Аппарат для фруктовых/зерновых

Автор braga2, 28-07-2014, 11:59:34

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Игорь

Який якісний склад має флегма, що витікає з конуса у шолом?  З чого вона складається?
Спирт, вода, домішки ВСІХ типів.
Як зробити вузол, що буде відбирати саме хвости - не можу уявити. Якщо ти в курсі - не гай часу, негайно пиши в Нобелівський комітет, премія гарантована

Якщо у фразі "вузол нижнього відбору хвостів" останнє слово було використано з комерційною метою, або помилково, якщо малось на увазі відбирати флегмову рідину без розбору по молекулах, не відокремлювати деякі її складові, то мабуть варте спочатку відповісти собі на питання - накойхер це робити, чим це нам допоможе чи нашкодить.
Для цього треба з'ясувати який кількісний склад має флегма на шляху повернення з конусу через шолом, до куба. Ні, не в цифрах, а відносно кубової рідини та відносно рідини у відборі.
Якщо відбір пари з шолома відбувається, то в будь-якій точці конуса або шолома концентрація спирту у флегмі менше, ніж концентрація спирту у відборі, та більше, ніж у кубі.
В залежності від цієї концентрації, будь-яка домішка виявляє або головні , або хвостові властивості. 
Концентрація головних домішок в будь-якій точці шляху між куб відбором та кубом більше, ніж в кубі, але менше, ніж у відборі
Концентрація домішок з хвостовими властивостями в рідині, що зтікає, більше, ніж у відборі, але менше, ніж в кубі
Я виділив жирним відмінність між складом кубової рідини та складом флегми, що зтікає. 
Спирту та головних домішок в флегмі більше, ніж к кубі, хвостів та води менше.
Яку користь можна отримати, припиняючи рух цієї рідини до куба, я не бачу.  На питання "накойхер" відповіді нема. Може підкажеш?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Ігоре, я не знаю чим так сильно роздратував, перепрошую.
Я звернувся до Вас виключно, як до більш досвідченої в цій справі людини, тому що сам маю набагато менший досвід (який звісно може бути хибним).
1. Швидше за все ми про різін конуси маємо на увазі. Ви про той, що над шоломом, а я про той, що в мене замість кришки куба стоїть. Фото пошукаю - поставлю.
2. Я нічого не пробую придумати/вигадати/тощо. Вже давно користуюся тим, що придумали ініш. Повірте, мені є де свої мозги повиламувати, тому і займаюся Винокурінням/самогоноварінням (кому як подобається), щоб мати можливість переключатися/відключатися (не в сенсі споживання. Я споживаю дуже мало.)
3. Боже збав, це не реклама і нею бути не може. Я навіть горілку/настоянки/тощо свої не продаю (хоча знайомі бувало просили). Бо як тільки я продам хоч літр, карма зіпсується, і то для мене вже буде не хобі. Я себе знаю. Так. Я займаюся бізнесом. Але геть в іншій площині. Я займаюся виготовленням мобільного транспортувального обладнання для завантаження кораблів, вагонів, контейнерів, тощо, різноманітними сипучими вантажами плюс ще всякою іншою дрібнотою. Це не реклама!
4. За нижній вузол спитав, бо деякий час користувався (надивившись відео). Але він стояв між кубом та шоломом. В деяких випадках через гольчастий кран покапельно витікала смердюча рідина, в деяких випадках - ні. Тому і засумнівався, чи правильно я роблю.
5. Нажаль, до останнього питання про повітряне охолодження ми так і не добралися.
Ще раз перепрошую, якщо чимось зачепив, або образив. Я прийшов на форум виключно для того, щоб отримати досвід та знання. За що тим форумчанам з якими встиг за цей короткий час поспілкуватися - безмежно вдячний.
Краще ніяк, ніж як небудь.

voffka75

Цитата: Ivan 68 від 28-01-2024, 08:13:49нижній вузол відбору хвостів

ця приблуда не для аламбіку, та взагалі не режиму pot still це обладнання для column still. наскільки ефективне можливо його використовувати там не знаю, але на аламбіку воно точно зайвеl

Ivan 68

Ось про таку конструкцію я писав. Зараз отримавши частину відповідей на свої питання + спостереження, я її перемінив : шолом перевернув, нижній вузол прибрав

добавлено: 28-01-2024, 11:11:53

Якийсь глюк відбувся, два рази фото закачало. Приберіть одне фото, будь ласка.

гуральник

Може перенести частину обговорення з цієї теми в "мідний аламбік"?
Любіть життя. Повторення не буде...

voffka75

Ivan 68 ти намагаєшся вирішувати рівняння з декількома невідомими одночасно. Шолом крутиш, додаткову повітряну дефлегмацію додаєш, додаєш зайвих конструктивних елементів та ін. Ти так нічого не доб'єшся. У Світі багато різноманітних форм аламбіков, і трубою і з розширенням зверху, знизу, у вигляді шару та ін. На всьому можливо отримати гарний продукт. Просто потрібно зрозуміти як саме працювати на цьому аламбіку.
Збери один раз конфігурацію свого аламбіку і більше її не змінюй. Потім працюй на однієї і той самої сировині, і грайся лише потужністю нагріву та поділом на фракції за покажчиками ареометра. Головне в дистиляції це власний досвід винокура саме на цьому обладнанні та не цієї сировині. Коли буде результат та розуміння що треба а чого ні, саме на твоєму обладнанні, у такому разі можливо перейти до експериментів з перевертанням шолому та іншою зміною конфігурації. Але скоріш за все це зайве.

Ivan 68

Я приблизно так і зробив. Просто описав в одному пості. Я знаю про те, що ніколи не можна міняти більше одного параметра, бо так нічого не вийде.

добавлено: 28-01-2024, 11:43:41

Цитата: гуральник від 28-01-2024, 11:19:42Може перенести частину обговорення з цієї теми в "мідний аламбік"?
Згоден. Це було б системніше. Просто пост Ігоря в цій темі прочитав, так воно і пішло.

Игорь

Нема роздратування. Навпаки, є нагода розібратись що до чого :)

Игорь

Про рекламу написав не ту, що ніби-то походить від тебе, а від тих, хто це залізяччя називає привабливими термінами.

makrak80

Цитата: voffka75 від 28-01-2024, 11:34:15У Світі багато різноманітних форм аламбіков, і трубою і з розширенням зверху, знизу, у вигляді шару та ін. На всьому можливо отримати гарний продукт.
Во... , ще шию забув , з + або - кутом наклону !
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

SMF spam blocked by CleanTalk