Кава

Автор Бандерівець, 16-03-2023, 13:43:42

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Насправді правда у тому що брендів кави набагато більше ніж виробництв, де їх обсмажують. Приват-лейбл робить свою справу.
Але є але.
На прикладі київського Gemini. - це певно найкрутіше обладнання в Україні для виробництва як чаю, так і кави. Але самі вони під своєю ТМ мало що виготовляють. І не топчики.
Але камера обсмаження кави - то герметична установка, яка за заданою програмою як смажить, так і купажує й розфасовує. Все для того, щоб при стабільній сировині (чи вірному підбору сировини) мати щоразу однаковий результат. Особливо круті роблять купажі. Їх кави багато продається фірмами, які заробляють на встановленні та оренді/продажу кави вендинговими кавоматами. Бо ціна-якість для бізнесу. І ті зразки, які я куштував кілька років тому - були бомбічні, при тому що то купажі, а я окрім арабіки не можу нічого пити...
Але друге але. То не той формат.
Так, якісна кава.
А що таке якість? Оболонька теж якісна ж... але ми її не пиємо.
Бо душа бажає крафту. Малих виробництв. Неповторності та ексклюзивності смаку та аромату, його насиченості.
Америкоси кінчають від Старбакса. Блювати можна тою кавою така гидота. Зате помел дуже грубий та швидко проливається якщо стоїть черга з 30 людей...

Все має свого клієнта й пошановувача. Все має свою ціну. А ще може мати вкладену душу у те що нам поглинати... і це не останній фактор, доречі (на цих словах атеїсти перехрестились, християни здійснили намаз, а одесити промовили «Таки так. Головне шоби ви таки вірили у це» :D
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

perkoljator

Цитата: andy від 26-03-2024, 09:08:32Не повірю, що продегустував 16 видів кав.
Запомнив мабуть гучні назви.
andy,  Сегодня ради тебя зашол в местный Ошённн.  :D . При этом посетил кофейный отдел. Насчитал  сорок наименований какавы в зёрнах.  :o  Разных производителей розфасовок и наименований. Цена за килограм  от 45 -ти до 120 -ти злотых.
Розфасовка 250, 500 и 1000грамм.  ;)
Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

БандерівецьTopic starter

Цитата: andy від 26-03-2024, 19:57:55Вова, ти ж хімік. 16 кав від одного ж того виробника.

2-х виробників. Львівська це купажі та ароматична

Я каву пю замість чаю, кожні 1,5 години.

Цікаво попробувати каву сильної обсмажки.

makrak80

Цитата: Бандерівець від 27-03-2024, 08:28:43Я каву пю замість чаю, кожні 1,5 години.
А це не забагато ? Чув що треба пити не більш як 3-5 чашок на добу ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

БандерівецьTopic starter

Цитата: makrak80 від 27-03-2024, 10:47:17
Цитата: Бандерівець від 27-03-2024, 08:28:43Я каву пю замість чаю, кожні 1,5 години.
А це не забагато ? Чув що треба пити не більш як 3-5 чашок на добу ...

Багато, сам розумію.

Зранку пю з великим вмістом кофеїну(рабуста > 2.5 мг.), потім арабіку ( = 1.5 мг.), а після 18:00 Decaf, баз кофеїну

БандерівецьTopic starter

Andy якби не твоя ситуація я би тебе давно забанив

Поки попередження

andy

Бандерівець,
Так ситуація і кришу рве.

Якщо хочеш, Забань, твоє право.
Деньги под ногами, сумей поднять.

Батарейкин

Цитата: andy від 04-04-2024, 20:21:25Забань, твоє право.
наверное твой бан уже закончился )))
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

БандерівецьTopic starter

Нова кава приїхала, від Кузня кави. Ціни в них просто капець дешеві. Закупив всю ароматизовану каву. Хотів спробувати.

P.S.  Спробував, вся класна така насичена, густа, взагалі не чути водинистості . Найкраща то вишня в шоколаді

yrabarskiy

Цитата: Бандерівець від 04-05-2024, 12:01:54Закупив всю ароматизовану каву. Хотів спробувати.

P.S.  Спробував, вся класна така насичена, густа, взагалі не чути водинистості . Найкраща то вишня в шоколаді
Ось так і я. Вирішив, навіщо мені та діжка для витримки дстилятів. Довге очікування і т.д. . Виготовив хороший ректифікат, додав до нього ароматизаторів, хоч віскі, чи бренді; ром;  чача; тощо і одразу насолоджуйся. Саме головне що основа це етиловий спирт високої очистки, на відміну від дистиляту з численними домішками. Позитивним також є те, що при недотриманні культури споживання алкогольних напоїв, на ранок наступного дня негативні наслідки маловірогідні.
     Так що тут як сказати "бабка надвоє гадала" )))
Хмільна вода не приведе до добра!

ДимаС

Подивився сайт - ціни гарні. Є моя улюблена Колумбія супремо. Є набір неароматизованої арабіки взагалі. Дякую, треба буде спробувати.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

БандерівецьTopic starter

Цитата: yrabarskiy від 04-05-2024, 13:12:36
Цитата: Бандерівець від 04-05-2024, 12:01:54Закупив всю ароматизовану каву. Хотів спробувати.

Ось так і я. Вирішив, навіщо мені та діжка для витримки дстилятів. Довге очікування і т.д. . Виготовив хороший ректифікат, додав до нього ароматизаторів, хоч віскі, чи бренді; ром;  чача; тощо і одразу насолоджуйся. Саме головне що основа це етиловий спирт високої очистки, на відміну від дистиляту з численними домішками. Позитивним також є те, що при недотриманні культури споживання алкогольних напоїв, на ранок наступного дня негативні наслідки маловірогідні.
     Так що тут як сказати "бабка надвоє гадала" )))

Спробувати можна, нічого за це мені ж не буде

vova0869

Надул по пользовался и в шкафчик спрятал .

Andrik_K

Цитата: ДимаС від 04-05-2024, 13:15:39Подивився сайт - ціни гарні
Ціна як ціна нічього особливого
Я знаю, що нічого не знаю

БандерівецьTopic starter

Купив цілу кучу сиропів до кави. Тішуся, як мала дитина !!!

SMF spam blocked by CleanTalk