Re: Кукуруза для бурбона и дистиллятов

Автор amrita, 14-11-2023, 15:39:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

amritaTopic starter

Окремої теми не знайшов.
У кого є досвід із сировиною – глюкозний сироп чи кукурузна патока?
ціна не дуже висока, та у складі крім глюкози, мальтоза є.

Игорь

З якої сировини? 
З рослинної?
Це часом не гідролізоване сірчаною кислотою при 140 градусах соняшникове лушпиння? Чи кукурудзяні качани?
Якщо так, то спирт з такої сировини буде справжня гідрашка. Я б не пив таке
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

makrak80

amrita, а чому не крупа , або борошно кукурудзяне з АТБ по 15 грн , або кука з базара по 40 грн відро ?
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГонщикФормулы

Вопрос к знатокам, кукуруза, ячмень пшеница из АТБ также хорошо подходят для дистилятов как и те что продают на рынке (перемолотые ближе к муке)?

Andrik_K

Цитата: ГонщикФормулы від 14-11-2023, 22:03:09
Вопрос к знатокам, кукуруза, ячмень пшеница из АТБ также хорошо подходят для дистилятов как и те что продают на рынке (перемолотые ближе к муке)?

Подходят - и выход должен быть больше (если о кашах из АТБ - они очищены). На рынке продают молотое зерно - часто не лучшего качества, но дешевле.
Выгоднее покупать у мелких фермеров хорошее зерно (цены минимальны кукуруза-3-3.5грн.ячмень 3грн пшеница-3-5грн) и через дробилку.
Я знаю, що нічого не знаю

amritaTopic starter

Цитата: makrak80 від 14-11-2023, 20:37:46З якої сировини?
З рослинної?
Це часом не гідролізоване сірчаною кислотою при 140 градусах соняшникове лушпиння? Чи кукурудзяні качани?
Можливо так, із заводу ІНТЕРКОРН.
Для кондитерки цей сироп ідеальна сировина, а ось для браги ще не використовував.

фотограф

Цитата: amrita від 15-11-2023, 10:24:57
Цитата: makrak80 від 14-11-2023, 20:37:46З якої сировини?
З рослинної?
Можливо так, із заводу ІНТЕРКОРН.
Для кондитерки цей сироп ідеальна сировина, а ось для браги ще не використовував.
Дивно, цукерки так можна робити ( і ніхто навіть не дискутує),  а як пити, так " гідрашка" :)

vova0869

Яби форум був цукерковий ми тi цукерки заплювали . Я i зарас те пальмове лайно з замiнниками цукру по можливостi не вживаю . Якщо треба дешевше купiть гiвно-спирт навiщо робити .

Chatter

Цитата: vova0869 від 15-11-2023, 21:44:37Я i зарас те пальмове лайно з замiнниками цукру
Шановне панство, будь ласка, дотримуйтеся хоча б шкільних критеріїв науковості. Який зв'язок має "пальмове лайно" та "замiнниками цукру" з глюкозно-фруктозним сиропом?

vova0869

Це я про цукерки.А де гарантiя що в тих сиропах не присутнi замiнники цукру .А краше купи зроби попробуй i вiдпишись.Бо якось скритою рекламою тхне .

hachok

я колись грався з глюкозно-фруктозним сиропом, фірма з Дніпра, запакований у поліетеленовий пакет у паперовій бочці )
обходився дорожче на 1л спирту ніж цукор, а в якості виграшу небуло

ну замести розпаний цукор це нете що розлитий сироп приблати, і носити гладкі без ручок бочки з металевими кільцями з заусяками точно не так весело як мішки з цукром)

Игорь

Цитата: фотограф від 15-11-2023, 10:39:25Дивно, цукерки так можна робити ( і ніхто навіть не дискутує),  а як пити, так " гідрашка"
зрозуміло. Бобри деревину гризуть, тим і живуть. Щасливо і довго. Бо не зброджують гідролізовану сировину

Игорь

Цитата: Chatter від 15-11-2023, 22:02:24Який зв'язок має "пальмове лайно" та "замiнниками цукру" з глюкозно-фруктозним сиропом?
Справа в походженні. Якщо цей сироп зроблено шляхом осолодження кукурудзи, це одна справа. А якщо шляхом гідролізу целюлози - зовсім інша

Chatter

Цитата: Игорь від 16-11-2023, 20:55:08Якщо цей сироп зроблено шляхом осолодження кукурудзи, це одна справа. А якщо шляхом гідролізу целюлози - зовсім інша
Гідроліз целюлози на виході дає глюкозу без фруктози, ГФС з ного не вийде. Далі, якщо спирт можна отримати дуже чистий через РК, то глюкоза з целюлози засрана так, що відмити ії до стандартів харчових неможливо. Тому осолоджують не кукурудзу, а крохмаль.

Игорь

Цитата: Chatter від 16-11-2023, 23:53:26Гідроліз целюлози на виході дає глюкозу без фруктози, ГФС з ного не вийде.
Цитата: Chatter від 16-11-2023, 23:53:26Тому осолоджують не кукурудзу, а крохмаль.
крохмаль з потойбічного світу? Чи з кукурудзи? Ну добре, крохмаль. Але по твоїй власній аргументації, з нього ГФС теж не вийде, бо звідки з крохмалю фруктоза?
Цитата: Chatter від 16-11-2023, 23:53:26глюкоза з целюлози засрана так, що відмити ії до стандартів харчових неможливо.
Це не так. Ще років 10 тому я газифікував парову котельню невеличкого спиртзаводу в Роздільній. Спеціалізація - спирт с харчової сировини. Сировина - соняшникове лушпиння та кукурудзяні качани. Харчова сировина, беззаперечно... Ну майже.
Але ж це - чистої води гідрашка. Класична.
А споживачі того спирту - лікеро-горілчані заводи. 
А ще до того в буремні дев'яності  в кацапії на законодавчому рівні дозволили використання гідрашки для виробництва горілки. Зробили це тому, що очистка гідрашки вже на той час сягнула такого рівня, що навіть хроматографічне дослідження не взмозі було відрізнити гидрашку від харчового спирту.
Тоді й вирішили - якщо хроматограф не бачить різниці, то її просто нема.
Пішла гідрашка на прилавки, але за пару років забили на сполох наркологи.
Хронічні алкоголіки, що стояли у них на обліку багато років та почувались непогано, масово стали жовтіти та мерти як мухи.
Після цього  провели досліди по порівнянню результатів алкоголізації білих мишей харчовим та гідролізним спиртом. Отримали висновки, що призвели до негайної заборони гідрашки до споживання. Тобто... Небезпека ховається дуже глибоко, глибше, ніж хроматографія взмозі зазирнути.
Але запізно. Менеджери знають де брати гідрашку, а вона на порядок дешевше зернового спирту. А аналіз не розрізняє... Це не просто великі гроші. Це дуже великі.
Хрєново у кацапів...

Коли я 10 років тому побачив завод "харчового спирту" з лушпиння, зрозумів, що тепер хрєново не тільки у кацапів і у нас теж. Маємо шанс скацапиздитись як і вони.
Єдине спасіння - власний спирт.
А тут - знов небезпека. ГФС невідомого походження.  ДаНуНах...

SMF spam blocked by CleanTalk