Фісташківка

Автор Ivan 68, 02-02-2024, 16:32:49

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

voffka75

Сонце це зірка ))))  :)

Игорь

На будь-який товар знайдеться покупець.
Багато фішек, якщо не всі, народились від багів.
Невже хтось вважає, що у когось був задум зробити плесневий сир?
Ні, зрозуміло. Так вийшло.
Мабуть спочатку хтось випадково виявив, якщо цю гидоту з'їсти, то не помреш. А комусь вона сподобалась.
Я полюбляю сири з цвіллю, але знаю багато людей, які навіть на нюх такий сир не переносять.

Ще подібний приклад - сюрстрьомінг. Хтось втрачає свідомість від запаху, а хтось ладен віддати купу грошей. 
Я впевнений, що почалось все з того, що у когось рибка протухла... А потім, з часом, і на цей товар знайшовся не просто покупець, а й поцінювач. 

Щось мені підказує, що коли у когось на острові на лишилось дров, а солод треба було терміново "зупинити", комусь довелось шукати вихід, і він знайшовся у вигляді напіврозкладеної деревини - торфу, якого, на відміну від дров, було хоч дупою їж... За дешевизну такого палива довелось миритись з смородом диму... А потім хтось присів на цей смак, комусь сподобалось. Тоді прийшла черга реклами та комерції...

На одному з островів річки Турунчук я якось зустрів рибаля, який коптив рибу на диму пластикових пляшок. Чому, навіщо? Бо рибка вже псувалась, а коптити більше не було чим. Нічого не нагадує?
Я б і не подумав таку їсти, а йому, як він розповів, спочатку було пофіг на чому коптити рибку на продаж, а потім скуштував, не помер, він і сам став її їсти. Мабуть йому сподобалися "вишукані фенольні нотки" від такого копчення :)

Сьогодні таке сприймається як дикунство, але мабуть колись і копчення солоду торфом комусь видавалось дурнею, і хто зна, може років за двісті знайдеться черговий гурман  Gourmet, що за рибку острівного копчення на пляшках від кока-коли буде ладен віддати всі гроші світу...
До цього, мабуть, і йде. Пластикові звалища стануть вуглем, нафтою або торфом для копчення солоду наступних цивілізацій :)
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

vova0869

Все гарно 1 кг фiсташок викинули в прiрву .Отримали гастрономiчне задоволення та користь для органiзму , i сировину для напою . Для iнформацii у нас в Днiпрi 450 гр за кг Калiфоонiйскоi фiсташки .

Gourmet

Цитата: Игорь від 04-02-2024, 03:31:09Сьогодні таке сприймається як дикунство, але мабуть колись і копчення солоду торфом комусь видавалось дурнею, і хто зна, може років за двісті знайдеться черговий гурман  Gourmet, що за рибку острівного копчення на пляшках від кока-коли буде ладен віддати всі гроші світу...
До цього, мабуть, і йде. Пластикові звалища стануть вуглем, нафтою або торфом для копчення солоду наступних цивілізацій
Смачно і шкідливо це різні категорії, не коректно їх змішувати в кучу, ще й використовуючи, при цьому, як "аргумент".

Батарейкин

мне вот интересно что из СМачного Корыстне?
ничего не знаю (((((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ДимаС

Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Gourmet

З нашої тематики нічого, окрім,  можливо, червоного вина в невеликих кількостях. А так, наприклад,  з приводу нормальних сирів, хамона нічого поганого не чув. Коли не було холодильників, і в наших краях соління м'яса було звичайною справою.

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 04-02-2024, 16:14:12
То ж борщ!
бульон вреден жиром и холестерином
томаты - кислотой (((
но в целом ты почти прав )))

Цитатаз приводу нормальних сирів,
плесень-грибки-молчница

Цитата, хамона нічого поганого не чув
прогорклый жир - онкология

Цитатасоління м'яса
смерть почкам
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

vova0869

Как наши предки не вымерли .

Батарейкин

Цитата: vova0869 від 04-02-2024, 16:26:18
а они долго и не жили...

и из плюсов- не было телевизора и телефонов

nicksnn

Цитата: Ivan 68 від 02-02-2024, 16:32:49обжарити фісташки в духовці
При якій температурі смажити?

Ivan 68Topic starter

В межах 100 градусів. Але бажано постійно перемішувати, бо можуть підгоріти.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Игорь

Цитата: vova0869 від 04-02-2024, 16:26:18
вымерли все до единого.
Жизнь - вообще неизлечимая болезнь, передающаяся, кстати, исключительно половым путём
Цитата: Gourmet від 04-02-2024, 16:00:16Смачно і шкідливо це різні категорії
"Смачно" має суто суб'єктивну основу. Те, що шведу смачно, мені блювотно. Я про сюрстрьомінг, наприклад.  Питання смаку - це як питання релігії, вони обговоренню не підлягають.
А от "шкідливо" - це вже не суб'єктивно, можна виміряти вміст чогось та порівняти. Але я не маю ініормації про те, що більш шкідливе для здоров'я - продукти неповного згоряння різного палива - продуктів переробки нафти (я про пляшки), або торфу. І те, і те має природне походження.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

makrak80

Смажив 3 години на 100"С , навіть колер не змінили , перейшов на 125 , 150 потім на 175 , пів дня смажу , потімніли трішки , коліра кофе поки нема ...  :( Раніше колись на сковорідці смажив , но не до кофейного колеру , не вразило ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

alexdoe

100*, в моїй духовці трохи малувато.
А от 180-200, як раз, пару годин і коричневі.
Напій супер, підтверждую.

SMF spam blocked by CleanTalk