Весовой калькулятор

Автор Игорь, 02-08-2018, 07:45:11

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ivan_fd

Я тут прочитав ще раз опис у екселі. Щось я не розумію, чи там опечатка, чи то так має бути. Потрібно щоб Ігор уточнив.
Не зрозуміле виділив червоним. Можливо там має бути не початкової, а кінцевої???

ЦитатаКонечную скорость отбора голов целесообразно установить один раз и всегда пользоваться этим значением.
Эта настройка вынесена в скрытые под номером F-7. 
Рекомендуемое значение начальной скорости - 15-20 мл в час на каждый киловатт нагрева.

Serhiy

Існують дві швидкості відбору голів - початкова і кінцева. 
Не обов'язково відбір має починатись з меншої швидкості. Наприклад, я починаю відбір з більшої швидкості, закінчую меншою. В моєму випадку початковою швидкістю являється більша швидкість. Можливо, хтось робить навпаки, тоді його початкова швидкість є моєю кінцевою.
Але в інструкції під початковою «начальной» швидкістю розуміється менша швидкість відбору

добавлено: 31-05-2024, 18:11:49

Цитата: ivan_fd від 31-05-2024, 16:56:58Эта настройка вынесена в скрытые под номером F-7.

добавлено: 31-05-2024, 18:43:56

Тобто, під час налаштування Роси,в розділі Р3 прописується початкова швидкість, а в комірку F-7(в прихованих налаштуваннях) заноситься кінцева швидкість. Ті дві швидкості (менша і більша)які вираховуються калькулятором можуть бути і початковими і кінцевими, на ваш розсуд.
Дуже сподіваюсь, що своєю відповіддю, нікого не заплутав.
Всегда

ivan_fd

Це все зрозуміло. Але мені, логічніше, там би звучало кінцевої, або однієї з швидкостей. Бо плутає. Хоча суті налаштувань це не міняє.

Serhiy

Там не могло бути написано «кінцевої», з тих міркувань, які я наміркував  вище (якщо коротко, тому що менша швидкість не завжди є кінцевою). А тут йдеться саме про меншу швидкість.
ЦитатаРекомендуемое значение начальной скорости - 15-20 мл в час на каждый киловатт нагрева.
Всегда

ivan_fd

Так, все вірно.  Все там добре написано.
Коли ти вже знаєш то питань не виникає. А якщо людина вперше відкрила, читає інструкцію:

ЦитатаРекомендуемое значение начальной скорости - 15-20 мл в час на каждый киловатт нагрева

то виникають питання. як от в гуральника. Що куди вводити.

;)

добавлено: 31-05-2024, 21:41:26

Особисто до мене дійшло би швидше, якби там писало:

Рекомендуемое значение начальной или конечной скорости - 15-20 мл в час на каждый киловатт нагрева

ИгорьTopic starter

Відверто кажучи, вважаю помилкою робити калькулятор для відбору голов.
Результатом обчислень калькуляторів мають бути стовідсотково достовірні значення.
Якщо мова йде про обчислення параметрів відбору голів, то це мають бути значення часу та швидкості, що гарантовано дають відмінний результат при мінімальних витратах часу та електроенергії.
Так порахувати ми не можемо, бо не враховуємо ані параметрів  колони, ані переліку та концентрації домішок у сирцю, ані, навіть якщо ця інформація буде, ми не маємо достаменного розуміння що та як треба робити.

Щодо розрахунку коефіцієнту відбору - тут я не маю заперечень, результат буде вірним, якщо не з першого разу, то на другій-третій ітерації - точно.

те, що я зробив в скромному файлику екселя, потрібно для першого запуску, лише щоб зрозуміти де та ще можна змінити. Все решта кожен має намацати сам.
Коли я писав цей файл, цукор був одної якості, зараз - зовсім іншої. Якщо мої рекомендаціі п'ятирічної (чи скільки там) давнини застосувати для браги з сьогоднішнього цукру, голови будуть відібрані погано.
Да що тут казати, наразі ми не маємо спільної думуки як само відбирати голови - з постійною швидкістю, або з її ростом чи зменшенням.

наведу конкретний приклад.
На минулому тижні тестував нову колону. Мав два різних сирця - з відходів перегонки вина та з цукру.
З виногдадного сирця я зазвичай відбираю 7-8% як голови, 1 кВт-год на літр спирту, почасткова швидкість втричі більша за кінцеву.
Отримав нормальний результат з першої ректифікації.
Спроба ректифікувати цукровий сирець з такими самими параметрами дав жахливий спирт з купою сторонніх запахів. Довелося розводити водою та ректифікувати повторно. З зовсім іншими параметрами відбору голов.

