Акваріумний підігрівач

Автор TIOJIEHb, 26-01-2024, 19:57:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

TIOJIEHbTopic starter

Доброго дня. Вчора готував сусло з 20 кг суміші пропарених вівсяних та жітніх пластівців, 180 г кодзі та 110л води. Вода була біля 80 с⁰ тому кодзі додавав зранку, коли сусло вистигло до 33с⁰. На акваріумному підігрівачі виставив Т 31с⁰. Занурив його у сусло, загермитизував бочку та пішов на роботу. У вечорі відкрив бочку і виявив таку борульку на підігрівачі. Температура сусла 44 с⁰. Почістив підігрівач, занурив у чисту воду. Працює, задану температуру тримає. Питання до більш досвідчених: у вас також такі проблеми чи я може щось не то роблю, чи питання до обладнання?

makrak80

TIOJIEHb, тримай лайфхак ... Запхни обігривач у обрізану пет пляшку з водою , та опусти в діжку з брагою ... При активному бродінні виділяється тепло , тому с підігріввом в тебе темп. 44"С...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

alexdoe

Ще нагрівач обмотують друтовим шпагатом.

гуральник

Або занурювати підігрівач в брагу на четверту добу, коли стає рідшою і холоднішою. До того і гріти немає потреби. Борошно і рис не налипають.
Любіть життя. Повторення не буде...

TIOJIEHbTopic starter

Цитата: makrak80 від 26-01-2024, 20:04:47
TIOJIEHb, тримай лайфхак ... Запхни обігривач у обрізану пет пляшку з водою , та опусти в діжку з брагою ... При активному бродінні виділяється тепло , тому с підігріввом в тебе темп. 44"С...
Я вважав, що підігрівач не повинен вмикатися якщо Т сусла більше ніж 31с⁰(більша ніж задана). Ми тоді в акваріумі юшку варили ...

Delta

Цитата: TIOJIEHb від 26-01-2024, 19:57:54у вас також такі проблеми чи я може щось не то роблю,
Діло в тому, що ці обігрівачи розраховані на просту воду, в якої при підігріванні відбувається природна циркуляція. Тому їх не бажано занурювати в густі браги, так як в них нема потрібної циркуляції...або примусово робити циркуляцію.
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Delta

Цитата: TIOJIEHb від 26-01-2024, 20:20:16Я вважав, що підігрівач не повинен вмикатися якщо Т сусла більше ніж 31с⁰(більша ніж задана).
Може не спрацювала термопара...Але головне, що при вмиканні, нижня частина обігрівача завжди гарячиша, чим верхня...й набагато....й далеко там не 31*...Я просто занурював у воду, й пробував...Якось воно, трохи дивно працює...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Chatter

Цитата: Delta від 26-01-2024, 20:36:52Може не спрацювала термопара...
Таке буває, що й юшку роблять з акваса
https://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=101077

TIOJIEHbTopic starter

Дякую всім хто відгукнувся. Піду шляхом найменшого супротиву - увімкну підігрівач на четверту добу. Але з баклажкою теж цікава ідея.

makrak80

Я купив собі килимок з інфрачервоной плівки з терморег. ,  а аква підігрівач вже не використовую зовсім ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Andrik_K

Я намотав на низ бочки саморегулюючий термо кабель и підключив его через термореле. Любі браги політ нормальний.
Я знаю, що нічого не знаю

SMF spam blocked by CleanTalk