі вагою 50 кг, навіть не в каструлі з 10-ю літрами борщу, а температура в потоці води, що постійно біжитьвздовж графіка.
Отже, охолоньте. Пів- градуса - це висший пілотаж у такій системі. Градус відхилення - це відмінно, два - нормально, три чи більше - треба щось робити. 
Сподіваюсь, зрозуміло... Але чую жабу, що тихенько душить та й каже - а чому у кума секс тричі на день, а у мене - тричі на відпустку?
Я маю пояснення тій жабі. Зараз буду писати, але можу заснути - останній раз спав позавчора.

ИгорьTopic starter

Отже, відхилення від завдання на пару десятих - це вищій пілотаж, що потребує певних умов від обладнання. Перше з них - це адекватність обертів насоса. Якщо напруга на насосі близька до його зупинки, оберти не стабільні. Тому, якщо насос дає води в п'ятеро менше за номінал (3,6 чи 5 літрів на хвилину), годі чекати від нього точності. Поток то росте, то спадає, разом з ним пливе й температура.
Що ми маємо при воді 5-10 градусів? Якщо вона має прогрітися на 50 градусів, то щоб відвести 1,8 кВт тепла, достатньо приблизно пів-літра води на хвилину. Це дуже мало для наших насосів. І треба дуже вправно та напружено їми керувати щоб отримати температуру плюс мінус пару градусів від налаштувань. Малюк це робить.
Що робити в цій ситуації? Пам'ятника малюкові за плюс мінус пів-градуса ставити не треба, але подякувати можна. 
Хочеться точніше? Зроби байпас. Постав до та після насосу трійники, з'єднай тонким шлангом, або постав один трійник на виході насоса та поверни частину води назад. Або налаштуй не 60 градусів, а 40. Води треба буде більше,оберти зростуть, зросте і стабільність.

ИгорьTopic starter

є ще один момент. Якщо насос нормально працює на 10 відсотках ПІД, то крок змін на 1 відсоток - це вже десята частина від потрібного ПІД. Ше дуже груба підстройка. Не гарантовано (не хочу лізти у подробиці), але може допомогти якщо зменшити максимум ШІМ так, щоб оберти при стабільному режим були не менше 50-60 відсотків.

ИгорьTopic starter

Іван, ти пишеш про вплив відкриття клапана поповнення, бо він дає холодну воду. А в ємності що - тепла? Невже вона прогрівається на декілька градусів в проміжках між поповненнями? Якщо так, то треба або зменшити гістерезіс поплавка, або якось утеплити ємність.
Я нагадаю, що дуже холодна (менша за 25-30 градусів) вода на вході в деф - це не тільки наднизький потрібний потік води. Це не дуже добрий режим при ректифікації. Тому "унітазний" варіант, хоч і краще ніж некероване охолодження, але не найкращий.

SMF spam blocked by CleanTalk