Рибні котлети

Автор Бандерівець, 26-02-2024, 11:59:05

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

мені так не таланило, тільки срібляний гачок!
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

Ivan 68

Маю ось таку просту, але дуже корисну і просту приспособу для чистки риби -

добавлено: 27-02-2024, 17:59:37

Які я тільки терки не перепробував. Рибу дуже люблю. Дружина дуже смачно готує, а рибу завжди я чищу. Пивні пробки на дерев'яну планку - хороша штука. Але та, що на фото набагато зручніша і копійки коштує. Покупну щуку завжди чищу сам - бо на базарі з неї часто ікру забирають. А то ж делікатес. У часи Івана Грозного ікра щуки цінувалася набагато більше ніж червона і чорна. До речі, по своїх характеристиках вона дійсно вважається не гірша за чорну ікру.
Поділюсь, як ми її готуємо. Називається п'ятихвилинка.
Перший секрет. Ви всі знаєте, що ікру практично любої великої риби потрібно відділити від плівок. І це доволі складна і муторна штука. Якось вичитав і с тих пір постійно так робимо - прокручуємо ікру в плівці через м'ясорубку, тільки потрібно прибрати ніж та поставити саме велике сито. Вся плівка намотується на вал, а ікра витікає. Не бійтеся з нею все буде гаразд.
Потім ікру потрібно пару раз ошпарити гарячою водою, щоб убити паразитів, які там можуть бути. Другий секрет. Це потрібно робити досить швидко, щоб ікра не зварилася. Краще всього це робити удвох. Один лиє воду, а другий тримає дрібне сито (у нас є друшляк з нержавіючої сітки) і швидко-швидко перемішує ікру, щоб стекла вода. Цю процедуру бажано повторити ще один раз.
Потім в миску з ікрою додаємо три - п'ять ложок рафінованої-дезодорованої олії (оливкова не підійде - у неї інші температурні режими при вистиганні), сіль та перець за смаком і сік лимона за смаком (як правило соку від пів-лимона достатньо). Все це перемішуємо і ставимо ємність з ікрою в холодильник на 5 - 15 хвилин. Все - ікра готова. Хліб, масло і сто грам до неї будуть гарним доповненням на вечір.
Третій секрет. Коли чистимо щуку - внутрішні органи не викидаємо. У любої хижої риби є печінка (у щуки вона ду-у-у-же смачна), серце та інше, але і кишки щуки жарені досить смачні. Після того, як зробили ікру - берете пательню (сковорідку), наливаєте грам сто олії, добре розжарюєте олію і вкидаєте обжарити печінку, серце та кишки (звісно все потрібно перед тим добре промити). Обжарюєте це все 2-3 хвилини і прямо з пательні вилочкою і до рота. Звісно, перед тим - чарочку холодненьої.
Поки вип'єте першу чарку та покуштуєте те, що обжарили, вже і ікорка буде готова.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Батарейкин

Цитата: Сергей Леонидович від 26-02-2024, 23:02:47ну, якщо вже ти пишеш про безграмотність,
ну так я в темноте... и выпивши....
должны же быть у меня хоть какие изъяны....
а то Святые на этой Земле не живут (((

Цитата: Andrik_K від 26-02-2024, 22:58:55назад 10щук все от 0,6 до 0,9 так и икры 150мл получилось
браконьер (( шнурков наловил....
а могло бы с той икры куча щурят получится!   голодаешь?   (((

Цитата: ДимаС від 26-02-2024, 23:20:13Якось попали на переповнену щукою річку, то шнурки по 500-700г
еще один извращенец (((((((

добавлено: 27-02-2024, 18:08:16

Цитата: Ivan 68 від 27-02-2024, 15:52:57Потім ікру потрібно пару раз ошпарити гарячою водою, щоб убити паразитів,
не убьешь (((

Цитата: Ivan 68 від 27-02-2024, 15:52:57Покупну щуку завжди чищу сам
кстати дома даже своя щука... это не то((((
нужно с дымком на костре!
и как только поймал-оглушить молотком или палкой... и под борт. она тогда мягче...
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Ivan 68

кстати дома даже своя щука... это не то((((
нужно с дымком на костре!
и как только поймал-оглушить молотком или палкой... и под борт. она тогда мягче
Згідний на всі сто. Але де ж зараз той борт взяти?...

andy

Цитата: Батарейкин від 27-02-2024, 18:08:04браконьер (( шнурков наловил....
Поддержу. Я хоть по карпу в основном, и на карасикаили беленькую зимой. Так вот часто шнурки судака попадались. Их в лунку назад.
Деньги под ногами, сумей поднять.

