Малыш. Управление насосом.

Автор Игорь, 07-12-2020, 12:52:51

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

гуральник

В нових прошивках немає наливатора.
Тільки в старих, а там один датчик.
Любіть життя. Повторення не буде...

silverus

Сегодня не включился Малыш, на плату питание 220 приходит, на выходе платы ничего нет.

ИгорьTopic starter

Это блок питания. Он чувствителен к проблемам сети. Возможно сгорел предохранитель.

добавлено: 26-09-2023, 13:18:37

Вот он, возле жёлтого конденсатора [attach=1]

добавлено: 26-09-2023, 13:18:45

Чтобы проверить предохранитель, нужно прозвонить его тестером.
Эти контакты должны быть закорочены.(фиолетовые стрелки)
[attach=2]
Если не звонятся, соедини из одной тонкой жилочкой медного провода и запаяй.
Если не поможет, проще всего заменить блок питания. Присылай, сделаю.

добавлено: 26-09-2023, 13:20:36

Если есть свой блок питания на 12 вольт, можно временно дать напряжение от него.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

silverus

Не звонится. Соединил. Не помогло.
Жду реквизиты на отправку.

ИгорьTopic starter

Да, у них бывает. Когда выходит из строя контроллер, то умирает всё, от предохранителя до силового ключа.

Verik

Доброго вечора, хочу замовити "Малиш" повна комплектація!)

ИгорьTopic starter

Взяв до уваги.
За пару днів, коли буду готовий, потурбую

пЫво

Игорь, и мне пожалуйста один Малыш. С одни датчиком.

Как раз и клапан дождемся.

Если ещё можно...
Со мной не спорил Батарейкин!)))
[url="http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476"]http://labspirt.com/forum/index.php/topic,7759.msg300476.html#msg300476[/url]

ИгорьTopic starter

Ок. Как раз две платы заготовлены.

ИгорьTopic starter

Verik, пЫво, Валера готовий відправити малюків сьогодні, давайте координати доставки у особисті повідомлення, або на вайбер.
У відповідь я дам номер картки для розрахунку.

ИгорьTopic starter

Цитата: пЫво від 23-10-2023, 12:15:51Как раз и клапан дождемся.
Ти маєш на увазі просто клапан, або клапан з розподілювачем фракцій?

ИгорьTopic starter

Передостанній поїхав, останній чекає

Anti8

Доброго дня, я точно не знаю чому так, але на початку дистиляціїї дистилят ллється більш
гарячий ніж у кінці процесу, якщо задати однакову температуру на малюку.
Тому я, щоб економити воду, впродовж процесу, піднімаю температуру  води(в малюку), десь з 35 до 39,6
Але , то забуваю, або роблю це хаотично.
Пропозиція, додати в малюку, за бажанням, пропорційне підняття температури.
Тобто 3 параметри, час , початкова температура і кінцева.
Тобто , впродовж 3 годин , температура пропорційно буде підніматись до 39 з інтервалом у 10 чи 15 чи20 хвилин.
Донбас - це Україна!

