Потрійна перегонка віскі

Автор Олексії, 23-10-2024, 16:02:55

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ОлексіїTopic starter

Вітаю шановне Панство!
Хочу поспілкуватися виключно о ВИСКИ, та отримати пораду.
Опанував подвійну перегонку виски по білої схемі. Солод Малтюроп. Наче все гаразд.
Але хочу опанувати потрійну перегонку в Ірландському стилі.
Підкажіть як її робити.
Як відібрати спирт-сирець зрозуміло, питання починаються з другої перегонки. Як що її робити як звичайно, то голів та хвостів майже не залишається.
тоді в третій перегонці голови, припускаю, відбирати за смаком (їх там не багато) а хвости як відбирати? теж за смаком чи по міцності, як у другої перегонці?  Як що у другій перегонці я починаю відбирати хвости на 60% міцності в струмку, то при якої міцності бажано починати відбирати хвости у третій перегонці?.
Третю перегонку розбавляти водою, припускаю, до 30-35% міцності.
Можливо при трійний перегонці другу та третю потрібно робити якось інакше?
Намагався знайти в інеті підкази - не знайшов.

ДимаС

Цитата: Олексії від 23-10-2024, 16:02:55Вітаю шановне Панство!
Хочу поспілкуватися виключно о ВИСКИ, та отримати пораду.
Опанував подвійну перегонку виски по білої схемі. Солод Малтюроп. Наче все гаразд.
Але хочу опанувати потрійну перегонку в Ірландському стилі.
Підкажіть як її робити.
Як відібрати спирт-сирець зрозуміло, питання починаються з другої перегонки. Як що її робити як звичайно, то голів та хвостів майже не залишається.
тоді в третій перегонці голови, припускаю, відбирати за смаком (їх там не багато) а хвости як відбирати? теж за смаком чи по міцності, як у другої перегонці?  Як що у другій перегонці я починаю відбирати хвости на 60% міцності в струмку, то при якої міцності бажано починати відбирати хвости у третій перегонці?.
Третю перегонку розбавляти водою, припускаю, до 30-35% міцності.
Можливо при трійний перегонці другу та третю потрібно робити якось інакше?
Намагався знайти в інеті підкази - не знайшов.

Можна тут подивитись картинку - сам ще не вивчав докладно - зберіг колись для того, щоб коли буде бажання - відтворити.

По факту на міцність у відборі не дуже гарна ідея для розуміння того, що залишилось у кубі. Краще заміряти кубову температуру. Ну і ніс - це головний прилад, тільки ним відсікати голови та хвости.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ОлексіїTopic starter

Дякую за схему, дуже цікава, але мені здається що це не не вискарна потрійна перегонка, а перегонка для отримання міцного дистиляту без зайвих домішок, бо на 3-й перегонці відбирається дистилят 82-86% до 80%, а все що менше 80% іде на повторну дистиляцію.

voffka75

немає ніякої схеми, немає ніякого канону. хто як хоче так і робить. причому воно в них зазвичай обумовлено не метою щось отримати, якийсь смак, а просто наявністю чи відсутністю обладнання, що диктує певну схему. у springbank схема 2,5, дуже муторна. чому так? а так в них організована логістика роботи між wash still та spirit still, щоб не простоювали даремно, але і щоб зайве обладнання не придбавати

SMF spam blocked by CleanTalk