Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГонщикФормулы

Решил сбродить винограда (перебитые ягоды с соком), добавил сахара (так как винограда было мало и дрождей (обычных спиртовых) после брожения в браге слышен запах напоминающий серу, причем очень отчётливо. Подскажите, это нормально или что-то у меня получилось совсем плохое?

vova0869

Ну как тебе удалось виноградное сырьё испортить .Это самое благодарное сырьё из фруктовых .Я всё время сбраживаю на диких . Может виноград подгнил или чемто обработан . Или твои спиртовые сцепились с дикими и нагадили . Перегонять нужно на медном оборудовании .Если не понравиться переплавить на спирт .

ДимаС

Цитата: ГонщикФормулы від 27-09-2024, 19:53:06Решил сбродить винограда (перебитые ягоды с соком), добавил сахара (так как винограда было мало и дрождей (обычных спиртовых) после брожения в браге слышен запах напоминающий серу, причем очень отчётливо. Подскажите, это нормально или что-то у меня получилось совсем плохое?
При чому обидві перегонки з міддю
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Игорь

Запах серы - признак работы гнилостных бактерий. Дрожжи, как правило, сильнее гнилостных, и захватывают ареал, но не всегда.  Ну и если к моменту дрожжевой экспансии гнилостные уже успели поработать, сероводород уже никуда не денется. Духан останется. И медь может не помочь. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: AFG 67 від 25-05-2024, 14:24:57Жалко, что Игорь не прокомментировал сообщениe Enginegr
Краще пізно, аніж ніколи.
Прокоментую зараз.
Я називаю це профанацією.
Підміняти роботу бочки чіпсами – це профанація. Тому що дубовий смак – не основне завдання бочки, а побічне. Другорядне.
Дубовий присмак напою має свідчити про те, що бочка над ним попрацювала.
Настоювпння на стружці це обман. Свідчення є, а ефекту бочки нема.
Дистилят повинен побути в бочці, не заповненій доверху, з клепкою товщиною один - півтора дюйми, при температурі, що злегка коливається. Тоді бочка зробить свою справу. Частина домішок залишить парову зону через пори клепки, їх місце займе кисень із повітря. Завдяки його впливу утворяться нові домішки. Різкість запаху та смаку згладиться, відбудеться облагородження напою.
Це процес тривалий, а наш дуб не зовсім підходить для цих цілей. Він, на відміну від білої французької деревини, містить багато смоли. Наші напої не встигають отримати достатньо обмінного ефекту через суху зону клепки, про який я писав, тому що набирають надмірну кількість дубової смоли і смердять плінтусом.
І що зрештою?
Ми не встигаємо ушляхетнити наші напої бочкою, не можемо отримати потрібний ефект. Ми просто отримуємо дубову настоянку на спирті... І радіємо, як діти. Ми звикли до такої настоянки. Багато хто цукрових самогон, настояний на дубовій корі, називають коньяком. Це збочення. Настоювання на чипсах - різновид такого збочення. Ефект карго. Робимо вигляд, що наш напій шляхетний.  Це понти, панове. 
:)
Ще раз.
Помірний вплив танінів, лігнвнів та інших ароматних речовин дубової клепки дуже сприятливо впливає на дистилят. Але по-перше, тут ключове слово - помірний, а по-друге - вплив дубових ароматів має бути не сам по собі, а як супровід до ефекту бочки, що дає газообмін парової зони наповненої бочки та навколишнього повітря, і повільні хімічні реакції, що супроводжує цей газообмін.
Підміняти цей комплекс настоюванням на чипсах - це профанація.
Ну а вакуумна кришка...
Що я можу сказати? Як прокоментувати?
Це спосіб підняти профанацію на вищий рівень. І повністю вбити саму ідею впливу бочки.
Я писав вже колись.
Хочеш ефект бочки? Візьми банку на 1 або на 3 літри, і кинь у неї один-два чіпси дуба.
Накрий дубовою кришкою з торцьованою стороною і сильно, герметично притисни її до горловини. Як – придумай сам. Хоч на тісто посади, хоч силікон застосуй. А зверху – ще одну таку банку. Або праску.
Постав у темне місце на рік чи три. Десь у шафі чи у підвалі. Зрозуміло, не перевертай. Саме суха клепка верхньої зони бочки дає необхідний ефект. Дубова кришка і виконуватиме цю функцію.
Що буде у результаті?
Побачиш. Але колір тобі швидше за все не сподобається. І це нормально. У всі коньяки та віскі додають колір. Ми не додаємо, наша смола з бочок дає не лише дивовижний смак плінтуса, а ще й насичений колір.
Ну і не забувай про купаж. Якщо дубового смаку здається мало, можна додати трохи настою на чіпсах.
Якщо аромат здасться надлишковим, можна додати такий же спирт, тільки обдертий, після додаткової перегонки.

