Бастурма

Автор Бандерівець, 05-10-2011, 22:56:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

БандерівецьTopic starter

Цитата: Сергей Леонидович від 20-10-2023, 07:45:42
Я вважаю для того, щоб максимально швидко віджати зайву вологу, та для придання плотної структури

Та, так і є. Але в мене 9 кг конини і таку кількість за раз я не маю де дати під прес. Мені сказали що можна обмотати бичєвкою замість пресу. Так і попробую

sonor

Цитата: Бандерівець від 20-10-2023, 10:30:19Мені сказали що можна обмотати бичєвкою замість пресу. Так і попробую
Я плотно замотую в марлю.

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 20-10-2023, 10:30:19
Цитата: Сергей Леонидович від 20-10-2023, 07:45:42
Я вважаю для того, щоб максимально швидко віджати зайву вологу, та для придання плотної структури

Та, так і є. Але в мене 9 кг конини і таку кількість за раз я не маю де дати під прес. Мені сказали що можна обмотати бичєвкою замість пресу. Так і попробую
Я робив 10 кг. яловичини, звичайний кухонний стіл, на ньго тканина, на тканину м'ясо, кожний шматок теж замотаний в тканину, зверху фанера, і на фанеру дві пудові гирі та 30 літрова канистра з водою
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

БандерівецьTopic starter

А ще таке питання

Хтось ріже бастурму слайсером? Як воно, вартує купляти, який купляти?

yrabarskiy

Якщо маєш генделик, то да, а якщо ні, то Орися вижене з дому. :D
Хмільна вода не приведе до добра!

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 21-10-2023, 16:48:13
А ще таке питання

Хтось ріже бастурму слайсером? Як воно, вартує купляти, який купляти?
Я ріжу, ну тобто Олена  :)

добавлено: 21-10-2023, 18:22:07

На мій погляд, звісно вартує, ми ним ріжем будь що. Олена навіть коли квасить капусту, сече ним
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ГОГа

Я в свій час мав електричний слайсер. Девайс зручний, але займає багато місця. Крім того, слід враховувати його потужність і наявність різних фрез (ножів): необхідно врахувати, що для нарізки різних видів продуктів передбачені різні ножі, а потужність - чим вище, тим краще. І повинен бути заточний пристрій. Обійдеться така іграшка від 12 000 до 20 000+ грн.
Якщо різати треба багато - він є необхідним на кухні, але для невеликої сім'ї, щоб порізати ковбасу, чи сир, чи бастурму, набагато (ІМХО) краще добре загострений з якісної сталі ніж, або ж набір ножів (для сиру, ковбаси, овочів).
Мені скажуть, що можна і набагато дешевше, можна, але то буде, вибачте, гівно, яке розачарує.
Единственный "грех" на земле - это глупость

vova0869

Я теж поглядав на дешеву рибку ще i бв . Дякую що пояснили .

Олежище

Якщо добрався до форуму, то додам бастурму роблю. Яловичина. При цьому якщо брати так звану відбивну, ну оцій м'яз з верхньої частини, що вздовж спини йде, то зарізавши всі плівки і жили я отримую 60 відсотків м'яса на саме бастурму. Інше піде ковбасу, або котлети, або ще кудись, на нах такий цирк. Я зараз можу купити в Харкові це м'ясо по 270грн. 270 на 60% самі рахуйте. Можу купити на базарі видовженні м'язи по 280грн, але там йде 80 відсотків на бастурму. Різниці я не відчуваю...
 Далі, нітртна сіль 35...40 грн на кіло, цукор в двічі менше, аскорбінова кислота або аскорбат, згідно рекомендацій виробника десь 0.5гр на кіло 15мл коріандр на кіло. Засипали, раз на день два три покалампуцали, росіл не чіпаю. Через тиждень плюс мінус, загортаю в тканину, кладу на дошки обмотані стрейч і все це під прес для винограду, під мій прес йде 6...8кг м'яса. Пресую 3...5днів, потім мотузка сушка 3...5 днів. Обмазка, рецепти обмазки були основа пажитнік, він же фенугрек, він же  шамбола... Паприка, перець, ще щось . Якось ВованXP, подогнав пару кіл намазки для бастурми від спайсерішоп. Дуже гарна, тільки додай головку часнику. Ще тиждень два, а далі вакуумування морозилка і нехай лежить доки клієнти не дозріють. Я зважую м'ясо після пресування, пишу цю вагу і по 600грн воно розходиться, а скільки там після сушіння я х.з. всім вітання з під КАБів та ракет зі славетного міста герой Харків.

SMF spam blocked by CleanTalk