Вважаю, в калькуляторі голів має бути примітка про те, що нормальні результати залежать від купи факторів та не гарантовані.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Цитата: ivan_fd від 31-05-2024, 21:35:54рекомендуемое значение начальной или конечной скорости - 15-20 мл в час на каждый киловатт нагрева
Це стовідсотково хибна рекомендація. Завтра калькулятор завантажить людина з метровою колоною з сіткою Панченкова, або з трьома барботажними тарілками. Що він отримає в результаті виконання таких рекомендацій?
Зауважу важливий момент. Для кого писався цей калькулятор? Мій розрахунок відбору голів призначений для користувачів моїх колон, і лише як ілюстрація методики, ніяк не як рекомендація або аксіома.
Для кого писався цей калькулятор? До яких колон його будуть застосовувати? До бражних? Отож.

ИгорьTopic starter

Цитата: ivan_fd від 19-05-2022, 15:46:02Serhiy,  так, браузерів існує багато. Але, щоб в ньому працювало те, що ви кажете, також потрібно написати код. Й то не факт, що вийде щось путнє.
Тоді яка різниця, якщо зробити додаток, який буде давати сигнал на колонки компа?
Різниця велика. Щоб браузер щось видав у колонки компа, на браузері має бути активна саме та сторінка, гучність має бути на достатньому рівні, а той, для кого цей сигнал призначений, має бути поруч.
Додаток не потребує жодних активних вікон, він завжди поруч, він навіть вночі дасть сигнал достатньої гучності.

ivan_fd

Потрібно добавити якесь попередження.?
Чи прибрати ці розрахунки???
Для себе я їх точно залишу. 😀

ИгорьTopic starter

Цитата: ДимаС від 30-05-2024, 13:38:22
Шкода що немає мультиприладів - підключити і малюка і муп зразу, або два малюка... хоча б 2 прилада на екран буде влізати, всі нові зміщувати вниз. Верхню половину, яка зараз показує критичні помилки перенести на спливаюче вікно, коли є така помилка і оповіщення.

А ще при запуску додатку треба кнопати кнопку щоб почали передаватись логи. Може можна зробити так, щоб воно кнопало автоматично? Тобто при запуску зразу відображало логування
щось вже робилось в цьому напрямку, але не тестувалось.
Якщо ти бажаєш отримати сигнал тривоги з купи приладів, то маєш налаштувати для них однаковий ідентифікатор.
тобто, треба взяти ідентифікатор з одного прилада, та вставити в налаштування всіх інших.
Ще раз, це ще не тестовано. Що не сподобаєься, можна буде зробити інакше.

ИгорьTopic starter

Попередній ІD зберігати не треба, бо якщо він буде змінений, з'явиться кнопка для відновлення при необхідності.

ДимаС

Цитата: Игорь від 03-06-2024, 11:31:59
Попередній ІD зберігати не треба, бо якщо він буде змінений, з'явиться кнопка для відновлення при необхідності.
дякую, я спробую це рішення...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ivan_fd

Цитата: Игорь від 03-06-2024, 11:20:11тобто, треба взяти ідентифікатор з одного прилада, та вставити в налаштування всіх інших.

При такому підході на сервер буде приходити і логуватись все нормально, але з додатком працювати буде некоректно.
Буде брати до уваги тільки верхню строку логу. При наступному запиті строки змістяться і вже буде сприймати інший прилад. Якщо інтервал буде стояти хвилина і відбудеться аварія на приладі, який буде стояти на другому місці, то прилад закричить через дві хвилини.
Можна спробувати  поставити в додатку галочку Дуплет, при цьому назви приладів мають відрізнятись. Тоді має реагувати на два останніх.
Як написав Ігор, потрібно пробувати.

Надіюсь хтось зрозумів, що я тута понаписував.

Опис меню Дуплет є в допомозі додатку.

гуральник

Іван,що ти змінив у калькуляторі?
Пропонує оновити.
Любіть життя. Повторення не буде...

ivan_fd

2.0 - трохи змінив інтерфейс, якраз у відборі голів"Роса"
2.1 - дописав примітку, то що радив Ігор.

Оновлюй, нічого сташного.  :)

SMF spam blocked by CleanTalk