Бурбон

Автор Егор, 28-01-2018, 09:01:24

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

гуральник

Подивися на млинки зубренок, вони є двох видів з відром 20 л і без
У мене з відром:
https://wved.com.ua/p1363248382-zernodrobilka-zubrenok-v350.html?source=merchant_center&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw7NmzBhBLEiwAxrHQ-UnpM9JJTK3Z3FtmxOkEUoi2UhlD6KcML5wLGaoqiEAHOmEou_mupBoCwxMQAvD_BwE
По ціні шукай, це перше, що видав гугл.
Любіть життя. Повторення не буде...

alexdoe

ДімаС, тіпа такої як з відром. Вони бувають різної потужності. В мене(здається) щось біля 2.5кВт. Потім точніше напишу. У складі є різні насадки, які і регулюють помол. Володя теж хороший варіант пропонує. Думаю вони тіпа як ті індукційні плити на 3.5кВт. Назви різні, а зовні і в середині однакові. З відром зручно. Зверху хомут - затискає. Але! На ютубчику бачив як врізають в кришку 60-ти літрової бочки. Теж зручно.

ДимаС

Цитата: гуральник від 22-06-2024, 19:21:26
Подивися на млинки зубренок, вони є двох видів з відром 20 л і без
У мене з відром:
https://wved.com.ua/p1363248382-zernodrobilka-zubrenok-v350.html?source=merchant_center&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw7NmzBhBLEiwAxrHQ-UnpM9JJTK3Z3FtmxOkEUoi2UhlD6KcML5wLGaoqiEAHOmEou_mupBoCwxMQAvD_BwE
По ціні шукай, це перше, що видав гугл.
Підкажи змінне сито який найменший отвір має?

добавлено: 22-06-2024, 20:24:26

Цитата: makrak80 від 22-06-2024, 15:07:17
Цитата: ДимаС від 22-06-2024, 14:27:45затертись на 65С та залишити на добу.
не раджу так робити , великий ризик зараження сусла . Тут так , або вариш , або оцукрюєш 2 години та охолоджуєш швидко ... Ну ще можно зробити горячий старт , залити окропом , тоді можно залишити на 6-8 годин щільно утепливши заторник . Але затор не має охолонути нижче 55-60*С ...

Про гарячий старт я теж думаю як варіант - по чистоті має бути краще й розрідження краще споацює...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

vova0869

Я бачив 2 мм отвори але то саморобна молоткова дробарка .В мене 3 мм , за два помола мука з крупою . Треба мiлкiше .

гуральник

Цитата: alexdoe від 22-06-2024, 20:06:20У складі є різні насадки, які і регулюють помол.
Зубренок гаратає все , але там міняти нічого не можна, все як є. Мене влаштовує помол, але якщо є бажання щось регулювати, то варто дивитись на інші моделі. Єдине що регулюється, то це швидкість засипу зерна в дробілку.

ДимаС

От я гоню... у мене ж є блок помолу з профі серії кавомолок. Можна взяти крупний помел кукурудзи, або взагалі не мелену - і за раз отримати борошно. Вона дуже тонко меле.
Шкода звісно але вона мені солод шурувала на мінімалці доволі швидко. Завтра пошукаю - треба спробувати. Це по суті як з жорновів борошно буде.

добавлено: 23-06-2024, 14:09:02

Ну що, буду тут писати як проходить процес.
Один затор зробив.
Взяв цілу кукурудзу та подрібнив на жорновому млину для кави. Прямо борошно як пил не вийшло. Більше сходже на мадярське кукурудзяне борошно цільнозернове - дуууже дрібно, але крупиночки на пальцях відчуваються.
Зробив гідромодуль 3,15 (50л води та 16кг борошна).
Засип у холодну воду, головне не пізніше 45С, щоб не було грудочок.
Розвйшлось гарно.
У воду попередньо кинув ферменти А, Б, Ц.
Прогрів на пвк до 99С за пару годин. Хвилин 10 потримав 99С - піщинки борошна не набухли.
Варити дві години не став, бо ДТЕК чекав доки буде кип та вимкнув світло. Перелив це все щастя у бочку - за години 4-6 буде 65С та внесу фермент Г.
Далі буде...

добавлено: 23-06-2024, 18:37:32

Оцукрюється вже годину, замір показав 19,2 Брікса.
Затор рідесенький. Дяка ГАДу, Миколо, я як і ти робиш, зразу у воду всі ферменти для розрідження кинув - не було ефекту каші в якій стоїть ложка - як це було у мене раніше завжди, коли спочатку закмпʼячував, чекав до 95, а потім вже клав ферменти... Весь процес все було рідесенько, і це на ГМ 1:3,15!