ИгорьTopic starter

По-перше... 
Про предгон.
Низька ефективність холодильника на початку перегонки пов'язана з наявністю повітря та інших газів, що не здатні конденсуватися, в складі парів.   
Ці гази зменшують об'ємну долю парів в потоці (читай - парціальний тиск), а разом з нею - і температуру конденсації. Перші кубічні сантиметри пари зконденсувати просто неможливо, бо їх вміст в виходному потоці мізерний, а температура конденсації нижче нуля :)
Тому на виході з холодильника на самому початку завжди смердить, але це не втрата спирту. Тому ще цей поток для вживання непридатен.
Ось чому.
Частина прогону, що забруднена киснем та неконденсованими домішками з браги (СО2 та бздючі газоподібні сполуки сірки та азоту) має назву "предгон", це навіть не голови, її зазвичай не використовують, відбір розпочинають тоді, коли повітря в складі парів вже нема.   
Тому постає питання. Чи треба щось робити з охолодженням аби піймати те, що треба видаляти?
Є простий спосіб не тільки побачити момент закінчення предгону, а одночасно і зменшити запах на початку перегонки.
Треба вихідний шланг занурити у склянку під шар води. Коли (і доки) в складі парів є повітря та інші гази, вони створюють бульбашки, що виходять у воду та вириваються на поверхню.
При цьому весь (чи майже весь) спирт та домішки у складі потоку конденсуються і лишаються у склянці. 
Коли неконденсованих газів в складі потоку вже нема, булькотіння закінчується навіть якщо на виході є не сконденсована пара. Вона конденсується в воді і на поверхню не виринає.
Тут ми доходимо важливого висновку.
Всі пам'ятають недолугу рекомендацію заповнювати куб не більше ніж на дві третини об'єму. По практиці, по власному досліду кожен знає, що в куб на 50 літрів можна залити не 33 літра браги, а щонайменше 40 чи навіть 45.
На мій погляд ми маємо справу з плутаниною.
Якщо в кубі на 100 літрів переробляти 10 літрів браги, то 90 літрів повітря перетворять весь наш погон в предгон, відбирати не буде чого :)
Тому, на мій погляд, вимогу про дві третини в кубі треба розуміти не як рекомендований максимум заповнення, а як рекомендований мінімум.
А тепер хочу повернутись до запитання про програмоване зменшення температури...

Ну припустимо. Ми створимо супер-охолоджувач, що здатен тримати температуру води по часовому графіку в широкому діапазоні, з метою спіймати та лишити в самогоні всі вонючери. Сумнівна мета, але чисто теоретично...
Температурний графік буде залежати від кількості повітря в кубі, від концентрації в складі браги вуглекислоти та інших газоподібних домішок.
Кожного разу міняти налаштування? 
По-перше, це хибний шлях, а по-друге є інший спосіб досягнення результату,мале про нього згодом, через одне повідомлення

ИгорьTopic starter

По-друге.
Про економію води. Anti8 писав про економію як про окрему мету рухів.
Якщо потужність нагріву незмінна, кількість води, що потрібна для конденсації та охолодження, залежить, прямо залежить, лише від різниці температур на вході та на виході холодильника.   
Якщо вода на вході в холодильник 20 градусів, а на виході 40 ми маємо перепад температур в 20 градусів та певний потік води.
Якщо наш холодильник справляється з роботою при температурі води на виході 60 градусів, то перепад складе 60-20= 40°, тобто збільшиться вдвічі, а потрібний потік води вдвічі зменшиться.
Щоб дійсно економити воду, треба застосувати нормальний холодильник. Бо якщо 36 чи 39 градусів - це температура води на виході з холодильника, то це не холодильник, а водохльоб якісь. Водожер.   
Температура води на виході нормального холодильника при перегонці має складати 60-70 градусів, щонайменше - 50, при цьому самогон має бути на 5-10, максимум 15 градусів гарячіше за воду на вході в холодильник.

Зберу докупи "по-перше" та "по-друге". 
Технічно проблему відділення неконденсованих газів від конденсованої частини парового потоку вирішує роздільна система конденсації та охолодження. При цьому, конденсація має відбуватись на зворотньому холодильнику , що сполучений з атмосферою. Тоді неконденсована частина потоку вийде в ТСА, а пари зконденсуються та перейдуть в доохолоджувач рідини.
Але я не просто так написав "технічно". Якщо йдеться про отримання дистилятів, предгон краще видалити.
Мій покійний дядька (а в нього були відмінні фруктові білі дистиляти) робив це на нюх.
Шланг з куба він не під'єднував до змійовика, а чекав початку вихода повітря, поклавши шланг в банку з водою.
Доки з шланга булькотіло повітря, він навіть не "вмикав нюх". Коли булькотіння припинилось, змінювалось на тигряче ричання, а рівень води в банці починав зростати (тобто в банці починалась конденсація), він витягав шланг та вмикав нюхача. На нюх він чекав закінчення голів, і після цього вже натягав шланг на змійовик.
Хоча... він не користувався нашою термінологією. Казав, що первак треба випустити.

SMF spam blocked by CleanTalk