Перцівка з хурмою

Автор Ivan 68, 18-12-2024, 07:59:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ivan 68Topic starter

Нещодавно зробив одну цікаву настоянку. Сам не очікував на результат. Дуже сподобалося. Рекомендую.
До 1л спирту додаємо 2-3 великих та свіжих стручка перцю (вони повинні бути цілі, без тріщинок) + 100г хурми (бажано перетертої через сито) + 10шт. чорного перцю + 10шт. коріандра
Настаювати 3-4 тижні
Після того процідити і додати води до тієї міцності, яка Вам подобається.
Краще ніяк, ніж як небудь.

фотограф

Цитата: Ivan 68 від 18-12-2024, 07:59:36-3 великих та свіжих стручка перцю (вони повинні бути цілі, без тріщинок)
Чому так, цілих?

Ivan 68Topic starter

Я думаю, щоб не було різкої пекучесті від середини.
В напої відчувається аромат перцю та гарний після смак (здивував до речі. Я насправді перцівки не люблю через їх різкість. Або не ті перцівки попадалися :))
Хурма, або солодкий смак у напої не відчуваються

веталь

Цитата: Ivan 68 від 18-12-2024, 12:35:07Я думаю, щоб не було різкої пекучесті від середини.
В напої відчувається аромат перцю та гарний після смак (здивував до речі. Я насправді перцівки не люблю через їх різкість. Або не ті перцівки попадалися :))
Хурма, або солодкий смак у напої не відчуваються
Навіщо тоді хурма якщо вона в смаку невідчуваїться...Я в перцівку додаю гречаний мед іменно гречаний і одну гвоздичку,відчуваїться і аромат меду і заодно помякшує смак і корисно...

vova0869

Вона не випирае а додае густоти може проявляе смак перцю .Треба спробувати .Менi перцовки теж не заходили.

фотограф

Цитата: vova0869 від 18-12-2024, 17:27:14Вона не випирае а додае густоти може проявляе смак перцю .Треба спробувати .Менi перцовки теж не заходили.
І мені не заходить. Я хлопцю суперхотів давав, ароматні капець. А в перцовці щось ніяк на смак. Потилиця моментом пітніє. Як зігріваюче бомба, а на смак - пити не хочеться

ДимаС

Цитата: фотограф від 18-12-2024, 20:51:57
Цитата: vova0869 від 18-12-2024, 17:27:14Вона не випирае а додае густоти може проявляе смак перцю .Треба спробувати .Менi перцовки теж не заходили.
І мені не заходить. Я хлопцю суперхотів давав, ароматні капець. А в перцовці щось ніяк на смак. Потилиця моментом пітніє. Як зігріваюче бомба, а на смак - пити не хочеться
Я цього року 40 видів перцю тестував для перцівки. Скажу так - суперхоти всі не підходять.

19-12-2024, 08:02:03
Трохи з піддослідних
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68Topic starter

Я брав звичайний стручковий червоний перець десь довжиною 10 - 12см.
У нас таких повно продається що в магазинах, що на базарі.

ДимаС

Цитата: Ivan 68 від 19-12-2024, 18:47:51Я брав звичайний стручковий червоний перець десь довжиною 10 - 12см.
У нас таких повно продається що в магазинах, що на базарі.
вони ДУЖЕ різні всі. тому експериментуй наступного сезону - завжди можна знайти щось суперове

фотограф

Цитата: ДимаС від 19-12-2024, 08:00:25Трохи з піддослідних
Сам вирощуєш? Є гарне насіння,  якщо треба пиши.

ДимаС

Цитата: фотограф від 21-12-2024, 09:57:21
Цитата: ДимаС від 19-12-2024, 08:00:25Трохи з піддослідних
Сам вирощуєш? Є гарне насіння,  якщо треба пиши.

Вирощував знайомий то у нього брав.
Цьооо року думаю все ж самому посадити якісь з сортів Халапеньо та турецькі перчики Biberiye Biber.
Переймаюсь питанням перемилення, бо теплиці не маю. Порекомендували садити 3м між рядами та міжряддя засівати чорнобривцями, щоб бджілки не носили пилок між рядами...

SMF spam blocked by CleanTalk