Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГонщикФормулы

Попробовал дистилят этот о котором выше писал писал, на вкус не противно, но ощущается даже не знаю как правильно описать, лёгкое жжение похожее на то, если крепкий напиток, такое ощущение, хотя перемерил крепость, 40%.
О чем это может говорить? Может конечно я придираюсь.

vova0869

Зменшуючи вiдбiр градус росте .А температура в кубi .Ти проводив эксперементи з малюком.

ГонщикФормулы

Прочитал тему про опалесенцию, там Игорь описывал разбавление спирта водой, попробую медленно добавлять воды чтоб небыло резкого уменьшения спиртуозность, так как я заливал воду резко весь объем в банк. Возможно помутнение и уйдет.

makrak80

Цитата: ГонщикФормулы від 28-11-2024, 09:26:03попробую медленно добавлять воды чтоб небыло резкого уменьшения спиртуозность, так как я заливал воду резко весь объем в банк. Возможно помутнение и уйдет.
Від води та методу розведення мутність рідко буває , ми ж не бавимо водою з крану . А ось від присутності домішок досить часто...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

гуральник

Може варто побороти лінь, шукати профільні теми і розділи і там запитувати?
Любіть життя. Повторення не буде...

Игорь

Цитата: ГонщикФормулы від 28-11-2024, 22:15:47из того что читал на форуме, если быстро все переработать то "ароматных вкусняшек" будет меньше.
А подумать?
Если ты за час перерабатываешь куб, в котором 10 литров сырца, то каждый грамм навалки обрабатывается ровно час.
Если у тебя мощность в 10 раз больше, то ты за такой-же час перерабатываешь куб, в котором сырца в 10 раз больше. Значит скорость отбора тоже в 10 раз больше.
Но с другой стороны, с точки зрения одного грамма навалки - что изменилось? НИ-ЧЕ-ГО. 
Этот грамм даже не знает в кубе какого объема он варится.
Если бы граммы навалки умели писать мемуары или лог-файлы, отличий между первым и вторым ты бы не увидел. Та-же скорость роста температуры, закипание на одной и той-же отметке времени, такая-же крепость в струе отбора ведь так? 
Тогда откуда "больше или меньше вкусняшек"?
Я не говорю, что увеличения или уменьшения нет. Я о  двух моментах.
Первый.
Изменение количества примесей в зависимости от времени димтилляции есть, но не только и не столько скорость нагрева на это влияет.  Если кубы будут со всех сторон идеально утепленными, а соотношение объема навалки и мощности нагрева будет одинаковым, ты вообще не увидишь разницу. 
Второй.
Увеличение времени перегонки увеличивает содержание не только вкусняшек, но и какашек. Об этом тоже не стоит забывать.

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ГонщикФормулы

Гуральник, перенес в другую тему.

Игорь

Теза про користь повільного відбору виникла в часи перегонок на заліпленому тістом молочному бідоні з мідним змійовиком, криво чи рівно закрученим на коліні. 
Чому? Декілька аргументів.
Якщо струя буде не повільна, тіск може зірвати тісто. Це дійсно була проблема. Тоді. А зараз - ні. Викреслюємо.
Наступний. Якщо потік відбору швидкий настільки, що в змійовику затримується рідина, вона перешкоджає виходу пари з кубу. Це призводить до зростання кубового тиску, до зменшення кипіння та до накопичення енергії в рідині через зростання температури. Під впливом тиску пари, рідинна пробка виштовхується у відбор, а кубовий тиск падає.
Накопичена в рідині енергія спрямовується на збільшення пароутворення. Автомобілісти знають як це виглядає, якщо колись знимали пробку з закипілого радіатора.
Рідина бурно закипає всім обсягом, частина її опиняється назовні. 
В кубі з змійовиком це призводить до викиду певної частки навалки у зміцовик та відбор, самогон стає мутним.
Який висновок робили наші попередники? Якщо гнати швидко, буде мутняк. Якщо повільно - буде чистенька горілочка.
Вагомий аргумент. Але не для нас. У нас викид можливий лише якщо в куб на 30 літрів залити 29 літрів браги, або якщо потужність занадто велика. Для куба з кега на 50 літрів це 4,5-5 кіловат чи навіть більше. Але ж на виході це потік товщиною з олівець, та швидкість більше 10 літрів дистиляту за годину.
Отже, і цей аргумент на користь повільного відбору, без сумнівів актуальний для моєї бабці, для мене вже не є актуальним, бо мої холодильники не чинять перешкод на шляху дистиляту.
Ще один момент, який призвів умовну бабцю до ідеї повільного відбору.
Бабця помітила, що якщо гріти повільно, то самогон виходить міцнішим. Тому вона була впевнена, що гнати треба повільно. Цю впевненість вона передала нащадкам навіть не намагаючись зрозуміти чому та як це виходить. Не тому, що розуму не вистачало. Не вистачало часу. 
А ми маємо час та натхнення розібратись чому "повільніше" означає "міцніше" і зрозуміти як само ми можемо розірвати цю залежність, і отримувати "міцніше" неалежно від "повільніше" чи "швидше". Ми взагалі цінуємо незалежність.
Час маємо, але не безлімітно. Мій вже сплив.
Всім гарного дня.  Далі буде.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Цитата: Игорь від 29-11-2024, 08:23:08Теза про користь повільного відбору виникла в часи перегонок на заліпленому тістом молочному бідоні з мідним змійовиком, криво чи рівно закрученим на коліні. 
Тоді чому в книжці у Нягу та у Скуріхіна написані рекомендації по часу першого та другого перегону для фруктових дистилятів? Перший перегін - 8-10 годин, другий перегін - 10-12 годин.

29-11-2024, 16:55:03
Цитата: Игорь від 29-11-2024, 08:23:08А ми маємо час та натхнення розібратись чому "повільніше" означає "міцніше" і зрозуміти як само ми можемо розірвати цю залежність, і отримувати "міцніше" неалежно від "повільніше" чи "швидше". Ми взагалі цінуємо незалежність.
Так. З цим дуже б хотілося розібратися.
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 29-11-2024, 16:51:55Тоді чому в книжці у Нягу та у Скуріхіна написані рекомендації по часу першого та другого перегону для фруктових дистилятів? Перший перегін - 8-10 годин, другий перегін - 10-12 годин.
Для якої кількості браги/сс?
Любіть життя. Повторення не буде...

voffka75

Нягу та скуріхін пишуть про промисловість. 8-10 годин перегін 2000-3000 літрів. А тут дома бідон 30 л хтось 10 годин перегоняє. Різниця в обємах 100 разів.

Ivan 68

Ви хочете сказати, що у Вас набагато швидше виходить? Тоді поділіться досвідом, можливо я не так зрозумів прочитане.
Краще ніяк, ніж як небудь.

makrak80

30 л браги з розгоном - 2,5-3 години ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

У них нема такоi потужностi на лiтр як у нас 30 л-3кв (100 Вт на л ).3000 л-300кв ? Збiльшуючи куб та не маючи электро-потужностi ми теж переганяемо 12 Годин.

ГонщикФормулы

Раз уж написал про помутнение тут, то закончу. Попробовал развести тот же дистилят тоже водой, но лил не всю воду сразу а неспеша, помутнения небыло. Спасибо за помощь.

SMF spam blocked by CleanTalk