Затор по червонй схемі для лінивих

Автор гуральник, 31-03-2024, 18:16:29

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

гуральникTopic starter

Якщо зварити кашу, то 4 доби.
При запарюванні не все зерно по червоній схемі збродить на зернових дріжджах.
Любіть життя. Повторення не буде...

voffka75

Якщо є потреба у швидкості та є можливість варити кашу то навіщо використовувати кодзі взагалі? У такому разі раціонально скористатися ферментами або солодом? Ферменти дешевше за кодзі, солод аутентичніше.
Кодзі не самий дешевий варінт. Але вони найпростіші, не потребують варки каші, охолодження, спеціального обладнання та ін. Навіщо купляти кодзі та робити на них ГОС?

Взагалі домашній винокур рахує тижнями, а не днями. Поставив у вихідний в суботу, то і перегін може бути або в наступну суботу чи через суботу і так далі. Ну виграла вона в четвер, і навіщо це?якщо все одне працювати ти з нею не зможеш до вихідних? Тому скільки там 4 дня чи 15 взагалі неважливо. 4 дня це тиждень, 15 днів це три тиждня. 

гуральникTopic starter

Всі плюси і мінуси у використанні зернових дріжджів і кодзі мені відомі.
Кожен вирішує для себе сам... на чому, скільки і чому так.
Я тут про інше...

Сьогодні пятий день бродіння, брага освітлена, сірник горить. Бродіння закінчилося, можна переганяти, чи ще чекати ?

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

гуральникTopic starter

Ivan 68

Я на своєму негативному досвіді переконався - сірник не показник.
А якщо хочеться щоб пошвидше вибродило - зроби гідромодуль 1 до 5, або до 6 і все буде добре.
У всякому разі спиртові дріжджі у мене на Бурбоні при такому гідромодулі виброджували в нуль за 72 години. Потім брага до ранку ще постояла і на перегін.
Краще ніяк, ніж як небудь.

vova0869

А гiдромодуль при оцукруваннi як впливае ? Який мiнiмальний вПВК можливо робити ?

Я

Доброго здоров*я шановні учасники нашої спільноти.
          В цій темі, в тому рахунку, порушено тему використання КОДЗІ та зауважено на деяких негативних аспектах виявлених в процесі їх використання, а саме - час зброджування та малий вихід готового продукту.
          Мав власний досвід використання КОДЗІ та вцілому залишився задоволеним іх результатом.
          Використовував закваску Angel (Кодзі), гидромодуль 1х4.
          На КОДЗІ зброджував кукурудзяну крупу магазинну (вихід з 5кг. - 4,5л.) та пшеничну манку з високим вмістом клейковини/крохмалу (вихід з 5кг. - 4л.). На превиликий жаль, здуру, весь отриманий спирт сирець переробив на ректифікаційній колоні і майже втратив весь аромоксамит того напою. Вихід зазначено орієнтовний "в кругову", виходячи з міцності 38-39грд. кінцевого напою. На той час, результати не фіксував до дрібниць, оскільки більше задоволення отримував від самого процесу, а результат був вторинним.
          Щодо процесу, то в ємність 35л. наливав 10л. окропу та засипав 5кг. крупи, інтенсивно перемішуючи ручною мішалкою. Через 3-4 години, спочатку розбивав круп*яний осад перфоратором з відповідною насадкою, потім доливав 10л. холодної води і знову перемішував перфоратором. Чекати поки саме охолоне не доцільно, бо може скиснути, мав таку неприємність.
           Вносив дріжджі, 9грам на 1кг. сировини, перші 3 доби перемішував двічі на день, а потім під гідрозатвор. Пінка була, але невеличка, в межах цього співвідношення рідини та круп, за межі ємностей не вилазило.
          Період зброджування:
- тиждень, зимовий період, запарював кип*ятком та весь час зброджувалось в хаті на теплій підлозі (стабільні, сприятливі умови);
- три тижні, запарював кип*ятком, але зброджувалось на дворі в літній період (то денна спека то нічна прохолода, не сприятливі умови).
         Переганяв на звичайному кубі з тенами та фальшдном, проблем не було.
          Порівняти з роботою на ферментах та їх результатами, на жаль, не маю змоги. Сподіваюсь в цьому році спробувати по рекомендаціях викладених в цій темі попрацювати з зерновою сировиною та ферментами.
          Якщо кому цікаво, додаю лист від представництва виробника закваски Angel (КодзІ) з рекомендаціями щодо порядку їх використання.

SMF spam blocked by CleanTalk