Весовой калькулятор

Автор Игорь, 02-08-2018, 07:45:11

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Andrik_K

Цитата: Игорь від 09-09-2024, 20:15:24Де він має налаштовуватись? Іншими словами, де має вирішуватись - діймати галас, будити хазяїна серед ночі, чи ні? Зараз це аналізується на пристрої. Чи треба передати цю функцію в додаток або на сервер?
На пристрою можно виставити тільки основну температуру. Другий датчик виставляти в додатку якщо в цім є необхідність( мені так було б зручно)
Я знаю, що нічого не знаю

ИгорьTopic starter

Припустимо... Виставили основну температуру. Налаштування 60 градусів.
Коли давати тобі гучний сигнал щоб розбудити вночі - коли температура стала більшою за налаштовану, чи меншою?
Зауваж, що коли прилад працює відмінно, температура щодекілька хвилин то перевищує завдання на 2-3-5 десятих, то стає менше налаштування на ті ж самі десяті. 
При запуску температура деякий час, доки не прогріється, не доходить до завдання. Бити в дзвони в цей час чи ні?
Якщо при низькій температурі не шуміти, то чи шуміти коли температура раптово знизилась, скажемо, при зупинці нагріву?
А що робити на самому початку, коли є нетривалий "зальот" температури не на десяті, а на цілий градус?   Бити на сполох в три години ночі, чи почекати?
Якщо всі щі питання та їх вирішення покласти на додаток, віддати на твоє керування, ти через два дні вирубиш ту бібікалку, що не дає тобі спати та жити.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Andrik_K

Припустимо
1. Так будити при зміні в обидві сторони( на виставленний показник) . Хто спить и йому не потрібно хай виключить, а мені коли я на роботі треба знати про великі зміни.
2. При роботі коливання дуже незначні, та й в настройках можно виставити гистерезис.
3. При запуску в дзвони не бити(або через певний проміжок часу)
4. Якщо раптово знизилась то шуміти.
5. На початку зачекати.
6. Бибикалку вмикати коли потрібно, а не тоді коли спати хочется

добавлено: 09-09-2024, 21:26:02

Мене й так вже дуже влаштовує. Хотілось би щоб бимкав при досягнутій температурі на другому датчіку

ИгорьTopic starter

Всі ці 28 умов та налаштувань для кожної лінії спостереження то хочеш перенести в додаток? Хочеш тримати увагу на зміні кожної з них?
Ти хочеш І розробити безпомилкову передачу налаштувань від додатку до пристрою?  Я за таке не візьмусь.
Пишеш, бібікалку вмикати коли не хочеться спати?
Тоді тобі треба шукати інший пристрій. Цей бібікає тоді, коли настають певні умови, які ти сам окреслюєш.  Не хочеш вчасно дізнатись, що у тебе біда та є загроза пожежі чи вибуху - сам вимкни додаток та спи.
Тобто, зараз ти сам вирішуєш коли має початись бібікання. При яких умовах. Я б не хотів, щоб бібікало коли захоче хтось інший.

ДимаС

Я би хотів бемкалку як у плюс так і у мінус, бо вже було що кіт відкрив двері на вулицю, кондиціонер здув за кілька годин так тепло, що звичайний мінімум насосу був завеликим і на виході з дефу отримав 35С і взнав про це тільки зранку(((
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Andrik_K

Зараз мене все влаштовує и подобається . Дякую за проведені зміни.

ИгорьTopic starter

Я хотів би нагадати призначення цієй системи з додатком.
Призначення - сповіщення про надзвичайні ситуації, про які хазяїн хоче та має дізнатись негайно. 
Це ...
1. Аварійна ситуація, що вже призвела, або скоро призведе до зупинки роботи.
2. Зупинка роботи без аварійної причини, наприклад, при зникненні живлення. 
3. Обрив зв'язку, при якому сповіщення неможливе.
Крапка.
Спостереження за процесом, за перипетіями змін температури в реальному часі не є задачею системи сповіщення. Наявність поточної інформації о температурі - це для впевненості в тому, що зв'язок є, а процес продовжується.
Хочеш поспостерігати за змінами температур - користуйся іншими інструментами. Цей має на меті іншу задачу.

Andrik_K

Цитата: ДимаС від 09-09-2024, 21:37:58
Я би хотів бемкалку як у плюс так і у мінус, бо вже було що кіт відкрив двері на вулицю, кондиціонер здув за кілька годин так тепло, що звичайний мінімум насосу був завеликим і на виході з дефу отримав 35С і взнав про це тільки зранку(((
Бемкалка и зараз є(аларм поставити галочку задати різницю температур) тільки по першому (основному) датчику

ИгорьTopic starter

Саме тому я питав про можливість виділення певної частки рядка.
Якщо ми спостерігаємо за дуплетом з додатковим датчиком, то маємо в рядку з інформацією від нього бачити три температури. Крапка. Якщо будь-яка з них виходить за межі дозволеного коридору, хотілось би бачити цю температуру просто в рядку червоним коліром
Строка зі знаком оклику, що викликає дзвони,  має містити лише назву приладу. Хазяїн сам побачить червону цифру в рядку та щось зробить - або змінить налаштування НА ПРИЛАДІ, або вимкне сповіщення саме для цього приладу.

Andrik_K

ИгорьTopic starter

Хочу зробити однаково для всіх приладів та для всіх датчиків, основних та робочих.
У налаштуваннях цільова температура буде налаштовуватись для кожного датчика, для додаткового теж.
Для кожного датчика треба буде задати верхній та нижній гістерезис  тобто ширину коридору припустимих температур, та обрати чи слати на сервер інформіцію з цього датчика.
Як вже відпрацьовано, контроль перебування в межах коридору буде розпочинатись не одразу, а лише після першого входу температури датчика в дозволений діапазон. Якщо будь-яка з дозволених для передачі температур опиниться поза коридором, на сервер буде передана відповідна інформація.
Наразі лишається відкритим питання як саме сервер зрозуміє, що малюк номер два має слати інфу, але на надсилає її. Розберемось. Задум вже є.

ИгорьTopic starter

Ну і, зрозуміло, щохвилини строчка з актуальними температурами буде надіслана незалежно від того, в дозволених межах всі температури, чи ні. 

Andrik_K

Те, що доктор прописав. Мені цього й не вистачало з початку користування. Малюк супер трима температуру +-0,25градуса. Тепер щей попереде.

ИгорьTopic starter

Це мабуть твоє...
Цитата
22:19:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:20:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:21:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:22:34 -›  MAL-1 T1=62.0°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:23:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:24:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:25:34 -›  MAL-1 T1=62.0°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:26:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:27:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:28:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=54%.T2=80.1°C
Чи потрібні тут оберти? Чи потрібні значки градусів у кожному рядку по декілька раз? І так зрозуміло, що це не кіловати і не літри. Чи потрібні секунди?

Andrik_K

Цитата: Игорь від 09-09-2024, 22:32:46
Це мабуть твоє...
Цитата
22:19:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:20:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:21:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:22:34 -›  MAL-1 T1=62.0°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:23:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:24:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:25:34 -›  MAL-1 T1=62.0°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:26:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:27:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=55%.T2=80.1°C
22:28:34 -›  MAL-1 T1=61.9°C,oб=54%.T2=80.1°C
Чи потрібні тут оберти? Чи потрібні значки градусів у кожному рядку по декілька раз? І так зрозуміло, що це не кіловати і не літри. Чи потрібні секунди?
Так моє можно все лишне прибрати, все и так зрозуміло

SMF spam blocked by CleanTalk