BazilVV

Цитата: Ivan 68 від 27-02-2024, 15:52:57Потім ікру потрібно пару раз ошпарити гарячою водою, щоб убити паразитів, які там можуть бути. Другий секрет. Це потрібно робити досить швидко, щоб ікра не зварилася. Краще всього це робити удвох. Один лиє воду, а другий тримає дрібне сито (у нас є друшляк з нержавіючої сітки) і швидко-швидко перемішує ікру, щоб стекла вода. Цю процедуру бажано повторити ще один раз.
Потім в миску з ікрою додаємо три - п'ять ложок рафінованої-дезодорованої олії (оливкова не підійде - у неї інші температурні режими при вистиганні), сіль та перець за смаком і сік лимона за смаком (як правило соку від пів-лимона достатньо). Все це перемішуємо і ставимо ємність з ікрою в холодильник на 5 - 15 хвилин. Все - ікра готова.

Я роблю так:ікру відділяю від плівки (як це зробити, кожен робить по своєму), далі кипячу воду 1-2 літра (залежить від кількості ікри) і роблю розчин, добавивши 50-100гр. солі, цим розчином заливаю ікру, щоб була покрита 2см, накриваю кришкою на 5хвилин, зливаю розчин, профільтрувавши через марлю, скоро не насухо і знов повторюю заливку розчином кипятка, 5 хвилин, фільтрація, третій раз кипячений розчин і фільтрація на цей раз трохи довше, побачите самі що води вже нема, або дуже мало і можна знехтувати, далі все за смаком, я додаю домашньої, пахнющої соняшникової олії, перець, якщо ще потрібна сіль то сіль, далі відрізаю скибку хліба і ікорочки на нього. Ікра годиться від будь яких НАШИХ риб, готовність 20-25 хвилин після спіймання риби.
пс:якщо хто буде робити, будете здивовані величиною ікринок, збільшаться, не переварені, а ще коли залили кропом то можна виделкою перемішувати і виловлювати остатки пліви, якщо залишилася.
Смачного!

Цей рецепт я в ютубі бачив, робив не раз, провірений, якщо знайду скину зсилку.

Andrik_K

Цитата: andy від 27-02-2024, 22:02:49
Цитата: Батарейкин від 27-02-2024, 18:08:04браконьер (( шнурков наловил....
Поддержу. Я хоть по карпу в основном, и на карасикаили беленькую зимой. Так вот часто шнурки судака попадались. Их в лунку назад.
водоем арендный хозяин не может нормально разводить рыбу. просит ловить и не выпускать любую щуку. по весне сказал поставит мелкие сети и выловит максимально
Судака и я бы выпустил , но его там нет и никогда не будет
Я знаю, що нічого не знаю

andy

Цитата: Andrik_K від 27-02-2024, 23:12:59водоем арендный хозяин не может нормально разводить рыбу. просит ловить и не выпускать любую щуку. по весне сказал поставит мелкие сети и выловит максимально
Судака и я бы выпустил , но его там нет и никогда не будет
Дело в том, что щуку специально запускают, для того чтоб рыбу гоняла, она быстрее растет тогда.
Что то где то не так.
Деньги под ногами, сумей поднять.

Батарейкин

Цитата: Ivan 68 від 27-02-2024, 19:14:19Але де ж зараз той борт взяти?...
так у вас Днепр не упал....
это у нас минус три метра
все причалы как пляжи в сахаре
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Ivan 68

Мені до найближчого берега Дніпра їхати 120км. На роботі маю свого берега річки 200м. Але там є тільки один річковий карась.
А зараз же діє заборона на вихід на лодках/катерах/яхтах/тощо. Чи я може щось пропустив?

Батарейкин

Цитата: Ivan 68 від 28-02-2024, 18:21:11діє заборона на вихід на лодках/катерах/яхтах/тощо. Чи я може щось пропустив?
да. но не на всех...

SMF spam blocked by CleanTalk