ДимаС

Продовжую.
Зварив сумарно 2 затори по 65л.
Додав води, щоб і рідше фракція була (легше падати на дно твердим часткам) і дріжджам легше працювати.
Задав usw-6 yf 24C. На 32 кг кукурудзи 60г.
Доба - і тиша. Додав ще 60 г увечорі - на ранок щось там трохи булькає. Срака коротше.
Учора увечорі дістав звичайні зернові перевірені часом дріжджі (такі про які писав той самий ГАД)- кинув 60г, за годину шапка, на ранок йде бродіння. Схоже все добре. Зараження не спіймав - пахне приємно.
На поверхні при 24С є пляма кукурудзяної олії...
Чекаю тепер доки вибродить.

ДимаС

Ось така краса

ДимаС

Продовження.
Вибродило дні за 3 з початку бродіння.
Через фільтр «дачника» пройшло майже половина затору. Далі хоч і була рідка фракція - хапонуло бруху та прийшлось зупинятись на помивку фільтра.
Далі була спроба подати у підігрівач без фільтру. Але брух дуже збивається то ж на вході трубки забило та частково забило підігрівач.
Помились ще раз.
Розібрав ББК. Думаю що навіть без підігрівача забʼється трубка подачі браги, бо вона 3-4мм двн.
Брух гарно цідиться через дуршлаг- сітку. Буду вичерпувати та фільтрувати таки.
Що ще можна спробувати наступного разу: таки гарно розварити кашу - бо твердість бруху присутня, а мені треба не це.
Плюс можна спробувати все ж саме борошно щоб ще дрібніше було.

Або перейти на солодові та зернові затори - вони чудово фільтруються.

добавлено: 30-06-2024, 20:02:27

Ну і виявив що один з двох 3-кВт тенів блоку тенів не працює.
Треба заиінити на 2х3кВт та включити послідовно.

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 30-06-2024, 20:00:09Треба заиінити на 2х3кВт та включити послідовно.
ПГ не пробовал?
какие ТЭНы для зерна?  (((
а кого есть опыт УДАЧНЫЙ?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Цитата: Батарейкин від 01-07-2024, 17:55:29а кого есть опыт УДАЧНЫЙ?
Просто треба не нагружати тен наповну ... Браги гоняю на газу , та допомогаю теном на 150 вольт ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 01-07-2024, 18:45:27та допомогаю теном на 150 вольт ...
и сколько это ватт/кв.см тена?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

гуральник

Пароген можна зробити з бідону алюмінієвого. 
Замовити на грепані тен потрібної потужності.
І вставити врізку в кришку бідону.
Прийдеться виготовити рамку   на місце зажиму.
Або викоримтати той куб, який маєш.
Ну і не забуть засоби безпеки.
І ніяких кранів по дорозі пари.

Батарейкин

Цитата: гуральник від 01-07-2024, 19:05:53
Пароген можна зробити з бідону алюмінієвого. 
Замовити на грепані тен потрібної потужності.
І вставити врізку в кришку бідону.
Але прийдеться виготовити рамку   на місце зажиму.
Або викоримтати той куб, який маєш.
Ну і не забуть засоби безпеки.
І ніяких кранів по дорозі пари.

гениальные конструкторские решения!
только ты уточняй!

1-ты описываешь свое оборудование....
2-советуешь мне
3-советуешь ДимаСу
4-советуешь форумчанам
5--советуешь мОСКАЛЯМ а бы воны сохлы....
6-кому?

Enginegr

Цитата: Батарейкин від 01-07-2024, 17:55:29
Цитата: ДимаС від 30-06-2024, 20:00:09Треба заиінити на 2х3кВт та включити послідовно.
ПГ не пробовал?
какие ТЭНы для зерна?  (((
а кого есть опыт УДАЧНЫЙ?
Использую волнистый/пульсационный тэн на 3500 Вт/220В (маркировка на тэне). Пробовал делать около 10 перегонов с зерном на мощности 2 кВт, предварительно немного разогнув его основания. Зерно немного начинает прилипать после 99° в кубе в конце тэна, где идет загиб в обратную сторону, после 99,5° начинает пригорать (первый замес испортил, пошел запах горелого), скорее всего из-за плохой циркуляции в этом месте, или слой каши слишком большой (делал замес на 10 кг, куб - кега 50л). Просто начал уменьшать мощность до 1,7 кВт в конце. Сейчас фильтрую через сито + мешок для затирки солода. Первый перегон просто включаю тэн в розетку, ничего не пригорает, тэн по окончанию перегона чистый.
Измерил длину тэна - 125 см, если отнять первые 4 см, в которых пишут нет нагревательного элемента, диаметр 8 мм

SMF spam blocked by CleanTalk