Re: мідний аламбік

Автор braga2, 24-11-2015, 19:17:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

vova0869

А якщо потужнiсть обмежена .Це все взято з промисловостi та притягнуто за вуха маркетингом ,роздуте  блохерами.Треба орiнтуватись по мiцностi .

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 19-04-2024, 20:35:56Рахується, що для фруктових дистилятів конус не потрібен, а для зернових - потрібен.
Якщо є можливість регулювати потужність нагріву, коли у тебе є контроль температури в кубі і на виході  пари, при цьому, ти можеш впливати на це все, то яка різниця, якої висоти конус. ;)
Любіть життя. Повторення не буде...

Игорь

Шолом, конус - це як качалка у хазяйки. Без качалки вареники зліпити можна, але з качалкою... власною... улюбленою, смачніше вийде. Бо ще бабка їй тісто качала.
Хоча, якщо покласти руку на серце, і пляшкою розкачати можна, і смакота буде, але... але... але...   

Або пасочки на Великдень.
У пічці найкраще пекти, воно ж звично, хазяйка але точно знає скільки часу прогрівати, скільки дати постояти, скільки дров підкинути коли печеш, коли засувку прикрити чи відкрити ...
Але ж це не з першого разу. Треба зіпсувати спочатку  пів-мішка або мішок борошна, набути досвід, а потім вже все іде як треба.
Але, якщо покласти руку на серце, якщо пічки нема, газова духовка теж підійде.   
Отже, справа не в інструменті, не в обладнанні, а в досвіді, в практиці його використання.  Хтось шукає порад?
Це не має сенсу. Бо кожна качалка, кожна пічка, кожен шолом чи конус мають свої плюси та мінуси, зручності та незручності, а ще на додачу і характер. 
Треба набити на лобі купу шишок щоб зрозуміти, що конус - це марно витрачені гроші... Або навпаки, найкраще придбання за останні 20 років.  Один зробить один висновок, другий - інший, і слухати не можна нікого. 
Ні, слухати можна, але довіряти - ні. Перевіряти.
Власні граблі навчать уму-розуму.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Цитата: гуральник від 20-04-2024, 06:46:44ти можеш впливати на це все, то яка різниця, якої висоти конус.
Але ж по якихось причинах у нас з тобою є конуси, а, наприклад, у vova0868 та Вадіма33 - ні.
Володі напої я пробував. Мені подобаються. Вадіма - поки що не пробував, але спілкуючись, розумію продуманий та осмислений підхід, думаю і з напоями все гаразд.
З набиттям шишок з одного боку я згідний, а з іншого, нажаль немає стільки часу на те все.
Роздуми над заданим питанням і відповіді від більш досвідчених колег все одно допомагають. Хоча б банально на що звертати увагу. Ви ж знаєте, банально прочитаний один і той самий текст, але з лагом у декілька років сприймається по різному. Іноді кардинально.
Хоч і кажуть, що жаліти ні про що не варто, але я наприклад, дуже жалкую, що не опинився на форумі хоча б на пару років раніше просто навіть банально для того, щоб зрозуміти на що бажано звертати увагу (не кажу вже про інше). Перегонок зробив купу, але не розуміючи банально що на що впливає і не розуміючи що бажано фіксувати, втратив дорогоцінний час та можливість правильного спостереження. І начебто і якийсь досвід є, а навіть собі, тепер отримавши певні знання завдяки колегам, пояснити не можеш, не те що іншим.
Тому всім дуже дякую за відповіді, вони дійсно допомагають краще і глибше осмислити процеси і свої дії.
Краще ніяк, ніж як небудь.

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 19-04-2024, 20:35:56Рахується, що для фруктових дистилятів конус не потрібен, а для зернових - потрібен.
Цікаво , ким рахується ? В мене взагалі немає а ні шолому , а ні конусу , при цьому роблю непогані напої ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Це iнструмент вiрно сказав Игор i щоб зрозумiти як ним користуватись та визначитись чи вiн потрiбен треба его мати .В мене шолом бо не хватило грошей ще на конус.Зарас е перехiдна труба 4 на 2 дюйма тiльки треба зварити мiдь з нержавiйкою.Теж буду эксперементувати.Ще керований обдув треба зробити .

voffka75

Цитата: Ivan 68 від 20-04-2024, 10:41:01Але ж по якихось причинах у нас з тобою є конуси, а, наприклад, у vova0868 та Вадіма33 - ні.
Тому що це хоббі, а тому окрім функціоналу важлива естетика процесу

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 20-04-2024, 10:41:01Перегонок зробив купу, але не розуміючи банально що на що впливає і не розуміючи що бажано фіксувати,
Дистиляція це суцільні ексрерименти.
Звичайно краще, коли ти починаєш розуміти які домішки у відборі і що з ними робити для того, щоб одні потрапили у відбір, а інші залишились у кубі. Але для усвідомлення потрібен час, або супер мозок, який все швидко запамятовує.

Delta

Цитата: makrak80 від 20-04-2024, 10:42:18при цьому роблю непогані напої ...
Ні...твої напої просто чудові! ;) Особливо витримані в бочці, чи в діжці :)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

гуральник

Так, у нього (Миколи,makrak80)найкращі з того, що мені доводилось дегустувати.

alexdoe

І я підтверждую, у Макряка - напої вишак.

vova0869

Микола я в черзi на дегустацiю рому, не прийми за наглiсть .Ром це те що я мрiю зробити .

makrak80

Якщо бог дасть , в серпні буде 2 роки йому (25 олпол) , спробуємо !  :)
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

гуральник

Як швидко час пробіг,  ніби недавно, ти тільки казав, що плануєш робити...

DAP

Цитата: Delta від 20-04-2024, 15:59:39Ні...твої напої просто чудові!
Підтверджую:)

SMF spam blocked by CleanTalk