Паровой отбор голов

Автор Игорь, 08-03-2024, 08:55:23

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГонщикФормулы

Игорю виднее больше, но если что-то получится, то я думаю будет же вариант при желании провести модернизацию своих дефлегматора. Конечно так далеко загадывать ещё рано.

ДимаС

Ігоре, Назим як ніколи правий - треба рух вперед
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Бандерівець

У мене колона іншої конструкції ніж у вас. В неї не має перегородчастого вузла, дімрот впирався в насадку. Флегма з дімроту попадала одразу в насадку. Відбір спирту вів по парі в 20 см. під дімротом, тих 20 см. були заповнені насадкою, що не дозволяє новоутвореним головам та тим які зібралися в горі під час відбору голів потрапляти у відбір. Управляв подачею води в дімрот через ШИМ, термометр ds18b20 встановлений на кришці девлегматора, відбір голів, новоутворених голів та хвостів йшов через паровий відюір над дефлегматором. Основне дуже добре утеплити(ізолювати) термометр від кімнати. На роботу відбору не суттєво впливало зміна тиску води з магістралі(сусідка спустила воду в туалеті, сусід відкрив душ...). Оскільки між паровим відбором над дімротом і паровим відбором тіла було дась 15+20 = 35 см. то новостворені голови неспускалися у відбір тіла.

Колона суцільною трубою від кега до стелі. Між дифлегматором та стелею було дуже багато утеплювача. Як утеплювач купив шерстяні носки ))))

Розпридільчуго вузла не мав бо не було необхідності. Відходи(голови+хвости) в одну 20. ємність, товарний спирт в іншу.

Також практично замітив. Якщо включити відбір тіла то можна було піднімати на 10-20% потужність(уже не памятаю).

Коли хвости були відібрані то включав максимальну потужність ,виключав подачу води в дімрот і продував колону. Хватало 2.л. того що продулося щоб насадка була чистою.

В автоматиці були режими розігрів-відбір голів-відбір підголовників(рідко застосовувався мною) - відбір тіла-відбір хвостів-продувка.

Якось так.

ДимаС

Треба в Ігоря деф насипати насадку :o

добавлено: 09-03-2024, 21:34:10

Цікава конструкція, дякую.

Бандерівець

Цитата: ДимаС від 09-03-2024, 21:32:47Треба в Ігоря деф насипати насадку :o
ГГгггггггг

Бандерівець

Цитата: yrabarskiy від 09-03-2024, 22:10:27
Панове, ви що думаєте, що дихання дефлегматора аналогічне диханню спортсмена спринтера?  То звісно помиляєтеся. Хіба не спостерігали за зависаючими краплями з ТСА? Звисаюча крапля наростає та утримується декілька секунд доки не відірветься та впаде у пляшку для накопичування.  Це вказує на те, що в дефлегматорі зазвичай надлишковий тиск. Вспмніть експерименти Ігоря  про періодичні випорскування.

Я не знаю яка конструкція дефлегматорів у Ігоря, можу він використовує трубочку малого діаметру. В мене з дифлегматора виходить трубка 1/2 дюйма, до цією трабки приварена різьба, і в ту різьбу вкручений холодильник. Там ніде не створюється ніякого надлишкового тиску. Тиск на кухні  майже(може якісь 2*10^8 атм нижче  :D :D :D Ггггг) дорівнює тиску над дімротом.

ГонщикФормулы

Не реклама, но кто-то нас подслушивает  ;)
https://youtube.com/shorts/od-398CRjM8?feature=shared

Бандерівець

Цитата: ГонщикФормулы від 09-03-2024, 23:16:40

В мене вся частина колони по яким проходила пара були добре утеплені. А в нього на відборі пара така велика площа та і ще неутеплена. Якась хєрня повна

ДимаС

Цитата: ГонщикФормулы від 09-03-2024, 23:16:40
Та воно геть інше те залізяччя

vova0869

Сама назва форуму передбачае эксперементувати.

Бандерівець

Якби в мене така конструкція не працювала то я би сказав що "Так непрацює". А працювало не один рік, всі було ідеально віідлагодженно. Правда я затратив величезну кількість часу на досліди.

В моїй конструкції дуже багато плюсів.

Одне Но якщо Ігор не захоче щось подібне зробити до таке буде лише у мене. До війни у нас ніхто неексперементував, а під час війни тим більше ніхто не буде

ИгорьTopic starter

Мене наразі цікавить саме дослідницька частина питання. 
Напад вуацйєрізму. Кортить побачити що в колоні робиться.
Бо без цього що по парі відбирай, що по рідині - це блукання навпомацьки в темряві, в надії схопити бога за бороду.
Я вже завагітнив цим питанням, вже вигадую як зробити дослідницьку систему, з інтегрованим кондуктометром.
Планую зробити додаткову царгу, сантиметрів 20, під нею - вузол рідинного відбору з виводом певної долі флегми в кондуктометр, та поверненням цієї флегми назад, на живлення насадки.
Над додатковою царгою - дефлегматор без рідинного відбору, але з посиленим охолодженням ТСА, звідки буду брати голови на етапі голов, та непастеризований спирт  на етапі  товарного спирту.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Серед питань, що треба з'ясувати, це доцільність зменшення нагріву на етапі відбору голів, та можливість скласти алгоритм для оптимального відбору голів без потреби в зворотньому зв'язку - без кондуктометра.

Про відео вище...
Коли я бачу колону з гольчастим краном на лінії відбору, я вже не знаю чи плакати, чи сміятись.

ИгорьTopic starter

Доречі, якщо царгу пастеризації з дефлегматором поставити на звичайний дистилятор, то можна на етапі первинної перегонки браги відбирати певну долю голів. Спробуємо.

ИгорьTopic starter

Цікаво, а який запас висоти над царгою найбільш часто зустрічається?
Саме над царгою, не над дефлегматором? 
Я маю 70 сантиметрів, з яких 20 займе дефлегматор над пастерізаційною  царгою, та вузол відбору та вимірів під нею. Тобто, я можу дозволити собі царгу пастерізація висотою сантиметрів 40. 
Хоча, думаю, 30 буде достатньо.

SMF spam blocked by CleanTalk