Кава в апельсині

Автор nicksnn, 01-02-2025, 13:14:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

nicksnnTopic starter

Вітаю. Порекомендували наступний рецеп настоянки:
На бутильок 3л потрібно 6 середніх апельсинів. В кожен апельсин через невеликі розрізи в кожурі запихуємо приблизно 40 зерняток кави. Апельсини з кавою кладемо в 3л бутильок тазаливаємо горілкою\сортировкою\самогоном, ховаємо на 2 тижні. через 2 тижні додаємо цукор 50-200 грам за смаком та для отримання густини напою.

Перша спроба приготування даного напою у мене була з відхиленнями від рецепту: настоювали 3 тижні і цукор не добавляли, каву вирокристовувавли 50 відсотків робусту гарно обсмажену та 50 відсотків була суміш з середньою обжаркою на 4літровий бутильок пішло 8 середніх апельсинів та приблизно 2,5л цукрового дистиляту подвійного перегону. Напій вийшов з апельсиновим смаком та кавовим післясмаком, можливо пити майже без закусі, з кожною наступною чаркою післясмак кави стає більш сильним. Для другої спроби буду шукати апельсин посолодше та планую не використовувати робусту. Простір для експериметів є.
Смачного.
Кривий Ріг 2025

Батарейкин

представляю кака гЫдота  получится )))

пысы
Вова!!! где блюющие смайлики?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

vova0869

Я ще не робив ну нiчого гидотного не бачу .За смаки не сперечаються .Менi не заходять перцовки Але це не означае що вони поганi .

Бандерівець

Цитата: Батарейкин від 01-02-2025, 21:00:27представляю кака гЫдота  получится )))

Хто як хоче так і дроче

Бандерівець

Ivan 68

Я робив колись лікер подібним чином. Рецепт до речі, був з Одеси.
Тільки замість апельсина брав лимон. На 1,5л самогону, або сортировки, вмішуємо 0,5л цукру і закидаємо "їжака" з лимону та кави. Каву купував саму просту і дешеву.
Жінкам заходило на ура.

02-02-2025, 20:29:58
А от апельсини (бажано великі) бажано акуратно розрізати по екватору, вибрати та з'їсти середину, а у збережені половинки чи то в духовці, а краще на мангалі (нанизавши на шампура) посмажити або печінку, або яєшню. Смакота! Спробуйте. Ще й оточуючих здивуєте незвичним блюдом.
Краще ніяк, ніж як небудь.

BazilVV

Цитата: Ivan 68 від 02-02-2025, 20:26:00а у збережені половинки чи то в духовці, а краще на мангалі (нанизавши на шампура) посмажити або печінку, або яєшню.

Spoiler
Тобто в апельсинову оболонку (кожуру) напихаємо печінку, або вбиваємо яйце і смажимо? Хотілося би детальніше.
[close]

vova0869

Пан знае толк в кулiнарii але краще це в закуски .

SMF spam blocked by CleanTalk