Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГонщикФормулы

Жмых винограда с сахаром

makrak80

Цитата: ГонщикФормулы від 27-11-2024, 20:43:09Но головы я конечно отбирал покапельно ( знаю будут ругать) но решил попробовать что получится, может тут косяк?
Голови не дадуть опалесценцію . Яка була навалка в кубі ?
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГонщикФормулы

makrak80

Отож ... до 90"С в кубі ти і наловив хвостів . З такою навалкою треба раніше закінчувати , максімум 89"... Якщо рахувати в папугах , то до 60% в струмені .

27-11-2024, 21:57:10
Та багато ще залежить від того яка потужність , скорость відбору , навалка ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ГонщикФормулы

Ага, а как понять зависимость навалки и начало хвостов?
Я вот смотрел таблицу, при температуре в кубе 90° спиртуозность в парах 62, может это не та табличка конечно.

makrak80

Мало спирту , швидче будуть хвости , табліца то таке , ти заміряй в струмені . Просто набери зі струменя в маленький мірний циліндр 50мл та заміряй з урахуванням темп...

vova0869

Спиртометр точно ,термометр в кубi то показометр.Якщо тобi подобаеться смак забий на iнше.Я робив УЗО 65' бо далi мутнiе а потiм розводиш i выходить молоко.

ГонщикФормулы

vova0869

Напиток Греческого происхождения .

BazilVV

Цитата: ГонщикФормулы від 27-11-2024, 19:18:22сталкиваюсь с таким явлением, делаю дистиляцию и конечный продукт "дистилят" 78% об при разведении водой (вода мягкая "Аква Лайф из АТБ) до 40% об слегка мутнеет,

Питання: ти впевнений в мякості і чистоті води? АТБ це хто?

Цитата: makrak80 від 27-11-2024, 20:06:05Хвостів прихватив ...

...

І так далі, а про воду НІ...НІ!
А може все таки вода?

Enginegr

Тоже ищу причину помутнения ("опалесценция"?). Брага и зерновая и солодовая, второй перегон остановка на 92°С (датчик откалиброваный), при разведении до 40% мутнеет. При укреплении до 45% снова становится прозрачный. Воду перепробовал всю, что есть с магазине. Не помогает. Заметил такую штуку, вода с обратного осмоса, 50 ppm (Николаев, водопроводная вода), разбавил пару литров не кипячёной водой, поставил в холодильник - на следующий день в бутылке оказался "снежный осадок", который плавал в толще алкоголя, в дальнейшем был беспроблемно отфильтрован, но муть не пропала. Взял эту же воду, прокипятил - "снежного осадка" не было и через неделю в холодильнике. Что это может быть? И по поводу мути, чем ниже температура дистиллята, тем мутнее. Муть при комнатной температуре еле заметна

BazilVV

Шукайте добру воду, в магазинах не раджу. Прикиньте ціну магазинної води із якоїсь свердловини розташованої за сотні км від місця збуту, попробуйте самі привезти із тієї якоїсь,за ту ціну, тай про навар не забудьте.

Delta

Цитата: makrak80 від 27-11-2024, 20:06:05Якщо проллєш разочок через глечик(катридж б/в) аквафор , то буде прозорий як сльоза , але втратиш мабуть половину ароматикі ...
Щоб не втратити ароматику, перегони ще раз вже розведений продукт. Нічого не відбирай...Можна добавити води трохи перед перегонкою, що б тени не згоріли.
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

ГонщикФормулы

Питання: ти впевнений в мякості і чистоті води? АТБ це хто?

Цитата: makrak80 від 27-11-2024, 20:06:05Хвостів прихватив ...

...

І так далі, а про воду НІ...НІ!
А може все таки вода?

[/quote]
Я ж пишу по воде, что спирт ректификат разводится нормально, не мутнеет. Но ради чистоты эксперимента разведу другой водой.

Ivan 68

Цитата: vova0869 від 27-11-2024, 22:52:20Спиртометр точно ,термометр в кубi то показометр.
А Ігор вважає навпаки. Скільки людей, стільки і думок та вподобань. Я, наприклад, перейшов на термометр в кубі. Мені так зручніше, ніж постійно папугу до апарата припасовувати.
Краще ніяк, ніж як небудь.

SMF spam blocked by CleanTalk