Малыш. Управление насосом.

Автор Игорь, 07-12-2020, 12:52:51

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

asvar

Я хотел два )). Но и один бы не помешал.

Валерий1964

Это я заказывал.

добавлено: 08-06-2024, 18:29:50

Жду.

ИгорьTopic starter

Если дашь координаты отправки, сегодня уедет.
Нет, лучше завтра. Доставка дешевле :)
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Валерий1964

Адрес доставки написал на почту.

ИгорьTopic starter

Упс... Не получил ни на почту, ни в личку форума.

ДимаС

Нагадайте будь ласка як до Малюка докрутити другий термометр?
До яких контактів треба підпаятись та який резистор десь там має бути? Бо не залишив записів а пошуком щось не можу знайти...
Є таке у мене у записах - тут все ж вірно?
ЦитатаGX-12 MIC223 (РОСА)
Завжди в всюди... Перший - це плюс. Навпроти нього через ключ - мінус.
Якщо датчик температури, то середній це жовтий.
На насосі... Перший -плюс, навпроти - мінус живлення, середній - мінус насоса.

добавлено: 09-09-2024, 11:52:14

І ще питання - якщо датчика буде два - алгоритм Малюка може якось керуватися даними з них двох, чи це буде середня температура двох датчиків?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Andrik_K

Цитата: ДимаС від 09-09-2024, 11:51:28І ще питання - якщо датчика буде два - алгоритм Малюка може якось керуватися даними з них двох, чи це буде середня температура двох датчиків?
Малюк буде керуватися тільки першим(основним)датчиком, другий просто показометр и на роботу не вплива
Я знаю, що нічого не знаю

ИгорьTopic starter

Робота насоса МОЖЕ керуватись якимось чином по другому датчикую Можливо що завгодно, але це вже буде не Малюк.

ИгорьTopic starter

Щоб під'єднати додатковий датчик мдо малюка, треба дати йоему мінус на чорний дротик, плюс п'ять - на червоний, довтий дрот з'єднати з контактом D3 (GPIO 0) на контролері, та резистором на 4,7 кОм підвісити його на контакт контролера плюс 3.3 вольта.

ДимаС

Дякую, спробую.

добавлено: 09-09-2024, 20:14:18

Цитата: Игорь від 09-09-2024, 12:24:13
Робота насоса МОЖЕ керуватись якимось чином по другому датчикую Можливо що завгодно, але це вже буде не Малюк.
Та Малюку керування другим датчиком точно не треба. Для цього є Дуплет.
А от додати безпеку на нього можна - дельту температур - наприклад при РК при зальоті вище нехай 65С (перегрів) або нижче 40С (переохолодження) - вимикати насос, чекати 5 хв, якщо оператор не зʼявився та не натиснув кнопку - вимикатись і самому.
Хоча навіть вниз можна суто оповіщення, а перегрів (наприклад той самий куб, бо не всі мають Росу, працюють з РМ2 чи аналогами) - тоді давати стгнал на зовнішнє реле на розмикання.
Але ж але.
Повертаємось до системи безпеки...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

Давай почнемо з того, що малюк не керує датчиками. Він за ними  спостерігає. 

Кожен прилад має призначення. 
Задача Малюка - керувати насосом та підтримувати певну температуру. 
Якщо це не виходить, то тримати повні оберти. Якщо датчик температури "зник" - тримати останні вдалі оберти. Здохнути, але працювати. Не зупинятись ні при яких обставинах. Те, що ти зараз написав, це прямий шлях до біди.
Якщо ти налаштував температуру 60, а малюк на повних обертах тримає 65, та температура не зменшується, ти пропонуєш зупинити насос. Та чекати ще 5 хвилин.
Ти серйозно?
Зупинити охолодження та 5 хвилин наповнювати приміщення спиртовими парами?
А потім, за 5 хвилин, клацнути контактом щоб дати іскру та підпалити газоповітряну суміш?  Фейерверк буде знатний. 
За достатність охолодження відповідає Роса, і жоден прилад не має пхати носа в цю справу.
Малюк охолоджує до останнього як може, а якщо не впорається, це побачить Роса та вимкне нагрів.
Якщо дві доярки будуть доїти корови, то спочатку не буде молока, а згодом і корови.

ИгорьTopic starter

Якщо хтось керує нагрівом за допомогою рм2, чи чим завгодно, для забезпечення безпеки він має щось застосувати. Що завгодно, але не Малюка. У малюка інше завдання.

SMF spam blocked by CleanTalk