Малыш. Управление насосом.

Автор Игорь, 07-12-2020, 12:52:51

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Птах

Дякую ! Буду чекати,порекомендуй який треба блок 24 кондиціонер ?

ИгорьTopic starter

Мінімум 12-тий.  Краще 18-тий або 24-й.
Але треба мати на увазі, що навіть взимку блок не зможе працювати в зачиненому приміщені. Дуже швидко повітря в ньому прогріється, охолодження зупиниться.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

DAP

Цитата: Игорь від 07-04-2024, 05:20:35Але треба мати на увазі, що навіть взимку блок не зможе працювати в зачиненому приміщені.
В мене зовнішній від 18го, взимку знаходить в зачиненій досить компактній літній кухні і все ок поки на вулиці не більше 15. Потім виношу на вулицю.

ИгорьTopic starter

Хтось питав про Малюка? Є один вільний.

Andrik_K

Я знаю, що нічого не знаю

Andrik_K

Цитата: Игорь від 02-04-2024, 08:02:05Цитата: Птах от 01-04-2024, 16:38:08
на жаль не зовсім розібрався та не спланував систему автономного охолодження.Поки що думаю-вивчаю
Пропоную не поспішати, бо існує багато варіантів, мені самому часом складно прийняти рішення про комплектації.  Кожен з них має власні переваги та недоліки, якщо система охолодження на етапі планування, е можливості зважити всі за та проти, та прийняти збалансоване рішення.
Сьогодні - завтра я спробую навести лад у своєму розумінні що до чого, розпишу покроково як обрати оптимальний варіант.

Теж хотілось би почути про правильне планування та компоновку оптимальної системи автономного охолодження. Дякую.
Я знаю, що нічого не знаю

ИгорьTopic starter

Я все не зберуся з думками...   
Перше, що треба зауважити.   
Якщо ви заможна людина з першої сотні списку Форбс, то вам автономка зовсім не потрібна. Воду для охолодження можна брати через лічильник, та до собівартості спирту додавати ще декілька гривень рахунків за воду.
Якщо брати воду насосом з бачка унітазу, то  Малюк зменшить ці додані гривні раза в два, бо брати буде води рівно стільки, скільки потрібно.   
Людям, що у списку Форбс займають позиції поза першою сотнею, є сенс звернути увагу на автономну систему охолодження.
Її особливість не тільки в тому, що витрати на воду припиняються, а ще й в тому, що з'являється можливість використати кіловат-години повторно. 
Кожна копійка, витрачена на електроенергію, може бути використана повторно - на нагрів води у побутових цілях або для чергової порції браги.
Інший варіант - опалення приміщень, нагрів басейну тощо.

ИгорьTopic starter

Намагаюсь зібратись з думками, але не виходить, несу дурню і намагаюсь при цьому виглядати розумником... Спробую ближче до теми. 

Плануючи автономну систему охолодження, що зайве тепло передає повітрю, нема сенсу брати приклад з розміщення блоків кондиціонування - стаціонарно та назавжди. 
Блок охолодження в холодну та теплу пору року має бути розташований по різному. Взимку він має віддавати тепло приміщенню, а влітку, коли це тепло вже нема куди діти, його можна розташувати десь на вулиці, гріти небо.

Отже, варіант 1.
Система розташована у окремому приміщенні приватного будинку - літній кухні або в гаражі, що має вихід у власний двір, або вікно, що відчиняються.   
В такому випадку зручно застосувати зовнішній блок охолодження на колещатках, з якого виходить два шланги довжиною метрів по п'ять, та дрот живлення. Всі компоненти системи - насос, ємність запасу води та блок керування - можна розмістити в середині зовнішнього блоку, і це дуже зручно.
Узимку цей блок стоїть десь у кутку та гріє приміщення, а взимку - тут вже два варіанти. Або переїздить на літню зовнішню позицію десь за стінкою під відкритим небом, або перемішуєтьза за двері чи на підвіконня відкритого вікна лише на час роботи. 
Для керування охолодженням в такій системі не потрібні окремі Малюк та Карлсон. Тут треба Фанкойл, з екраном та кнопками або без них.
Про відмінності - іншого разу.

vova0869

Треба слiдкувати щоб не розморозити.

ДимаС

Стара 5-та прошивка.
РК.
Датчик примотаний до трубки на виході з дефу (утеплив трохи), охолодження автономне (внутрішній блок кондиціонеру).
Вийшов дуже дивний набір коефіцієнтів, але результат мене влаштовує - супер працює, при тому що у приміщенні повітря поступово прогрівалось і ввід води у деф теж був все теплішим).
Прошився на 8-му прошивку. Подивлюсь як працює копняк, бо без нього вихід на завдану температуру був відверто не ідеальним. Далеко. Тому класно що проект розвивинувся далі перших версій.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ГОГа

ДимаС, навіщо дублювати повідомлення? Ти ж вже написав це ж саме в темі  "Малюк та Карлсон. Останні зміни".
Единственный "грех" на земле - это глупость

ДимаС

Цитата: ГОГа від 26-04-2024, 06:34:51
ДимаС, навіщо дублювати повідомлення? Ти ж вже написав це ж саме в темі  "Малюк та Карлсон. Останні зміни".
видалив звідти вже - не туди був написав, потім скопіював сюди по темі, а там не видалив) все чисто ;)
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Валерий1964

Здравствуйте. Можно заказать Малыша?

ИгорьTopic starter

Это вопрос к Валерию1988  :)
Попробую решить на следующей неделе. Сегодня собираю два фанкойла - нужно комплектовать две автономки.

ИгорьTopic starter

Склероз прогресує :)
Хтось питав про Малюка, я зібрав декілька штук, але не пам'ятаю хто просив.
Отже, хто хотів, нагадайте. Вже є.

SMF spam blocked by CleanTalk