ГонщикФормулы

Цитата: Игорь від 28-09-2024, 02:30:23Запах серы - признак работы гнилостных бактерий. Дрожжи, как правило, сильнее гнилостных, и захватывают ареал, но не всегда.  Ну и если к моменту дрожжевой экспансии гнилостные уже успели поработать, сероводород уже никуда не денется. Духан останется. И медь может не помочь.
А что нужно делать чтоб такое не повторилось?

Enginegr

В своем сообщении я нигде не агитировал за чипсы, про это есть отдельная обширная тема, в которой уже мног раз этот вопрос обсасывался. Вопрос был про вакуумные крышки и их использование в настойках, а чипсы попались мне первые для наглядного эксперимента. Вместо них может быть любой ингридиент - травы, корни, ягоды.

ДимаС

Цитата: ГонщикФормулы від 28-09-2024, 05:28:11
Цитата: Игорь від 28-09-2024, 02:30:23Запах серы - признак работы гнилостных бактерий. Дрожжи, как правило, сильнее гнилостных, и захватывают ареал, но не всегда.  Ну и если к моменту дрожжевой экспансии гнилостные уже успели поработать, сероводород уже никуда не денется. Духан останется. И медь может не помочь.
А что нужно делать чтоб такое не повторилось?
Треба задавати свіжі активні дріжджі в умовах, де вони будуть комфортно щвидко стартувати
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Игорь

Цього замало.  
В підручниках чи то Яровенка, чи то Стабнікова є протоколи роботи з інфікованою сировиною.  
Треба спочатку здолати інфекцію, а потім вже починати ферментацію.

Игорь

Цитата: Enginegr від 28-09-2024, 07:14:12В своем сообщении я нигде не агитировал за чипсы ... Вместо них может быть любой ингридиент - травы, корни, ягоды.
А я и не контрагитирую :) я про подмену понятий, когда эффект бочки подменяется дубовой настойкой.
А для настоя плодово-ягодного сырья... Не знаю, разве что как достижение герметичности. Не уверен, что в ней есть особый смысл.  Уровень вакуума под такой крышкой смехотворно мал, а выделение из сырья и сортировки растворенного в них воздуха быстро сведёт его на нет
А что там за материал? Не резина ли какая-то? Есть ли смысл делать клубнично-резиновую настойку?

ГонщикФормулы

Включил сегодня тэн, начал сильно греться провод, прям очень, аж плавится вилка, раньше такого небыло, что может случиться? Может тжну капец?

Enginegr

Меняй вилку, и проверь подключение тэна Греется в месте плохого контакта.

Andrik_K

Цитата: ГонщикФормулы від 28-09-2024, 08:44:05Включил сегодня тэн, начал сильно греться провод, прям очень, аж плавится вилка, раньше такого небыло, что может случиться? Может тжну капец?
Также проверь контакты в  розетке(подтяни болты, подожми контакты). Вилку под замену(если начала плавиться), край кабеля перезачистить
Я знаю, що нічого не знаю

Delta

Цитата: ГонщикФормулы від 28-09-2024, 05:28:11А что нужно делать чтоб такое не повторилось?
Позвонить, когда тебе говорят...
Цитата: ГонщикФормулы від 28-09-2024, 08:44:05Включил сегодня тэн, начал сильно греться провод, прям очень, аж плавится вилка, раньше такого небыло, что может случиться? Может тжну капец?
Если у тебя заземление на кубе, и ТЭН пробивает, то такое может быть, но это вряд ли...заземления у ьебя нету, значить причина в плохом контакте...на самом ТЭНе, в вилке ТЭНа, в розетке, или прямо на автомате или в щите, куда подключена эта розетка. Чудес не бывает!
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Игорь

Это через Росу?  Какая вилка плавится- обычная, или та, что в Росе?
Какой мощности ТЭН? Нa какой ток розетка и вилка?

SMF spam blocked by CleanTalk