Джин

Автор oleg_n, 12-10-2012, 17:49:40

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГОГа

Цитата: vova0869 від 01-08-2023, 14:04:47
Нема можливостi мати бочку пiд джин .Настоював на дубових брусках рiк .Я не бачу сенсу насичувати бочку ароматом ялiвцю .
Якщо бочка виключно під джин - то чому ні?
Единственный "грех" на земле - это глупость

гуральник

Можна мати для таких цілей 10-20 літрів...
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Так длю ангелiв все одно треба вiддати.А нова бочка дасть плiнтус якщо не вилика .

ДимаС

Якби бочка була з кедру - я би поставив джин у неї. А так не вʼяжеться у мене бочка з джином...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

vova0869

Багато чого ще треба зробити скуштувати .

гуральник

Цитата: ДимаС від 24-04-2020, 22:49:17Отбор до 87,4С кубовой температуры.
Чому ?
ПС. Я для цікавості гнав до 90 градусів у кубі в окрему посуду,розбавив 50 мл водою,креміналу не почув.
    Але  після 87,4 градуси в кубі увімкнув вентилятор.
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

У мене була тоді просто царга 2ʼʼ потстіл, без дефів та всього такого, після вже чув тряпки - ботаніка у кубі була, може тому...

Батарейкин

Цитата: гуральник від 01-08-2023, 18:50:39ПС. Я для цікавості гнав до 90 градусів у кубі
гоню до 97с в кубе
без ботаники...
ни каких тряпок
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

пЫво

Цитата: Батарейкин від 09-08-2023, 18:24:29
Цитата: гуральник від 01-08-2023, 18:50:39ПС. Я для цікавості гнав до 90 градусів у кубі
гоню до 97с в кубе
без ботаники...
ни каких тряпок
На РОСЕ?
Какая мощность?
Со мной не спорил Батарейкин!)))
[url="http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476"]http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476[/url]

фотограф

Давно це було...джин. Тому хотів попитати, яку ж норму яливцю на літр народ визнав найбільш оптимальною, щоб і не мутнів біля 42 градусів, і яливець відчувався.  Бо по рецептам дуже велика різниця тут.

ГОГа

Помутніння не тільки від ялівцю: в джин входять і інші ефіромасляні компоненти.
А загалом, на 1 літр джину іде від 15 до 30 і навіть більше грам шишкшягід ялівцю. Я особисто зупинився на 15 грамах, в мене джин 47-48% об. Менше - починає "сивіти з блакитним відтінком". Я взагалі дивуюся, як у форумчан не сивіє при  40-42% і наважці ялівцю більше 30 гр. При цьому треба зауважити, що я ароматні спирти роблю на вакуумному дистиляторі. Але ж колись робив і на джиноварці з царгою і таки теж, джин мав бути міцніше 45% жеби був прозорий. Слід додати, що я не заощаджую спрт і відбір беру по смаку і аромату АрСа (дистиляція АрСів окремо для ялівцю, коляндри, цитрусових і решта ботанікалів, тобто, чотири дистиляції). 

ДимаС

Є суттєва різниця у кількості масел на кілограм ялівцю між свіжим, цьогорічним ялівцем та таким що рік відлежувався та позбавлений зайвої вологи у ньому.

ГОГа, може бути що при 40% у колег не сивіє джин тому що забирають «голови» у яких майже вся маса ефірних масел й концентрується

ГОГа

Цитата: ДимаС від 15-09-2023, 07:21:49Є суттєва різниця у кількості масел на кілограм ялівцю між свіжим, цьогорічним ялівцем та таким що рік відлежувався та позбавлений зайвої вологи у ньому.
В мене шишкоягоди вилежувались біля 2 років.
Цитата: ДимаС від 15-09-2023, 07:21:49ГОГа, може бути що при 40% у колег не сивіє джин тому що забирають «голови» у яких майже вся маса ефірних масел й концентрується
А який в тому сенс? Спірт, на якому настоюється ботаніка - суперово чистий. Хлопці може, і відбирають перші 50-100 мл "голів", але не думаю, що це так сильно впливає на помутніння.  Скорш за все іншої ботаніки мало. (Вода в мене - з осмоса)

ДимаС

я грався з екстрактором Сокслета - цікаво було скільки він витягне ароматики. Перша рюмка "голів" з 5 л АС дійсно давала велику опалесценцію, джин ні при 40% ні мри розбавленні тоніком не мутнішає. Але засип був у 2 рази менше за звичайний кубовий. Продовжу пізніше досліди, але те що у перших краплях потужна кількість масел - це факт.

Anti8

Цитата: ДимаС від 15-09-2023, 07:21:49
Є суттєва різниця у кількості масел на кілограм ялівцю між свіжим, цьогорічним ялівцем та таким що рік відлежувався та позбавлений зайвої вологи у ньому.

ГОГа, може бути що при 40% у колег не сивіє джин тому що забирають «голови» у яких майже вся маса ефірних масел й концентрується
Теж задавався цим питанням.
Яка на твою думку залежність?
Тобто свіжий ялівець(цього року), наприклад, кладемо 15 г. /літр,
а минулорічний + 20%  ?
Донбас - це Україна!

SMF spam blocked by CleanTalk