Запечена курочка на грилі в духовці

Автор Бандерівець, 06-02-2024, 13:50:21

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

БандерівецьTopic starter

Може маєте має провірений рецепт чи знаєте якісь хитроща котрі можна використати для запікання курочки в духовці з включеним грилем.

Давно курочку не запікав, тому що в мене ніколи не виходила скоринка. Місяць назад коли запікав курочку то кожні 15 хв. змажував за допомогою силіконової кісточки розтопленим вершковим маслом і диво, скоринка вийшла супер. Через два тижні щераз так спробував зробити і знову вийшла. Тепер зацікавився запіканням курочки, хочу удосконалити.

Почитав в неті що можна шприцом накалювати маринад і що цікаво що багато хто добавляє в маринад вершкове масло. Цікава ідея, тоді мясо має бути жирнішим відповідно і смачнішим. Куряче мясо само по природі сухе. Думаю може взяти зварити маринад з маслом і за допомогою блендера зробити емульсію і її заганяти в мясо.

Сергій Леонідович

посолив, поперчив, зробив намазку з меду, гірчиці, домашнього майонезу та соєвого соусу, потримать пару часів у кухні і в духовку, верх зарум'янився, перегорнув і полив тим що стікло, все :)
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ДимаС

я завжди курку готую у рукаві, а вже за годину запікання відкриваю рукав та даю запектись з обох сторін гарно.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

БандерівецьTopic starter

Цитата: ДимаС від 06-02-2024, 14:24:47
я завжди курку готую у рукаві, а вже за годину запікання відкриваю рукав та даю запектись з обох сторін гарно.
скільки градусів виставляєш коли вона в рукаві?

БандерівецьTopic starter

Цитата: Сергей Леонидович від 06-02-2024, 14:22:59
посолив, поперчив, зробив намазку з меду, гірчиці, домашнього майонезу та соєвого соусу, потримать пару часів у кухні і в духовку, верх зарум'янився, перегорнув і полив тим що стікло, все :)
як я знаю шкіра спеції не пропускає та і потім при запіканні всі спеції що є в шкірі та на поверхні вивітрюються(припікаються) і толку з тих спецій та маринування.

ДимаС

makrak80

Цитата: ДимаС від 06-02-2024, 14:24:47я завжди курку готую у рукаві,
А я взагалі ничого не готую ! Це в мене робить дружина . А вот горілка та автоклав , ото моя стихія !  :D
Ні , брешу , ще готую енергетичні батончики для вояків !
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Сергій Леонідович

Цитата: Бандерівець від 06-02-2024, 14:53:55
Цитата: Сергей Леонидович від 06-02-2024, 14:22:59
як я знаю шкіра спеції не пропускає та і потім при запіканні всі спеції що є в шкірі та на поверхні вивітрюються(припікаються) і толку з тих спецій та маринування.

Володя, ти запитав, я відповів. Ми так робимо завжди і виходить смачно
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ДимаС

Це як стейк, у якого є градієнт смаку, так і шкіра курки - вибух смаку навколо пісного мʼяса

БандерівецьTopic starter

А для чого запікати в рукаві? Якщо не перетримати курку без рукава то вона не буде суха.

Якк раз якщо без рукава шкіра троха підсохне

DAP

Цитата: Бандерівець від 06-02-2024, 20:26:08А для чого запікати в рукаві?
ДімаС же писав, що рукав першу годину при температурі 160, а потім розкрити рукав і ще хвилин 20-30 на максимальній температурі. За цей час буде засмажена шкірка. А якщо ще періодично поливати тим бульйоном (як ви робите) - то взагалі фен-шуй буде. Але як на мене все залежить від курки :) я до "нашої ряби" на 10 метрів не підійду, навіть, якщо її самий крутий у світі шеф приготує.

БандерівецьTopic starter

Цитата: DAP від 07-02-2024, 00:49:46
Цитата: Бандерівець від 06-02-2024, 20:26:08А для чого запікати в рукаві?
ДімаС же писав, що рукав першу годину при температурі 160, а потім розкрити рукав і ще хвилин 20-30 на максимальній температурі. За цей час буде засмажена шкірка. А якщо ще періодично поливати тим бульйоном (як ви робите) - то взагалі фен-шуй буде. Але як на мене все залежить від курки :) я до "нашої ряби" на 10 метрів не підійду, навіть, якщо її самий крутий у світі шеф приготує.

читай уважно, що я написав

ДимаС

Цитата: Бандерівець від 06-02-2024, 20:26:08
А для чого запікати в рукаві? Якщо не перетримати курку без рукава то вона не буде суха.

я люблю щоб м'ясо довго готувалось, злізало з кісток саме, а для цього треба захистити його від втрати вологи

DAP

Крім цього тривала термообробка вичавить сік з кісток у м'ясо.
Хоча я особисто м'ясо птиці люблю максимально сухим. Може я кулінарний збоченець :)
Останнім часом кілька разів готував курча-тапака. І тут дивний парадокс. Я гадав, що важкий прес (в мене він не меньше  8 кг) вичавить сік назовні і м'ясо буде сухим. Але ніт.

БандерівецьTopic starter

Цитата: ДимаС від 07-02-2024, 12:38:40
Цитата: Бандерівець від 06-02-2024, 20:26:08

я люблю щоб м'ясо довго готувалось, злізало з кісток саме, а для цього треба захистити його від втрати вологи
ооо
я теж так люблю

SMF spam blocked by CleanTalk