Проблеми з розподілювачем фракцій.

Автор voffka75, 28-09-2023, 08:08:30

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

voffka75Topic starter

Виникли проблеми з лінію відбору. У звязку з цим питання:
1. Лінії відбору універсальні? можливо замінити лінію відбору з однієї Роси на іншу (у мене їх дві)?
2. Можливо замовити додаткову лінію відбору з розподілювачем фракцій?
3. Можливо замовити додаткову лінію відбору без (!) розподілювача фракцій?
4. Можливо замовити ремонт проблемної лінії відбору з розподілювачем фракцій?
5. "Щоб два раза не вставати" замовити пару запасних датчиків температури.

Игорь

Лінії відбору НЕ універсальні, бо початкове розташування шліцевої зірки на валу кожного сервоприводу індивідуальніе.
Але, якщо я відправляю другу Росу та маю файл налаштувань першої, то намагаюсь досягнути універсальності, взаємозамінності.
Що заважає піднести другий розподілювача до працюючої роси та перевірити?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

silverus

Про проблемы линии отбора:
1. Закрепляя распределитель фракций на колонне сильно затянул хомут, корпус деформировался, носик шаговика заклинило, грелся и не двигался, после ослабления хомута все заработало.
2. Лопнула трубка в жгуте под стягивающей резинкой, под всеми резинками оказались заломы.
Будьте внимательны.

voffka75Topic starter

Цитата: Игорь від 28-09-2023, 08:19:35Що заважає піднести другий розподілювача до працюючої роси та перевірити
Буде можливість переварити лише на вихідних.
А як зробити цю перевірку? Запустити в режимі П на швидкий та короткий відбір голів?

У такому разі ще питання про універсальність лінії водопостачання. Вона в мене одна.

Игорь

Лінія водопостачання з клапаном від пральної машинки?
Це вже у минулому, я навіть не пропоную їх в нових комплектах.
Вони точно універсальні. Там нема різних позицій, які треба повторювати при заміні. Дав напругу - клапан відкрився. Зняв - закрився.
Щось трапилось з клапаном? Треба замінити. Пропозицій повно, це не спиртовий клапан.
Вони, доречі, у Сергія на 304.ком.уа закінчились, я замовив у китайців, обіцяють наприкінці жовтня.

Игорь

Хочу повернутись до питанням універсальності розподілювачів. 
Роса має 11 режимів, 4 для перегонки, та 7 для ректифікації.
У прихованих налаштуваннях Роси, з номера 9 по номер 19 закладені позиції розподілювача для всіх одинадцяти режимів. 
Лист налаштувань я завжди прикладаю до Роси.
Якщо Рос дві, то можна просто порівняти два листи, перевірити чи збігаються приховані налаштування F15 (голови), F16, 17 та 18.
Якщо збігаються, то роси на їх розподілювача взаємозамінні.
Якщо папірець з налаштуваннями десь подівся, можу пошукати у себе. Потрібен тільки номер, що написаний на корпусі Роси або дзвінка.
Навіть якщо налаштування співпадають, треба буде перевірити калібровку відбору, бо кожен клапан має власну пропускну спроможність. 
Багато розмов..  що трапилось з розподілювачем? Присилай, бажано разом с клапаном спирту. Протягом доби відправлю назад.
silverus,  присылай и ты. Я раньше использовал широко распространенные шланги со стенкой 0.7 мм, сейчас нашел со стенкой - единичкой. Заменю.
Немного не понял про хомут. Не понимаю каким образом что-то помешало сервоприводу. Я вроде специально расположил его так, чтобы не было никаких деформирующих факторов. Если найду проблему с сервоприводом, заменю и его.

Игорь

Цитата: voffka75 від 28-09-2023, 08:57:44
А як зробити цю перевірку? Запустити в режимі П на швидкий та короткий відбір голів?
зараз відео зніму.

Игорь

Зняв... Не знаю чи можливо зрозуміти мою нічну говірку :)
Spoiler

silverus

Цитата: Игорь від 29-09-2023, 01:32:00Немного не понял про хомут. Не понимаю каким образом что-то помешало сервоприводу.
Крепил распределитель червячным хомутом и слишком сильно затянул, кронштейн слегка деформировался, поводок прижало к пластику шприцов и заклинило.
Отпустил хомут и подрезал шприцы, уширил паз, сейчас все работает.

voffka75Topic starter

1.   З розподілювачем така проблема. Працює на режимі Р4, але у склянку для товарного спирту (патрубок з прищепкою) також зливає. Тобто, ще до початку Р5 у склянці вже є спирт. Сам перемикач фракцій та клапан відбору працюють. Може він туди зливав і на Р3, але побачив це вже на Р4.
Може він в нормі, і це щось я не так роблю?
2.   Перша Роса №706, друга №935. Папірці з налаштуваннями є. Дякую за відео, у неділю зроблю тест.
3.   З лінією водопостачання все норм. Просто поцікавився про взаємозамінність вузлів, оскільки Роси дві.

