Бурбон

Автор Егор, 28-01-2018, 09:01:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Интересно улучшится ли ещё эффект если кору дуба поджарить... По идее хуже не будет...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ЕгорTopic starter

Цитата: ДимаС від 12-03-2019, 08:13:47
Интересно улучшится ли ещё эффект если кору дуба поджарить... По идее хуже не будет...
Можно и поджарить, можно и чуть ванильки кинуть.
Я в фундаментальном труде описывал ароматизатор Дымок, его то же можно.
тутачки http://labspirt.com/forum/index.php/topic,59.msg65762.html#msg65762
Смотре где. ИМХО если ржаной дистилят- то там дым не к месту, а если кукурузный -то к месту.
Главное шоб потом пооксидировалось какое-то время.

ДимаС

Шановні, я завжди брав для бурбону кукурудзяну крупу в АТБ та розварював у ПВК, або пивоварці - де й бродив по червоній схемі, де й переганяв. Все у одній прсудині.
Зараз постало питання перегонки на ББК. Але ББК у мене без парогену, тому каша не покатить. Вже є досвід перегонки по білій схемі браги з ячменю, меленого на млинку пивному та 10% солоду. Все нормально фільтрувалось, бо і солод і мелене зерно має достатньо лушпиння.
Тепер треба зробити так, щоб отримати затор з кукурудзи, який можна буде профільтрувати у пивоварці. При тому що таких заторів треба зробити 4 по 70л - має бути мінімум сексу.
Чи є у кого досвід який на практиці підтверджує або спростовує те, що якщо замість крупи взяти кукурудзяне зерно, перемолоти його на вальцевому млинку на крупну фракцію (аби розламане було кожне зернятко на 2-3 частини) що це при схемі прогріву до 65С дозволить з додаванням 20% ячмінного солоду, по 5% пшеничного солоду та жита профільтрувати це все фальшдном.
Чому до 65С?
Бо кашу яка буде після 95С або після розварювання геть потім не профільтрувати...

makrak80

По - перше , чи потягне куку твій вальцевий млинок ? Вона міцніше за ячмінь та пшеницю . По - друге , я не чув що б хтось робив кукурудзяний затор по білій схемі , навіть в промкі ... Зроби з борошна кукурудзяного , гадаю що його твоя ББК їстиме ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Мабуть там втхiд буде мiзерний .

voffka75

Фільтрувати кукурудзу дурна ідея

ДимаС

Цитата: makrak80 від 20-06-2024, 11:59:59
По - перше , чи потягне куку твій вальцевий млинок ? Вона міцніше за ячмінь та пшеницю . По - друге , я не чув що б хтось робив кукурудзяний затор по білій схемі , навіть в промкі ... Зроби з борошна кукурудзяного , гадаю що його твоя ББК їстиме ...
Тобто ти думаєш що відкритий тен на ББК не спіймає пригар муки? Може й так, але я малюю в уяві картину коли у нижній частини тену (нагадаю, він у мене встановлений вертикально у царгу під кракозябрами) буде накомичуватись густіша фракція та поступово замулить частину тену, який почне смажити цей мул у нижній частині самого себе...

добавлено: 20-06-2024, 15:23:35

Добре, по фільтрації кукурудзи дякую, прийняв що не можна відфільтрувати.

makrak80

ББК це та ж НБК , чи то різні бжоли ? Знаю що на НБК борошнові браги добре гоняють , хоча в мене її ні коли не було ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

То вона і є

добавлено: 21-06-2024, 07:12:11

Тоді наступне питання: чи є успішний досвід форумчан працювати з борошном чи кукою (майже у борошно помел) на ББК без парогена?

ДимаС

Знайшов у магазині мішками (певно це й називають кука) дуже дрібний помел кукурудзи. 225грн за мішок 25кг.
Думаю спробувати все ж зробити невеличкий затор на 70л з цієї борошно-крупи.
Є два варіанти:
1. Нагріти до 70С, всипати кукурудзу, кинути ферменти, включно з бета-глюконазою та целлюлазою, затертись на 65С та залишити на добу.
Потім перекачати у бочку через дуршлаг таки сітчастий. Десь 1-1,5мм комірка. Потім вже бродіння на на кракозябри перистальтикою.
2. Тєвсе так само, але збродити по червоній, а потім вже фільтранути перед перегонкою на ББК тим самим ситом.
У варіанті 2 є надія, що дрібну та середньо-дрібну фракцію дріжджі ще пожують та вона буде взагалі невідчутна.

