Re: мідний аламбік

Автор braga2, 24-11-2015, 19:17:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

гуральник

Цитата: гуральник від 19-04-2024, 11:25:168 штук
пізніше добавлю фото
Любіть життя. Повторення не буде...

Kabah

Дійшли руки до ємності проміжного нагріву.  Результат наступний: брага в проміжній ємності ри початковій температурі  в 20С на кінець перегону прогрівається до 90С,  ще 2 градуса і почне кипіти. Час на пепегон скорочується майже в два рази, економія води на охолодження дуже суттєва. Робив по схемі А. Всередині два витка спіралі. Єдиний неприємний момент, що під кінець перегону з проміжної ємності нормально починають іти випари, то ж заміри міцності в струмені на виході з холодильника не коректно відображають залишкову спиртуозність в кубі і припиняти відбір доводиться орієнтуючись на об'єм отриманого сирця.

ГонщикФормулы

Я так понимаю что и экономия электричества тоже неплохая?

Kabah

У мене економія дров.

ДимаС

Цитата: Kabah від 19-08-2024, 20:39:12
У мене еономія дров.
Ти робив таган чи на плиту ставиш? Цікаво  як це виглядає, якщо прямий нагрів.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

KosKiev

Цитата: Kabah від 19-08-2024, 19:42:18Єдиний неприємний момент, що під кінець перегону з проміжної ємності нормально починають іти випари
Постав на виході проміжного куба будь який холодильник. Буде попередній відбір голов.
Подробиці у темі "апарат для чачі".
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

Kabah

Цитата: KosKiev від 20-08-2024, 05:40:24Цікаво  як це виглядає, якщо прямий нагрів.
в цій темі на сторінці 73 в кінці є фото, на сторінці 74 відео

Andrik_K

Я знаю, що нічого не знаю

Ivan 68

На теренах форума колеги підказували, що досить непогано чистити всередині аламбіка Кротом.
Запитання. Рідким, чи сухим? Бо у продажу є і сухий.
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Сухий все одно потрібно розчинити. Вважай, бережи руки.
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 02-10-2024, 11:07:57На теренах форума колеги підказували, що досить непогано чистити всередині аламбіка Кротом.
Запитання. Рідким, чи сухим? Бо у продажу є і сухий.
Немає різниці
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Игорь

Сухим, у якості абразива, не треба. Розведи. 
Але коли чуєш "кріт", май на увазі, що це їдкий натр. Бережи очі та шкіру у відповідності до справжньої назви.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Сьогодні задумався про таку банальну річ, яка раніше здавалася як два плюс два. Підштовхнула мене до роздумів поломка зворотнього клапану на пароводяній вставці в процесі роботи і ще деякі речі. Але суть питання не в тому.
Запитання - хто, в який період включає подачу охолодження на холодильник при роботі прямоточника ічому саме в цей момент, а не в інший?
Якщо на форумі це питання десь обговорювалося - тицніть, будь ласка.

makrak80

Грію куб з відкритою кришкою до 75-80*С , часто перемішую брагу , так вигоняю з парою якусь частину голів , потім ставлю прямоток та подаю воду . Приблизно через 5-7 хвилин починають капати перши краплі ...Раніше воду не подаю в цілях єкономії .
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Ivan 68

Цитата: makrak80 від 04-10-2024, 09:41:59...Раніше воду не подаю в цілях єкономії .
Автономка нівелює це питання.

SMF spam blocked by CleanTalk