Игорь

Зрозуміло.
Що треба зробити. 
Підключи до Роси обидва датчики температури та сервопривод розподілювача, та вручну попереходь по різних режимах.  Як я це робив на відео.
Носик розподілювача має пересуватись при зміні режиму, але після пересування має мертво зупинитись на новій позиції. Невеличке посмикування припустимо лише коли режим вже змінений, але його номер на екрані Роси ще мригає. Якщо таке є, то привід працює, і єдине, що може заважати, це помилка позиціонування. 
До сьогодні я стикався лише з одним випадком помилки позиціонування. 
Колега зняв ричажок з шліцевої зірочки, а потім поставив назад, вже на нову позицію.
Зрозуміло, це призвело до проблеми.
Що робити з такому випадку. 
1. Зняти ричажок з зірочки (можливо буде необхідно відкрутити малесенький шуруп по центру зірочки).
2. Обрати режим Р3 (голови) щоб зірочка стала у відповідне положення.
3. Поставити ричажок на зірочку так, щоб носик та шланг дивились у відповідний шприц. В який саме - можна подивитись на відео.
4. Перевірити позиції розподілювача на решті режимі режимів з відбором.

Игорь

Теоретично погане позиціонування може бути по двох причинах. 
Перша - це якщо деформувались металева рамка, через що шланг входить в проріз розподілювача не соосно, та чипляється за края шприців. Це може легко виправити навіть без інструменту. 
Щоб не довелося, як Silverus-y, підрізати шприци, бажано зробити це не розкручуючи 4 гвинтика М3, що з'єднують нижню та верхню рамки. Бо потім, при зборці, буде необхідно зробити так, щоб шприци не провернулись, а края прорізів не посунулись в просвіт прорізу. Для цього я використовую спеціальну приспособу,  писати про неї нудно, напишу просто. 
Не хочеш трахатись з підрізкою шприців - не розкручуй гвинти, що їх фіксують
Отже, подивись чи нічого не заважає пересуванню носику с шлангом.  Якщо шланг входить в проріз недостатньо соосно та чипляє стінки шприців, виправ ситуацію легким вигином верхньої рамки. 

Игорь

Друга причина помилки позиціонування - це помилка налаштування.   
В прихованих налаштуваннях закладені позиції розподілювача для всіх одинадцяти режимів перегонки та ректифікації. 
Режими, які нас цікавлять, це голови, підголовки, товарний спирт та прихвосні, тобто Р3, Р4, Р5 та Р6.
Позиції для цих режимів завдані в налаштуваннях F15, F16, F17 та F18 відповідно. Змінюючи ці налаштування, є можливість не тільки підкоригувати позицію, але навіть змінити послідовність позицій.
Тут є деякі складнощі, якщо буде прийнято рішення щось змінити, краще спочатку зберігти існуючі налаштування як "заводські", щоб лишити собі можливість повернути попередні налаштування.   
Якщо власні спроби будуть не дуже успішними, можна буде без проблем повернути попередні налаштування, а потім ми разом в телефонному режимі все зробимо. 
Я не хочу писати подробиць не тому, що щось приховую, а тому, що є багато нюансів та дрібниць, писати доведеться багато, а по суті це нікому не потрібно. Але якщо я про щось забуду написати, це може стати причиною проблем.

yrabarskiy

Перепрошую за втручання. Можливо буде корисно.  В минулому році теж мав клопіт з позиціюванням, а точніше з розбалансуванням на певних позиціях зупинки бігунка у розподілювача фракцій. Також траплялася зупинка на межі між двома ціліндрами шприца.  Щоб без подробиць, причиною було прослаблення в місці приєднання селіконової трубки ведучої від клапана лінії відбору до ричага сервомотора. Тому накінечник при регулюванні одного разу ставав у потрібній позиції,аіншим разом міг трішки зміщуватися.
     Ігор на своєму ютубканалі робив відео регулювання під назвою - для Юры.
Хмільна вода не приведе до добра!

voffka75Topic starter

1.   Зробив перевірку так як на відео. Жодної аномалії не побачив, голка в різних режимах Р переходить на інший шприц.
Можливо розподілювач був не закріплений рівно по колоне і були переливання..... :(
Буду ще раз перевіряти в робочому режимі.
2.   Так само перевірив замінив між собою Роси та їх розподілювачі. Також працює та перемикаю голку на різні шприц-приймальник.
Це свідчить про їх взаємозамінність чи ще можуть бути нюанси?   

SMF spam blocked by CleanTalk