Якщо досвід буде негативним - наступним кроком буду пробувати суто борошно пшеничне затсхемою ГАДа, тільки знову ж без парогену - все важке має сісти на дно, насос ставити трохи вище осаду, вкінці потроху занурюючи у нього глибше.
Більш за все хвилююсь за вузол відводу з нижньої точки - щоб не накопичилось на нижній частині тену та не пригоріло на ньому та не забило відвід барди... але ж парогеном якось воно таки пролізає у відвід... єдина відмінність це відсутність контакту твердих частинок браги з поверхнею тену.
Вид ББК додаю.

alexdoe

купив собі ще давно крупорушку Білорусь під ту справу, можно собі регулювати який хочешь помол.
З 20кг відром зразу.
Помолов і висипав куди треба.
Вартість була близько 100$.

ДимаС, відпишись потім, що вирішив і як робив. Цікаво.

гуральник

Цитата: ДимаС від 22-06-2024, 14:27:45Нагріти до 70С, всипати кукурудзу
А що зміниться, якщо зробити так як я роблю?
Вихід збільшиться.
Фільтрувати гірше, чи що?
Любіть життя. Повторення не буде...

makrak80

Цитата: ДимаС від 22-06-2024, 14:27:45затертись на 65С та залишити на добу.
не раджу так робити , великий ризик зараження сусла . Тут так , або вариш , або оцукрюєш 2 години та охолоджуєш швидко ... Ну ще можно зробити горячий старт , залити окропом , тоді можно залишити на 6-8 годин щільно утепливши заторник . Але затор не має охолонути нижче 55-60*С ...

voffka75

1. У кукурудзу температура клейстерізації вища за пшеницю, жито та ячмінь. Якщо у жита це 68, то у кукурудзи 95. Тому такий лінивий спосіб з температурою 70 саме для куки не зовсім підходить. Її треба варити.
2. Якщо залишити затор на добу, зараження гарантовано, особливо в таку спеку.
3. Якщо зробити за червоною схемою, а потім фільтрувати то можливо. Але це також дуже муторно. Краще всього зробити так щоб воно само стікало, тобто гравітаційним методом.    пивоварний мішок у ємність, в ємності отвори, цю ємність на іншу ємність, і воно буде само собою стікати

ДимаС

Цитата: alexdoe від 22-06-2024, 14:41:46
купив собі ще давно крупорушку Білорусь під ту справу, можно собі регулювати який хочешь помол.
З 20кг відром зразу.
Помолов і висипав куди треба.
Вартість була близько 100$.

ДимаС, відпишись потім, що вирішив і як робив. Цікаво.
Білорусь бачу буває молоткова та з відром виконання - типу як кавомолка принцип: ніж та сітка.

добавлено: 22-06-2024, 18:14:21

добавлено: 22-06-2024, 18:16:33

Такі як на фото.
А ще бува Хоюша та Бізон такий самий як Хрюша

добавлено: 22-06-2024, 18:22:18

Цитата: гуральник від 22-06-2024, 15:06:55
Цитата: ДимаС від 22-06-2024, 14:27:45Нагріти до 70С, всипати кукурудзу
А що зміниться, якщо зробити так як я роблю?
Вихід збільшиться.
Фільтрувати гірше, чи що?
Я от і думаю, що прогрів за принципом пивного затору має залишити частинки більш менш твердими щоб можна відфільтрувати. Інша історія- якщо взагалі розварити годину при 110-115С - можливо це й краще - все тверде буде максимум як згустки киселю... а таке розварене має пролізти до ББК може й ще краще.
Бурбонокурні скоріш за все використовують борошно...

SMF spam blocked by CleanTalk